Medya Dünyası 

ANTAKYA 6. ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ

5. Antakya Uluslar arası Film Festivali, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Antakya 6. Uluslararası Film Festivali, Sinema dünyasının Jüri Başkanı  Dr. Nagihan Çakar (istanbul Kültür Üniversitesi Akademisyen/Yönetmen), Öğretim Görevlisi Görüntü Yönetmeni Ahmet Bikiç, Yapımcı Yönetmen Aynur Aksoy, Oyuncu Uta Krüger, Oyuncu Dorotheea Petre, Yönetmen Otvin Biernat, Müzisyen Darko Vukovic yer aldı. jüri için bir araya geldiği bu günde Altın defne ödülüne sahip olan isimler değerli jüri üyeleri tarafından su şekilde belirlendi.

Antakya 6. Uluslararası  film festivali Altındefne ödülleri

En İyi Sinema Filmi.............................. Baba Nerdesin Kayboldum + Robin 

En İyi Sinema Filmi Yönetmeni............Sgt Stubby - An Unlikely Hero / Richard Lanni.   

En İyi Sinema Filmi Senaryosu.................. Elvis Walks Home / Jonathan Preece   

En İyi Sinema Filmi Görüntü Yönetmeni......... Robin / Klaus Kneist

En İyi Sinema Filmi Müzik........................... Baba Nerdesin Kayboldum / Cem Kısmet

En İyi Sinema Filmi Kadın Oyuncu............ Baba Nerdesin Kayboldum/  Tomris Çetinel 

En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncu…………… Robin / Jeff  Burrell 

En İyi Sinema Filmi Kurgusu........................ Snowflake / Robert Hauser, William James

En İyi Sinema Filmi Sanat Yönetmeni............... Snowflake / Alexander Schulz

Sinema Filmi Jüri Özel Ödülü........................... Suç Unsuru

ANTAKYA 6. INTERNATIONAL FİLM FEST

Antakya 6. Uluslararası  film festivali Belgesel ödülleri

Jüri Üyeleri: Görüntü Yönetmeni, Sinema Araştırmacısı Jüri Başkanı Hayri Çölaşan, Belgesel yönetmeni Ferda Gürcan, Akademisyen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bülent Özkam, 

Uzun Belgesel Dalı En İyi Film Ödülü  Yüzleşme / Nejla Demirci 

Kısa Belgesel Dalı En İyi Film Ödülü  Kurbağa Avcıları / Batuhan Kurt 

Jüri Özel Ödülü  Gurbetteki Yeşilçam / Kemal Çipe  House of Glass / Filipe Martins

Seyirci Özel Ödülü A Concerte Cinema (Un Cine En Concerto) / Luz Ruciello
The Sorrow of our House (Yurdumun Hüznü) / Kirsten Gainet 

Antakya 6. Uluslararası  film festivali Kısafilm ödülleri

Jüri Üyeleri: Araştırmacı yazar Alican Sekmeç, Yönetmen Erdal Rahmi Hanay, Oyuncu Eylem Kaftan

Kurmaca

En İyi Kısafilm  ...............................Her Şey Yolunda / Metehan Şereflioğlu 

Jüri özel ödülü  .................................  Spectrum / Igor Sadovski

Seyirci özel ödülü ..............................  Balık Kraker / Yiğit Evgar

Antakya 6. Uluslararası  film festivali Kısafilm ödülleri

Jüri Üyeleri: Araştırmacı yazar Alican Sekmeç, Yönetmen Erdal Rahmi Hanay, Oyuncu Eylem Kaftan

Deneysel

En İyi Kısafilm  ............................... The Red / Mohammadreza Keshavarz

Jüri özel ödülü  .................................  The bed and the Street / Heather Frise, Mike Hoolboom

Jry Special Prize

Seyirci özel ödülü ..............................  Çözülme / Buğra Mert Alkayalar

Antakya 6. Uluslararası  film festivali Kısafilm ödülleri

Jüri Üyeleri: Araştırmacı yazar Alican Sekmeç, Yönetmen Erdal Rahmi Hanay, Oyuncu Eylem Kaftan

Animasyon

En İyi Kısafilm  ............................... Somnium / C. Surhay Kılıç, Fuat Değirmenci

Jüri özel ödülü  .................................  Substratae / Margie Kelk

Seyirci özel ödülü ..............................  Mogu and perol / Tsuneo Goda

Yılın En Başarılı Kadın Haber Spikeri : Handan Musaoğlu 

Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu KırmızıTürk’ün düzenlediği Altın Başarı Ödülleri ödül töreninde Merakla beklenen Yılın En Başarılı Kadın Haber Spikeri Ödülünü Meclis Tv’nin yüzü olan Handan Musaoğlu kazandı. Eğitimci yönüyle de dikkat çeken Handan Musaoğlu ayrıca gecenin en şık ve güzel isimleri arasındaydı. Ekrandaki başarısıyla dikkat çeken kendine özgü diksiyonu , sunumu ve çalışmalarıyla dikkat çeken Musaoğlu adından daha da çok söz ettireceğe benziyor. 

