Can dostlarım Merhabalar!

İki gün önce 23 Nisan 1920 KUTSAL TARİHİNİN 100.yılını kutladık tüm milletçe.

ATATÜRK ne büyük bir lider ki O’nu sevmeyenler dahi O’nu sever oldu(ya da görünür);O’nu anlamayanlar dahi anlamak zorunda kaldılar gelişmeler neticesinde.

Çünkü O TARİHE BİLE SIĞMAYAN TEK LİDER.

Bugün başka bir kutlu gün!

Hatırlanması,kutlanması gereken diğer bir ZAFER var 105 yıl önce bugünde.

ATATÜRK TBMM’nin açılışını, ÇANAKKALE KARA ZAFERİNİN kazanıldığı tarihe denk getirdi.(TBMM Cuma günü dualar ile açıldığı için “23 Nisan”tarihi oldu.)

5 yıl önce 25 Nisan 1915’de Mehmetçiğin önünde durdurmuştu Emperyalizm temsilcileri “İtilaf devletlerini”;23 Nisan 1920 tarihinde de Türk Milleti’ne önderlik ederek dize getirdi “yedi düveli” Ulu Önder.

Bugün ÇANAKKALE KARA ZAFERLERİNİN 105.YILDÖNÜMÜ.

“ÇANAKKALE GEÇİLEMEZ’İN”

DÜNYAYA DUYURULDUĞU O KUTLU GÜN.

Bu nedenle şairinde “GEL GÖMELİM SENİ TARİHE DESEM SIĞMAZSIN”dediği gibi;

ATATÜRK ve ÇANAKKALE DESTANINI yazan YAHYA ÇAVUŞLAR,MEHMET ÇAVUŞLAR,SEYİT ONBAŞILAR VELHASIL TÜM MEHMETÇİKLER TARİHE SIĞMADILAR.

HALA BURDALAR;ARAMIZDALAR.

...

25 Nisan 1915 tarihinde 1.Dünya Savaşı Çanakkale Cephesine gidelim:

“NUTUK’DA” Mustafa Kemal ATATÜRK Çanakkale savaşlarında emri altındaki askeri için :”Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir korku göstermiyor. Sarsılma,düşünme belirtisi yok...”ifadelerini kullanır sonradan.

Tarih 25 Nisan 1915 ,

TARİHİN ADI:

ÇANAKKALE GELİBOLU YARIMADASI,

ARIBURNU,KUMKALE,SEDDÜLBAHİR.

Sabah saatin 04.30'u...

İtilaf devletleri dört bir yandan saldırıya geçer...

KUMKALE'ye FRANSIZLAR taktik-örtü aldatmacası ile saldırırlar...

ARIBURNU'nada ,

İNGİLİZ BİRLİKLER KOMUTASINDAKİ ANZAK ASKERLERİ...

ARIBURNU'nda GÖZ GÖZÜ Görmez...

Önce Düşmanın eline geçer Arıburnu;

Yarbay Şefik Bey komutasındaki 27.ALAY geri alır Arıburnu'nu...

İmdada yetişen 57.ALAY ilede;

YARBAY MUSTAFA KEMAL komutasında kesin Zafer kazanılır.

O gün tarihi bir gündür ve o gün İtilaf Devletlerinin “taktik aldatmacasını” anlar ATATÜRK ve karşı “taktik aldatmaca”ile cevap verir İtilaf Devletleri askerlerine.Bu plan ABD Askeri Okullarında ders olarak anlatılmaktadır halen.

