Merhabalar,

Yaz sebzeleri içinde çok sık tüketilen sebzelerden biri de ''taze fasulye'dir.

Ülkemiz de farklı yöreler de yetişen ve farklı pişirme teknikleri ile güzel lezzetler sunan taze fasulye,sevilerek tüketilen klasik yemeklerimizdendir.

Çalı fasulye ve boncuk ayşe olarak iki çeşittir.Çalı fasulyesini genellikle zeytinyağlılar da tercih ederiz.Bunun yanı sıra kısacık da olsa sizlere taze fasulyenin faydalarından da bahsetmek isterim.

Kalori bakımından düşük olduğu için diyet yemeklerinde ilk sıradadır.kolestrol içermez,lif içeriği çok yüksektir.Günlük protein miktarının bir kısmını karşılar.A,C,K,B6 vitaminleri ile folik asit açısından zengindir.Mineral olarakta kalsiyum,demir,manganez,potasyum,bakır olarak iyi bir kaynaktır.

Hem lezzeti ile hem de bir çok faydası ile taze faulyeyi bugün boncuk ayşe'den kuzu et'i ile pişirmeye ne dersiniz?

Haydi o zaman buyrun tarifimize:

  • MALZEMELER:
  • 1 kg Boncuk Ayşe fasulye
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 ad büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 ad domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Yemeğimizi pişirmeye fasulyeleri ayıklamakla başlayalım.
  • Fasulyelerin yan kılçık kısımlarını ayıklayın ve ortadan ikiye keserek bol suda yıkayın.
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve kızdırın.
  • etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın .
  • Etleriniz önce suyunu bırakacak ve sonra tekrar suyunu çekecektir.
  • Bu aşamada doğradığınız kuru soğanı ekleyerek 5 dakika da soğanlarla birlikte kavurun.
  • Domatesleri rendeleyin ve ekleyin.
  • Sarımsakları halka doğrayın ve ekleyin.
  • Fasulyeleri,tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu vererek kapağını kapatın.
  • Düdüklü tencerenizin markası itibariyle takribi 20 dakika pişirin.
  • Yanında ikram edeceğiniz pirinç pilavı ile sevdiklerinizle paylaşın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...