Meltem Acet HaberTürk’te 

Genel Yayın Yönetmenliği görevini Selçuk Tepeli’nin yaptığı Ciner Medya Grubu’nun haber kanalı Habertürk TV ekran yüzleri arasında beğenilen bir ismi kattı. Ekonomi ve finans dünyasının en başarılı ve güzel yüzlerinden olan Meltem Acet, Habertürk TV ile anlaştı. Fox TV, A Haber, Artı 1 TV, Teve2 ve son olarak TGRT Haber’de görev yapan Acet’e Habertürk’ün Hafta Sonu Ana Haber Bülteni teslim edildi.

MELTEM ACET KİMDİR?

TED Ankara Koleji Mezunu olan Acet, ODTÜ Ekonomi Bölümünü beşinci olarak tamamladı. Ardindan ODTU isletme bolumunde yuksek lisans yapti. Acet aynı okulda araştırma görevliliğinin yanı sıra İşletme Yüksek lisansı da yapmış, akademik geçmişi oldukça güçlü bir isim. İngiltere ve Amerika’da da finans alanında çalışan Acet, Fox TV’de üst düzey yöneticilik yapmış, stratejik planlama direktörlüğünün yanı sıra rating analiz bölümlerini de yönetmişti. Ekran önünde olduğu kadar, ekran arkasında da televizyonculuk tecrübesine sahip olan Acet A Haber’de “Z Raporu”,Teve2’de “Mola” Artı 1 TV’de Ekonomi Haber Müdürlüğü görevinin yanısıra “Paranın Nabzı” ve “Sıradışı” isimli programları hazırlayıp sunmuştu. Acet son olarak TGRT Haber Ekonomi Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

EMRE DEVECİ' ÖDÜL'DEN ÖDÜLE KOŞUYOR 

Fotoğraf sanatçısı Dünyanın en hızlı photoşopçusu ezberleri bozan fotoğrafı Emre Deveciye Geçtiğimiz günlerde bir ödülde Altın Başarı Ödüllerinden geldi. En Başarılıların ödüllendirildiği gece renkli geçti. Ödül kazanan Emre Deveci sevincini şu şekilde dile getirdi 17 yaşımda ilk ödülümü bir sinema filminde  aldım sonrasında ödüllerin ardı arkası kesilmedi insanların işlerini iyi yapıp böyle kıymetli ödüllerle  taçlandırılması bizleri çok onure ediyor dedi .Usta fotoğrafçı bu yılın En Başarılı fotoğrafçısı ödülüne layık görüldü. Emre deveci bu yıl iki kez yılın en iyi fotoğrafçısı seçildi.

Engelliler İçin Her Ay Düzenli Etkinlik! 

SEPARİNDER Derneğinin etkinliklerinde aktif rol üstlenen menajer Serdar Kurtuluş’un organizasyonuyla  her ay düzenlenecek 2019 yılı sosyal etkinliğinin ilki çok yakında gerçekleştirilecek. Engelli ve Özel gereksinimli bireyleri toplumla buluşturma ve kaynaştırma, Sosyal hayatın içine taşıma, Engelliler ile özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını paylaşma ve anlatma amacıyla, Zeytinburnu’nda bir alışveriş merkezindeki restoranda gerçekleştirilecek  engelsiz yemek organizasyonu, 20.01.2019 Pazar günü saat 18:00 de yapılacak.  Etkinlikle ilgili konuşan Serdar Kurtuluş Engelli ve özel gereksinimli bireyler evde kalmasın sevgiyle umutla yaşama tutunsunlar, artık gelecek hayalleri kursunlar istiyoruz diyerek  Tohum toprağa engelli ve özel gereksinimli bireyler topluma emanettir, dedi. 

Kim Kimdir? 

