KAFADAR ve ELİF BUSE DOĞAN’DAN UNUTULMAYACAK DÜET

Türk Halk Müziği (THM) tarzında seslendirdiği eserlerle tanınan ve her tarzda da yükselişini sürdüren Elif Buse Doğan ile son dönemde çıkardıkları teklilerle adından sıkça söz ettiren Kafadar grubu unutulmayacak bir düete imza attı. Doğan ve Kafadar, Türkiye’nin “Sanat Güneşi” Zeki Müren’in sesiyle ölümsüzleşen şarkı “Rüyalarda Buluşuruz” müzik severlerle buluştu. 

Son dönemde çıkardıkları “Yalan Olur” ve “Suya Hapsettim” ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Kafadar ve müzik dünyasının sevilen seslerinden Elif Buse Doğan çok konuşulacak bir düete imza attı. Kafadar ve Doğan’ın seslendirdiği, sözleri Aşkın Tuna’ya bestesi ise Halil Karaduman’a ait olan ve Türkiye’nin “Sanat Güneşi” Zeki Müren’in sesiyle ölümsüzleşen şarkılardan “Rüyalarda Buluşuruz” Paradise Production etiketi ile tüm dijital platformlarda dinleyicilerle

Klip çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Elif Buse Doğan, “Müziğe gerçekten gönül vermiş biri olarak Türk Halk Müziği dışındaki tüm eserleri de okumaktan büyük keyif alıyorum. Rüyalarda Buluşuruz çok sevdiğim ve sıkça söylediğim eserlerden biriydi. Kafadar grubu ile de seslendirmekten gurur ve mutluluk duydum. Dinleyicisi, seveni çok olur umarım.” ifadelerini kullandı.

Kafadar da çok önemli bir eseri seslendirmekten duydukları mutluluğu dile getirirken “Duygusu çok yoğun ve çok önemli bir eser. Seslerimizle şarkıya hayat verirken o duyguyu bizler de en derinden hissettik. Değerli meslektaşımız, sevilen yorumcu Elif Buse Doğan ile birlikte seslendirmek de ayrı bir keyifti. Bundan sonrası dinleyicilerimizde umarız herkes aynı keyifle dinler.” açıklamasını yaptı.

MERT BERKAY “ASIK SURATLAR” YAYINDA

“Haykırdım” adlı Türkçe ve “Blessed” adlı İngilizce şarkılarıyla müzik dünyasına iddialı bir giriş yapan Mert Berkay'ın 3. teklisi olan " :( " ( Asık Suratlar) tüm dijital platformlardaki yerini aldı.

“Asık Suratlar” adlı yeni şarkısında R&B pop ve rap jenrelerinin harmanlamasıyla bir araya getirilmiş ve üstüne farklı tonajlamalar ve akışlarıyla şarkıya yeni ve kendine has bir tavır katmış olan Mert Berkay, bu şarkısında açıkça kalbimizden dökülenleri günümüzün içinde bulunduğu bu deneyim arenasındaki ruhların kendini kaybetmesine varlık boyasında kaybolmalarına hakikatlerini unutan ışıkları sönmüş ruhlara kendi deneyimlerinden bir nebze de olsa sanatıyla ışık tutma niyetinde.

Sözü ve bestesi kendisine ait olan yeni Mert Berkay şarkısını, Lil Zey ve Güneş’den tanıdığımız başarılı aranjör Berkin Laleli arenje etti. “Asık Suratlar” şarkısının klibini Mert Berkay kendisi düzenleyip çekimlerini belli seyahetlerinden editleyerek yaptı. Sanatçı aslında kaosun çeşitliliğin güzelliğinden beslendiği ve sözleriyle görselleri çok güzel eş zamanladığı kendi çalışması olan klibiyle de sanatını yenilenerek yenileyerek icra etmeye devam ediyor.

Alara Eriç’in beşinci teklisi “Ol Benim” Yayında!

Alara Eriç, sözleri ve bestesi kendisine ait, aranjörlüğünü Batu Çaldıran tarafından yapılan “Ol Benim” teklisi yayınlandı. 

Çok yakında özel bir kanalda yayınlanacak olan çekimleri devam eden sinema filminin fragmanı niteliğinde çekilen müzik klibini sinema yönetmenliği dalında birçok ödüle sahip Can Katipzade yönetti.

