Gişe Lideri “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”e Eskişehir’de Söyleşili Özel Gösterim… 

Vizyona girdiği ilk günden itibaren ülkemizde ve yurtdışında büyük ilgi gören, pandemi döneminde üç hafta boyunca üst üste en iyi gişe yapan Türk filmi olan TRT ortak yapımı “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filmine yurdun dört bir yanında özel gösterimler düzenleniyor. Bu gösterimlere katılan binlerce kişi filmi izleyerek beğenilerini dile getiriyor. 

FİLME ÖZEL SÖYLEŞİ YAPILDI…

Filmin bir özel gösterimi de  dün (24 Ocak Pazartesi) Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Sinema Anadolu Salonu’nda yapıldı.  “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filminin oyuncuları Rahman Beşel (Eren Bülbül), Mutlunur Lafçı (Ayşe Bülbül) ve Kemal Balıbaş (Fethi Sekin)’ın katıldığı özel gösterim büyük ilgi gördü. Gösterim öncesi yapılan söyleşide, TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven, Yapımcı Dijital Sanatlar’ın Genel Koordinatörü Çağlar Ercan, oyuncular Rahman Beşel, Mutlunur Lafçı ve Kemal Balıbaş, filmin çekim aşamalarını, yaşadıkları anıları anlatarak soruları cevaplandırdılar. 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'i rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Filmde şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül'ü canlandıran Mutlunur Lafçı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“FİLM GERÇEK MEKANLARDA ÇEKİLDİ…”

"Benim en çok korktuğum şeylerden biri şiveydi. Eren'in ablası Yeter bana şive koçluğu yaptı. Aile ile tanıştım, onlarla çok vakit geçirdim. Karadeniz de benim hiç bilmediğim bir bölge. İnek sağmadan tutun, yayla yolunda yürümek, 13 çocuklu bir ailenin nasıl vakit geçirdiği ile ilgili aile ile vakit geçirerek bunları deneyimledim. Film gerçek mekanlarında çekildi. Biz hep Eren'in kabristanının önünden geçerek sete gittik. Bu bizi çok zorladı. Ben sete girmeden çekilecek sahnenin hikayesini Eren'in annesi Ayşe Bülbül'den dinledim. Çok hüzünlendiğimiz anlar yaşadık…”

“EREN BÜLBÜL’Ü CANLANDIRMAK BENİM İÇİN BİR ONUR…”

Şehit Eren Bülbül'ü canlandıran oyuncu Rahman Beşel ise Kesişme, “İyi ki Varsın Eren filmine nasıl katıldığını anlatarak şöyle konuştu: 

"Böyle bir biyografi filminin, şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in filminin çekilmesi çok güzel. Gün geçtikçe halkımızın sevgisi daha da artıyor.  Sosyal medyadan çok güzel mesajlar alıyorum. Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in hayatının anlatıldığı bu filmde olmak ve Eren Bülbül’ü canlandırmak benim için bir onur... Filmin senaryosunu bana oyunculuk dersi veren Bahar Kerimoğlu ile çalışırken günde 20-30 kez okuyordum ve o duyguyu hiçbir zaman kaybetmiyorsun. Çünkü bir biyografi bu. Gerçek insanlardan dinlenmiş. Ayşe teyzeden, Cemile abladan, çatışmada görev alan askerlerden dinlenmiş. Bir kurgu olsa burada bir şey var dersin ama diyemiyorsun…"


Beşel, filmde etkilendiği iki noktanın bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit Eren Bülbül'ün babası, Eren 13 yaşındayken vefat etmiş. Eren çalışmaya, yevmiyeye gidiyor, ailesine bakıyor, evin erzaklarını alıyordu. Bu beni en çok etkileyen durumlardan biriydi. 15 yaşındaki bir çocuk ne kadar para kazanabilir ve 13 kişilik bir aileye bakabilir? Diğeri ise filmin bütün sahneleri gerçek mekanlarda çekildi. Sete giderken Eren'in mezarı hemen üstümüzdeydi. Vurulma sahnesinde de çok zor duygular yaşadım. Yaşıyorsun o anı resmen. Çok zor duygular. Yaşıyorsun ama anlatamıyorsun..."