Eda Güleş Yahşi 

Eda Güleş Yahşi , 1 Temmuz 1991’de İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünden başarıyla mezun oldu. Halen İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümündeki eğitimini de sürdüren Eda Güleş Yahşi iş yaşamına bir vergi denetim firmasında başladı. Daha sonra 2 yıl süreyle bankacılık deneyimi de yaşayan Eda Güleş Yahşi 2017’den beri Demircan Medya Grubunda çalışmalarına başladı. Demircan Medya Grubunda Reklam ve Pazarlama Uzmanı olarak çalışan Yahşi ; Franchising Firmaları , Perakende Firmaları , Oteller ve muhtelif firmalarla Reklam , Marka Yönetimi , Satış Pazarlama Teknikleri buna yönelik içerik oluşturulması ve röportaj çalışmaları yapmaktadır. Ekonomi ve İş dünyası dergisi Hizmetix’de ekonomi eğitimine de uyumlu çok yönlü çalışmalar yapan Eda Güleş Yahşi medya dünyasına da yabancı değil. Show Tv’de yayınlanan Gelin Evi Programına da katılan ve 196.Bölümüne katıldığı programda yarışarak yarışmayı da kazanan Eda Güleş Yahşi farklı alanlardan isimlerle de röportaj çalışmaları yapmayı planlamaktadır. Evli ve bir erkek çocuk annesi olan Eda Güleş Yahşi Ekonomi eğitimi ile birleştirdiği medya çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir. Eda Güleş Yahşi medyanın en önemli boyutlarından birisi olan reklam alanındaki bakış açısı ve başarısı , özgün röportajları , kendine özgü haberciliği gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir. Eda Güleş Yahşi tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Tuğçe Utlu 

Tuğçe Utlu 16 Nisan 1993’te Ankara’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Ön Lisans düzeyinde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Anadolu Üniversitesi’nde Lisans Düzeyinde Kamu Yönetimi bölümlerini başarıyla tamamladı. Asıl yapmayı istediği iş olan medyaya yöneldi. Bu alanda iletişim , spikerlik , sunuculuk ve diksiyonla ilgili detaylı eğitimler aldı. TRT Meclis TV’nin yüzü başarılı Spiker Handan Musaoğlu’ndan birebir dersler aldı.  İlk çalışmalarına muhabirlikle başladı. Editörlük , Kurgu montaj ve seslendirme çalışmaları yaptı. Hava Durumu Danışmanlığı Yaptı. Son olarak TRT Haber Bünyesinde Muhabir olarak çalışan Tuğçe Utlu çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Medyada tabiri caizse işin mutfak kısmına dair de olmak üzere her boyutunda tecrübeleri bulunan  Tuğçe Utlu çalışkanlığı , bu mesleğe sevgisi , gazeteci ve haberci yönü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisiyle de dikkat çekmektedir. Tuğçe Utlu tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız bir isimdir.

Duygu Güleş 

Duygu Güleş 20 Şubat 1990’da Ardahan’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan moda ve  Tasarım alanına yönelerek ilk olarak Ömer Halisdemir Üniversitesi Ön Lisans Moda Tasarımı Eğitimi aldı. Ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünü başarıyla tamamladı. Pedagojik formasyonu eğitiminin yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Alanında yüksek Lisans yapan Duygu Güleş bu alandaki akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Duygu Güleş mesleki çalışmalarına Türkiye’nin önde gelen Modacılarından Cemil İpekçi’nin atölyesinde başladı. Buradaki çalışmalarının yanı sıra Üniversite eğitimi sırasında da çeşitli atölye ve defile çalışmaları gerçekleştiren Duygu Güleş       2019 Yılında  Halı , Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Dr. Naile Rengin Oyman’ın Danışmanlığında  Moda Analizi ; Eskiz Becerileri ; Ürün Tasarımı ; Deneysel Yüzey Araştırma ; Dokuma gibi yetileri içeren SDÜ BAP PROJE / “Dokuma Sanatının Giysi Tasarımında Kullanımı ve Fırat Neziroğlu Örneği” tez çalışmasını yapacaktır. Öğretim Üyesi Dr.Kenan Saatçıoğlu’da Duygu Güleş’in danışmanlığını yapmaktadır.  Avrupa Gazeteciler Derneği Haber Sitesi ve Glokal Haber Sitesi’nde Moda Tasarımı Köşe Yazarlığı yapan ve Modayı da içeren Özel röportajlara imza atan Duygu Güleş Moda & Medya birleşimi çalışmalarını da çok yönlü olarak sürdürmektedir. Duygu Güleş küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu ve yetenekli olduğu Moda alanındaki özgün bakış açısı , kendine özgü tasarımları , hayatın farklı alanlarına estetik bakışı gibi özellikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.