O gün şöyle anlatılır tarih sayfalarında:

“25 Nisan 1915'teki ilk çıkarma başladığında,

Çanakkale Bigalı Köyü doğusunda Değirmenlik mevkiindeki karargahında bulunan 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, çıkarmayı haber alır almaz,07:45'de karargahından hareket etmiş ve 57. Alayla birlikte saat 09:40'da Kocaçimen'e varmıştır. Orada yaklaşık 10 dakika 57. Alayı dinlenmeye bırakarak kendisi atına atlayıp sarp araziden Conkbayırı'na gitmiştir. Buraya geldiğinde, 27. Alay 2. Taburun savunma müfrezinden arta kalan erlerin, 261 rakımlı tepeye (Conkbayırı'nın güneyindeki platonun üzerinden kuzeye) doğru geri çekildiklerini görmüştür. İşte tam o an atından inen Mustafa Kemal, düşmandan kaçan Türk erlerinin tam önünde durarak;o ünlü “DÜŞMANDAN KAÇILMAZ”konuşmasını yapmış; kaçan erlere süngü taktırıp yere yatırarak, bozguna uğramış bir birlikten arta kalanlardan bir savunma hattı kurmuştur. Mustafa Kemal komutanlara verdiği emirde: "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir" demiştir. Türk ordusunun yeniden savaş durumuna geçtiğini gören düşman kuvveti neye uğradığının şaşkınlığını yaşarken imdada yetişen 57. Alay ve 8. Tabur düşmana saldırmıştır. Conkbayırı sırtlarında yaşanan boğaz boğaza çatışma sonunda 57. Alayın neredeyse tamamı şehit olmuş, ama düşman çıkarması da sonuçsuz kalmıştır. “

Mustafa Kemal ATATÜRK  o anlar için Nutuk’da “SAVAŞI KAZANDIĞIMIZ AN TAM DA O ANDIR”ifadesini kullanır.

...

Tarihi kanları ile yazanlara selam olsun;

İSİMSİZ KAHRAMANLARIMIZIN RUHLARI ŞAD OLSUN;KOMUTANLARI MUSTAFA KEMAL PAŞA İLE BİRLİKTE...

ÇOK YAŞASINLAR ASKERLERİ İLE MİLLETLERİNİN ANILARINDA,RUHLARINDA.

...

Bizlere ise,

suni kahramanlar ,yobazlar,sahtekarlar,

yönetemeyenler ile dolu dünyamızda;

yaşama-savaşma ve ATA'larımızın yolunda yürüyebilme gücü versin RABBİM...

Ve yine tarih ile bitirelim bugünki yazıyı:

...

-Salih BOZOK anlatıyor:

“İngilizler Çanakkale'de Anafartalar Grubu'nu mağlup edip de cepheyi sökemeyince, yeni bir harekete giriştiler ve bu cepheyi sağdan çevirmek istediler. Düşmanın planını bozmak için Kireç Tepe'yi tutmak lazımdı. Halbuki oraya giden tek bir dar yol savaş gemileri tarafından makaslama ateş altına tutuluyordu. Her an gülleler korkunç patlayışlarla ortalığı alt üst ediyor, ölüm saçıyordu. Bir insanın değil, bir kurdun bile geçmesine imkan görülmüyordu. Kireç Tepe'yi tutmak emrini alan Türk subay ve askeri tereddüt içindeydiler; fırsat gözetiyorlardı. Fakat düşmanın ateşi bir an bile kesilmiyordu. Mustafa Kemal bu hali görünce siperlere koştu,askerin arasına karıştı ve sordu:

_*''Niçin geçmiyorsunuz ? '' *

-İçlerinden biri cevap verdi:

_''Düşman ölüm saçıyor, geçilmez !''.

-Mustafa Kemal zerre kadar korku ve tereddüt göstermeden:

_**''Oradan böyle geçilir!'' **dedi ve ileri fırladı.

Mehmetçik artık durur mu ? O da kumandanının arkasından ileri atıldı. Toz, duman, alev ve ölüm kasırgasını yaran askerler karşıya vardılar, tepeyi tuttular.”

...

TARİH ONURDUR;

BÖYLESİ BİR TARİH ŞAN,ŞEREF,MADALYADIR,

TÜRK MİLLETİNE...

ASLA UNUTULMASIN; UNUTTURULMASIN!