Gösterimde filmi, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ile çok sayıda davetli izledi.


YİRMİ DÖRT AYAR YILDIZ”

“LUVIA’DA ALTIN SARISI GECE”

Dillerden düşmeyen aşk şarkılarıyla milyonların gönlünde taht kuran Yıldız Tilbe, geçtiğimiz akşam Luvia Yeşilköy’de sahne aldı.

Sahneye uzun altın sarısı yekpare bir sahne kostümü ile çıkan ve  mekana özel hazırladığı repertuarı ile misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatan Yıldız Tilbe,  ''Vazgeçtim'' ve ''Delikanlım'' gibi sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. 

“BİR TEK ALLAH’A CAN BORCUM VAR” 

Romantik şarkılarıyla misafirlerine duygu sağanağı yaşatan Tilbe, gecenin sonunda hayranının istek parçası olan Kış Güneşi’nin seslendiren Tilbe; “ Sana söz vermiştim. Benim bir tek Allah’a can borcum var, sana neden olsun? Bu şarkı da sana gelsin” dedi.


BEYAZLI GECE'DE SİYAHLI MERVE!

Pop müziğin güçlü sesi Merve Özbey önceki akşam Maslak 1453’teki Yeni Gazino’da sevenleriyle buluştu. 

Kar yağışı dolayısıyla İstanbul'un beyaza büründüğü gecede Amor Garibovic imzalı siyah elbisesiyle sahne alan Özbey hem sesi hem de güzelliği ile kendine hayran bıraktı. 

Kar yağışına rağmen seyircilerin akın ettiği gecede “Tamamen Arabesk” konsepti ile sahne alan Merve Özbey, sevenlerine unutulmaz bir gazino gecesi yaşattı.


İZMİR MODAYA DOYDU

2022 yılının ilk moda organizasyonu olan İzmir Fashion Week, Ci Group ana sponsorluğunda bu yıl 8’inci kez düzenlendi. 20-23 Ocak tarihleri arasında Alsancak Tarihi Tütün Deposu’nda gerçekleşen etkinliğe moda severler yoğun ilgi gösterdi. Organizasyonda 15 ayrı tasarımcı ve firmanın defilesi sunuldu.


Renkli söyleşi
Etkinlik kapsamında Ümit Temurçin’in moderatörlüğünde Madalyonun Diğer Yüzü adlı moda söyleşisi de gerçekleştirildi.Söyleşiye katılan başarılı moda tasarımcıları Niyazi Erdoğan, Gökhan Yavaş ve Emre Tamer olurken sektörün renkli ve eğitici yönlerine mercek tuttular. Söyleşi sonunda Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, katılımcılara İzmir Fashion Week adına plaket sundu.


İPEK AÇAR'IN KONUĞU: CANSU KURTÇU

CANSU KURTÇU: MASUMLAR APARTMANI'NDAKİ SAFİYE BENİM

İpek Açar'ın TRT Müzik ekranlarında yayınlanan performans programı 'İpek Yolu'nun 27 Ocak Perşembe akşamı konuğu yorumcu, söz yazarı ve besteci Cansu Kurtçu oldu. Cansu Kurtçu ve İpek Açar, TRT Müzik ekranlarında İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde, Alper Kömürcü direktörlüğünde birbirinden özel şarkıları imza attılar, düetler yaptılar. 

İKİZLER İLE HAYAT ÇOK ZOR

Cansu Kurtçu 4 yaşındaki ikizleri Vera ve Oğul'dan bahsederken  "İkizler ile hayat tabii ki çok zor, hele bu devirde. İlk dünyaya geldiklerinde benim her şey zorlaşmıştı. Ama her şey onlara helal olsun. Şimdi yine olsa yine yaşarım her şeyi en baştan, Allah isteyen herkese evlat nasip etsin" dedi.