Yeni teklisi “Ol Benim” hakkında “Şarkımı uzaktan yaşanan platonik aşk hissiyatında yazdım ama hem melankolik hem hareketli ritme sahip bir şarkı çıktı ortaya.” klibimiz ise Türkiye’de ilk defa bir filmin de fragmanı da olma özelliği taşıyor. Müzik videosunda başrolu ekranların 2022 yazına damgasını vuran “Duy Beni” adlı dizisinden tanıdığımız Burak Apak’la paylaştık, sinema filminde de beraber oynuyoruz. Bence Türkiye’de ilk defa bu tarzda bir klip çekildi.”

Aleyna Kalaycıoğlu "Tebrik Ederim " Şarkısına Klip Çekti

Survivor yarışmasına katıldıktan sonra adını müzik dünyasında duyurmaya emin adımlarla devam eden Aleyna Kalaycıoğlu bugün itibari ile yeni şarkısı "Tebrik Ederim"i piyasaya çıkardı.Söz ve müziği Sinan Akçıl imzalı olan şarkının düzenlemesi ise İran asıllı ünlü aranjör Mili B’ye ait.

Ramazan Arslankaya’nın yönetmenliğinde çekilen şarkının klip çekimlerinde Aleyna Kalaycıoğlu zatürre olma tehlikesi atlattı.Çekimlerde aşırı soğukta kalan Aleyna Kalaycıoğlu’na doktorlar hızlı bir şekilde müdahale ederek yüksek ateş ve soğuk algınlığını zatürreye dönmeden  atlatmasını sağladılar. Kalaycıoğlu,"hem şarkımı,hem insanlara aşk acısı çektirenleri,hem de beni 10 günde tedavi eden doktorlarımı tebrik ederim"diyerek yeni şarkısına gönderme yaptı..Tebrik Ederim şarkısı Dmc/Go Müzik ortaklığında yayınlandı…

ESRA ZEYNEP YÜCEL’DEN YENİ ‘YASAK’ YAYINDA!

Amerika’da Stanford Jazz Akademisi, Berklee College of Music ve New England Conservatory’de aldığı müzik eğitimleri sayesinde, sağlam adımlarla müzik kariyerinde ilerleyen Esra Zeynep Yücel, son çalışması ‘Aşk’ta yer alan ‘Yasak’ şarkısı, Mili B’nin yeni düzenlemesiyle yeniden dinleyicilerle buluştu. Yaptığı remixlerle ve farklı düzenlemelerle öne çıkan Mili B’nin ‘Yasak’ versiyonu da çok beğenildi.

Söz ve müziğinde Esra Zeynep Yücel imzası bulunan şarkı ‘Yasaklara karşı, aşıkların isyanı’ niteliğinde olacak. Her tür müziği yorumlayan ve farklı projeler üreterek, sektöre katkıda bulunan Esra Zeynep Yücel, söz ve besteleriyle de üretime destek oluyor.

Yurtdışında New York Metropolitan Müzesi’nde ve yurt içinde birçok prestijli mekanda konserler veren sanatçı, ‘Müzik, ülke, yöre, tür ayırt etmeksizin ortak bir dil. Bazen bir melodi ile bir kişinin gönlüne girebilirsiniz. Bir tını sizi dünyanın öbür ucuna götürebilir. Yaptığım müzik ile hedefim sadece gönüllerin bam telini titretebilmek’ dedi.

Can Uzunallı’dan albüm öncesi yeni çalışma: “Lakrimal 2022”


"Sonsuz Döngü" isimli ilk solo albümüyle yapmak istediği müziği, anlatmak istediği hikâyelerle birleştiren Can Uzunallı, yeni albüm çalışması öncesinde "ara şarkı" ile karşımızda…
Makine albümündeki "İlk Nefes"te başlayan anlatının devamı niteliğindeki "Lakrimal" sonrasında "Lakrimal 2022" ile Uzunallı, bu süreci kendi sesiyle ve birinci tekil anlatımıyla sonlandırıyor.

Müzisyen yeni çalışması ile ilgili olarak; “Şarkı, YouTube kanalımda yayımlandı. Ocak ayının ilk haftasından sonra ise tüm dijital platformlarda yerini alacak. ‘Lakrimal 2022’, bir anlamda 2023 ve yeni projelerim için de bir karşılama. Herkese iyi seneler!” açıklamasında bulunuyor.
‘Lakrimal 2022’yi bağımsız olarak sunan Uzunallı, hemen ardından 13 Ocak’ta da "tatu fly? & Can Uzunallı - Uzun İnce Bir Yoldayım" coverını Big Fat Mama etiketiyle müzikseverlere ulaştıracak.
Geçtiğimiz yıl, Murder King’in 20. Yılında gruba geri dönmesi ile sevenlerini çok mutlu eden başarılı vokal, solo kariyeri ve feat projeleri ile 2023’e de sıkı bir giriş yapıyor.