Merhabalar,

 Patates salataları en sık ve severek tüketilen salata çeşitlerinden biridir.Çok fazla çeşidi olması,

 hemen her damak zevkine hitap etmesi bakımından,çay saatlerinde yada akşam yemeklerinde sıkça

 hazırlanan salatadır.

    Aslında bir ara sıcak olarak bile ikram edilebilir,çünkü içinde ki malzeme bolluğu ile bir dilimi

 çorbadan sonra ana yemeğe geçmeden damaklar da güzel bir tat bırakacaktır.

    Haydi gelin birlikte bu lezzetli salatayı hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 6 ad patates
  • 2 ad havuç
  • 1 çorba kasesi konserve bezelye
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • 4 ad haşlanmış yumurta
  • ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
  • Kapya biber
  • Salatalık 
  • Siyah zeytin
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri ve havuçları haşlayın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Havuçları mini küpler halinde doğrayın.
  • Konserve bezelyeleri sıcak sudan geçirin ve suyunu süzdürün.
  • Yumurtaları haşladıktan sonra kabuklarını soyarak bir kenara hazırlayın.
  • Haşlayıp rendelediğiniz patateslerin içine zeytinyağ,limon suyu,hardal,yoğurt ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Havuçları ve bezelyeleri de ilave ederek takrar karıştırın.
  • 26 x 15 uzun kek kalıbınızı strech ile kaplayın.
  • Kalıbın alt kısmına ve yanlarına patatesin bir kısmını bastırarak yerleştirin.
  • Orta kısma yumurtaları dizin.
  • Kalan patates karışımı ile yumurtaların yanlarını ve üzerini tamamen kapatın.
  • Strech'le üzerini kapatarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirerek üzerini kapya biber ,salatalık ve zeytin ile süsleyin.
  • Dilimler halinde servis edeceğiniz salatanız ikramlarınız da beğeni alacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..