SAFİYE BENİM

Çok titiz, temiz ve tertipli olduğunu söyleyen Cansu Kurtçu: "Masumlar Apartmanı'ndaki Safiye benim. Beni görüp bilip sanki o karakteri yaratmışlar" dedi.  


İSTANBULLULAR YILLAR SONRA ÖZCAN DENİZ’LE HASRET GİDERDİ…

Sevilen sanatçı Özcan Deniz, 10 yıl sonra ilk kez ilklerin mekanı Cahide Palazzo’da sahne aldı.

Seneler sonra sevenlerinin karşısına çıkan Özcan Deniz: “Az bir zaman değil 30 yıldır sizlerle beraberiz. Ne hikayeler, filmler, diziler ve şarkılar paylaştık sizlerle. 30 yıllık serüvenimizin son 10 yılında sinemaya biraz ağırlık verdim. Bu boşlukta aslında müzikten de kopmadım, sadece seyrekleştirdim ama bundan sonra müziğe ağırlık vereceğim. Eğer müziğe geri dönülecekse bu mekan Cahide Palazzo olmalıydı. Tekrar sizlerle olmaktan çok mutluyum.” diyerek misafirleriyle hasret giderdi.

Sahnenin çok büyülü bir yer olduğunu ve her seferinin ayrı bir heyecan olduğunu belirten Özcan Deniz, sahneye çıktığı anda her şeyin geçtiğini söyleyerek bu gece şarkılarıyla misafirlerini duygudan duyguya sürükleyeceğinin sinyalini verdi. 

Gece boyunca geçmişten günümüze en popüler aşk şarkılarının yanı sıra, hareketli şarkıları da seslendiren sanatçı, kendisini dinlemeye gelenlere müzik ziyafeti çekti.


TÜRK TİYATROSUNUN EN BÜYÜK PRODÜKSİYONLARINDAN “AMADEUS” 2. YILINI KUTLUYOR.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment iş birliği ile sahnelenen ödüllü oyun “Amadeus”, 2. Yılında kapalı gişe sahnelenmeye devam ediyor…

Canlandırdığı Salieri karakteriyle Yeni Tiyatro Dergisi’nin Yılın En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Selçuk Yöntem, “Büyük emeklerle sahneye taşıdığımız oyunumuzun 2. Yılında da alkışı bol olsun. Seyircimize teşekkür ediyoruz. Yola devam” dedi.

Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı “Amadeus”un yapımcıları Sadri Alışık ve Cemil Demirok, “Aldığımız ödüller ile taçlanan “Amadeus”, Türk tiyatrosunun en büyük prodüksiyonlarından biri. Sahne önü ve arkasında toplam 70 kişilik dev kadrosuyla sahnelenen oyunumuza gösterilen yoğun ilgi bizler için büyük onur. 2. Yılımıza kapalı gişe oynayarak girmek ayrıca heyecan verici. Tiyatro severlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Amadeus Oyun Programı:

30 Ocak 2022 Pazar / Zorlu PSM / 19.30

31 Ocak 2022 Pazartesi / Zorlu PSM / 20.30

17-18 Şubat / Ankara Congresium / 20.30

19-20 Şubat / Ankara Congresium/ 19.30

23 Şubat 2022 Çarşamba / Zorlu PSM / 20.30

24 Şubat 2022 Perşembe / Zorlu PSM / 20.30

28 Şubat 2022 Pazartesi / Zorlu PSM / 20.30

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve usta yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunun kostümleri Nalan Alaylı tarafından hazırlanırken, “Amadeus”un, dönem makyajları ise Neriman Eröz’e ait.

Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz’ın (Costanze) paylaştığı oyun, 18. Yüzyılda Viyana'da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alıyor.