Merhabalar sevgili dostlar, 

Bu haftaya şöyle lezzetli bir pasta ile başlayalım, ağzımız tatlansın. 

Genellikle pastanelerden alarak tükettiğimiz porsiyon pastalar içinde belki de en çok tercih edilenler arasında olmakla birlikte aslında biraz da pahalı olarak bilinen ''MALAGA''yı kendi mutfaklarımız da üstelik daha düşük maliyeti ile hazırlıyalım. Ve doya doya da tüketelim. 

Adından da anlaşılacağı üzere İspanyanın Malaga kentinden çıkan ve Dünyaya yayılan bir pasta... Pandispanyası, kreması, meyvesi, çikolata ve fındık kaplaması ile bolca lezzet içermekte... Bütün malzemelerin dengesi de birleşince tatlı ve pasta sevmeyenlerin bile rahatlıkla yiyebileceği bir pasta... Porsiyon olarak hazırlanması da ikramı kolay hale getirmekte... 

Biraz aşamaları olmasına rağmen sonuç tabaklara geldiğinde inanın bütün yorgunluğunuza değecektir. İlk defa deneyecek olanlar için zor görünse de daha sonraları daha kısa sürede pişirecek ve hazır hale getireceksiniz. 

Şimdiden herkese kolay gelsin, mutfaklarınız bereketli olsun. 

• MALZEMELER:

• 20 ad pasta için:

• PANDİSPANYASI:

• 4 ad yumurta

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 kahve fincanı su

• 1 kahve fincanı sıvıyağ

• 2 tatlı kaşığı kakao

• 1 paket vanilya

• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

• 1 yemek kaşığı limon kabuğu

• 1, 5 su bardağı Un

• HAZIRLANMASI:

• Mikser kabınıza yumurtalar ve toz şekeri alarak köpük kıvamı alıp, yoğunlaşana kadar çırpın. Bu işlem takribi 10 dakika sürecektir. 

• Su ve sıvıyağ ekleyin. 

• Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin ve bir spatula ile aşağıdan yukarıya doğru yumurtaları söndürmeden karıştırın. 

• Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltın. 

• Hamurun eşit dağılımını sağlamak için tepsinizi tezgaha vurarak düzeltin. 

• 170 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve fırının kapağını aralık bırakarak soğutun. 

• KREMASI:

• 4 su bardağı süt

• 1 su bardağı toz şeker

• 2 yemek kaşığı un

• 2 yemek kaşığı nişasta

• 2 ad yumurta sarısı

• 1 paket vanilya

• 50 gr(1 yemek kaşığı) tereyağ

• 1 paket toz krem santi

• 10 ad muz

• HAZIRLANMASI:

• Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını tencereye alın ve karıştırın. 

• Orta ateşe alarak karıştırarak yoğun kıvam alana kadar pişirin. 

• Ateşten indirdikten sonra önce terayağ ekleyin ve karıştırın. 

• ılık hale gelmeye başlayınca Vanilya ve toz krem şantiyi ilave ederek karıştırın. 

• Başka bir kaseye aktarın, üzerini strech ile kaplayın ve soğutun. 

• HAZIRLANMASI:

• Soğuyan pandispanyayı bir kesme tahtası üzerine alın ve 5x10 dikdötgenler halinde keserek hazırlayın. 

• Soğuyan kremayı sıkma torbasına alarak pandispanyanın üzerine sıkarak yerleştirin. 

• Muzları iki parçaya ayırın ve kremanın ortasına yerleştirin ve üzerini tekrar krema ile kaplayın. 

• Bir mala ile yanlarını ve üzerini tamamen krema ile kaplanacak şekilde düzeltin. 

• Pastalarınızı bir tepsiye alarak soğutun. 

• ÜZERİNE:

• 200 ml krema

• 250 gr bitter çikolata (arzuya göre sütlü çikolata karışımı da yapabilirsiniz)

• HAZIRLANMASI:

• Kremayı bir kaseye alın ve kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte tutun. 

• Üzerine parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. 

• Buzdolabında soğuyan pastaları bir tel üzerine alın ve hazırladığınız çikolata sosu üzerlerine dökerek tamamen çikolata ile kaplayın. 

• ALT TABAN:

• 250 gr Fındık kırıkları

• EN SON HAZIRLIK:

• Çikolata ile kaplanan pastalarımız soğuduktan sonra, fındık kırıklarını bir tabağa alın ve pastaların sadece pandispanyaya kadar olan kısmını fındık kırıkları ile kaplayın. 

• Arzuya göre pastaların üzerine ister fıstık tozu isterseniz de çikolata sos ile şeritler yaparak süsleyebilirsiniz. 

• Hepinize şimdiden afiyet olsun. 

• Sevgiyle...