Merhabalar sevgili dostlar, 

Kış aylarının sıkça tüketilen ''BAL KABAĞI'' bugün tart kalıbında hazırlayacağımız pratik bir tarif ile misafirlerimiz için lezzetli bir ikram...

Ana Vatanı Meksika olan balkabağı yüksek lifli bir meyvedir. Çorba, salata, tatlı ve hamur işi tariflerde kullanılır. Ülkemiz de en çok Afyon ve Sakarya da yetişir. 

A vitamini bakımından zengin olması göz sağlığını korumasıyla bilinir. İçeriğin de bulunan C vitamini vücudun hastalık direncini azaltır ve mikroplara karşı doğal savunucudur. 

Beyaz kan üretimini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir. Manganez, kalsiyum, manganez, demir, bakır ve fosfor içerir. 

Faydalarının yanı sıra tam da mevsiminde bulabileceğimiz ''BAL KABAĞI''nı çoğumuz severek de tüketiriz. Özellikle bebeklerin anne sütünden sonra ek gıdaya geçtikleri dönem de çorbası ile sağlıklı ve gelişimlerine faydalı bir gıda olarak tercih edilir. 

Bugün sizlere hazırladığım tarifimiz pratik ve lezzetli bir tatlı olacak. İster çay ikramlarınız da isterseniz de yemek üstü tatlı servisiniz de sunabilirsiniz. 

Hepinize kolay gelsin. 

• MALZEMELER:

• 600 gr kabak tatlısı

• (600 gr bal kabağını dilimleyin ve 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı su ile pişirin.)

• 3-3, 5 paket (50 ad)Burçak bisküvi

• 10 ad iri doğranmış ceviz

• 3 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi

• HAZIRLANMASI:

• Bisküvileri ve kabak tatlısını rondoya alın ve püre kıvamına getirin. 

• Bir kaseye alın ve cevizleri, hindistan cevizini ilave ederek karıştırın. 

• 24 cm çapındaki tart kalıbını strech'le kaplayın ve karışımı içine yerleştirin. 

• 1 saat buzdolabında bekletin. 

• ÜZERİNE:

• 1 paket beyaz çikolata sos 

• 2, 5 su bardağı süt

• 80 gr beyaz çikolata

• HAZIRLANMASI:

• Paket halinde alınan beyaz çikolata sosunun tozunu tencereye alın. 

• Üzerine süt ekleyerek orta ateşte karıştırarak kıvam almasını sağlayın. 

• Koyu kıvama gelen sosu ateşten indirin ve küçük doğranmış beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın. 

• Başka bir kaseye aktararak soğutun. 

• Buzdolabında bekleyen tart pastayı servis tabağına ters çevirin. 

• Üzerine hazırladığınız ve soğuttuğunuz beyaz çikolata sosunu yerleştirin. 

• En üste de dekoratif amaçlı bitter çikolata sos ile şekiller vererek süsleyin. 

• Afiyet olsun. 

• Sevgiyle. .