Müzik Dünyası 

YAVRU VATAN’IN  YENİ YILDIZI GÖKÇE KIRGIZ 

             

‘Kalbime Gömerim O Zaman’ şarkısıyla milyonların gönlüne taht kuran güzel şarkıcı Gökçe Kırgız,

Kıbrıs Merit Royal Otel bünyesindeki Maxim Royal'in açılış gecesinde sahne aldı. 

Yurt içi ve yurt dışından özel misafirlerin davetli olduğu gecede yaklaşık 3 saat kadar sahnede kalan Kırgız, hem göze hem de kulağa hitap etti. 

Öte yandan Gökçe Kırgız, bu ayın sonunda Suat Ateşdağlı ile birlikte yaptıkları ‘Büyük Soru’ adlı single çalışmasının müzikseverlerle buluşacağı müjdesini de verdi. 

Sinema Dünyası 

Perde Geliyor! 

Kısa Film Perde için hazırlıklar devam ediyor. Çok yakında çekime başlanacak film için geçtiğimiz günlerde Kostüm provaları yapıldı. Filme dair detaylar şöyle :  Filmin Konusu:  Gözlerinde bulunan bir perde sebebiyle dünyayı siyah beyaz görmekte olan ve her şeye negatif bakış açısıyla bakan genç bir adam, ütopik bir dünyada yaşam mücadelesi vermektedir. Yaşadığı ütopik dünyada insanların sol kolunda yaşam enerjisini belirten ibareler vardır. Genç adam yaşam enerjisini koruyabilmek için bir dağın kayalıkları arasından topladığı kömür parçalarıyla beslenmekte ancak bu kömür parçaları enerjisini çok kısa süreliğine dinç tutabilmektedir.  Enerjisi tükenmek üzere olan genç adamın mücadelesini ve gözündeki perdeyi yırtma sürecini anlatan bilim kurgu içerikli kısa filmin başrolünde, genç oyuncu Furkan KARADERİ bulunuyor. Yönetmen koltuğunda Ali ŞAHİN’in oturduğu filmin çekimlerine kasım ayı içerisinde başlanacak.

Film : PERDE

Senarist / Yönetmen : Ali ŞAHİN

Başrol Oyuncusu : Furkan KARADERİ

Tür : Bilim Kurgu

Zifir- Azap İzleyiciden Tam Not Aldı! 

Bu yılın başarılı projelerinden olan ve Eylül ayında gösterime giren film izleyicisinden tam not aldı. Zifir-i Azap, kısa yoldan para kazanmak için arkadaşları ile define aramaya giden Hakan’ın yaşadığı korkunç olayları konu ediyor. Hakan, zengin olmanın hayali ile yaşayan hırslı bir adamdır. Kısa yoldan para bulmanın derdine düşen Hakan, bunun için her şeyi yapmaya göze alır. Para kazanma hırsı yüzünden adeta gözü dönmüş olan Hakan farkında olmadan arkadaşlarını da etkiler. Hakan, arkadaşlarını da yanına alarak define bulmak için bilmedikleri bir sona doğru yola koyulur. Çıktıkları bu yolculuk onların hayatının alt üst eder. Boyabat Kalesi’ne varan yolculukları ölümün soğuk yüzü ile karşı karşıya kalmalarına neden olur. Aklın sınırlarını zorlayan yolculukları bin yılı aşkın süredir toprağın altında bekleyen tılsımlı bir gömüye varır. Ancak bu lanetli keşif Hakan’ın umduğu gibi onu zengin edip hayatını kurtarmayacak, hayatını kara ve korkunç bir kabusa çevirecektir. Korku ve gerilim türündeki "Zifir-i Azap" filminin yönetmen koltuğunda Haydar Işık oturuyor. Yapımı 11 K Film'e ait olan filmin senaryosunu ise Özlem Bölükbaşı kaleme alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ümit Acar, Burhan Çelik, Ayberk Yılmaz, Ömer Konakçı, Mehmet Aydoğmuş, Ömer Baran gibi isimler yer alıyor.

Spiker Şeyda Görmez Oyuncu Oldu! 

HRT Tv’de Haber spikeri olarak tanıdığımız Şeyda Görmez geçtiğimiz günlerde oyuncu olarak karşımıza çıktı. Diyarbakırda çekilen Suzan Suzi filminde Suzan Suzi’nin gençliği rolünü üstlenen Şeyda Görmez oyunculukta da iddialı. Yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler’in üstlendiği filmin cast çalışmalarını ise Renev Cast yaptı. Diyarbakır’in tarihi pek çok yerinde de çekimleri yapılan film yakında gösterime girecek. 

Müzeyyen Kutluktemur: “ Bir Sunucu Her Zaman Önce Kulağa Sonra Göze Hitap Eder. “ 

Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz ?

Ben 22 Mart 1992 yılında Bingöl'de doğdum. Şu anda İstanbul'da ikamet etmekteyim. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladım. Benim Dünyam Gençlik ve Spor Kulübünde  Çocuk Gelişimci ve Eğitim Koordinatörü olarak aktif bir şekilde ve yoğun bir tempoyla çalışmaktayım. İşimi severek ve keyif alarak yapıyorum çünkü çocukları ve onların dünyasını çok seviyorum. Çalıştığım yerde hiyerarşik bir düzen (Patron-İşçi ilişkisi) yok. Kendi kurumummuş gibi rahat koşullar altında çalışıyorum. Medya dünyasına ilk adımı sene 2014'te yerel bir kanalda Yayın Asistanlığı ve Konuk Koordinatörlüğü yaparak attım. Burada kazanmış olduğum deneyimler, tanıdığım yeni insanlar hayatımda farklı bir pencere açtı. Bunu ekran önüne taşımak istedim. Bir televizyon programı projesi hazırladım ve tüm Ulusal ve Yerel kanallara gönderdim. Krt Kültür Tv'dan geri dönüş sağlandı ve hazırlayıp sunduğum 'Bilgi Zamanı' adlı Kültür-Sanat formatında ki programı her hafta yaptım. Daha sonra bir süre ara verdim. Ve geçtiğimiz sezon Ert Şah Tv ekranlarına gelen 'Müzeyyen Kutluktemur'la Biz Bize' adlı aynı formata sahip programımı biraz daha geliştirerek sunmaya başladım.

Bunun dışında kitap okumayı, araştırma yapmayı, yeni yerler ve insanlar keşfetmeyi çok seviyorum. Sanatın her dalına da aşık ve tutkulu biriyim.

Ert Şah Tv nasıl başladı ?

Bir akşam arkadaşım Türkân mesaj attı. Ert Şah Tv'ye Haber Spikerliği için iş görüşmesine gittiğini söyledi. Bu arada kanalın da yeni bir program arayışı içerisinde olduğunu öğrenmiş ve bana da istersen kendi projeni bir de bu kanala gönder dedi. Bende kanalın Genel Yayın Yönetmenini arayıp mevcut projemden bahsedip görüşme için randevu talep ettim. Görüşme beklediğimden daha iyi geçti. Ve 1 hafta içinde geri dönüş yapacaklarını söylediler. Beklediğim müjdeli haberi 1 haftanın sonunda aldım. Tarihi ve saati kesinleşince de hazırlıklara başlayıp programımı sunmaya başladım.

Müzeyyen Kutluktemur'la Biz Bize program fikri nasıl oluştu ?

Zaten var olan bir programdı. Üzerine yeni şeyler ekleyerek biraz daha geliştirerek yeni kanalda sunmaya devam ettim.

Programın sizce öne çıkan özellikleri neler ?

Kültür-Sanat çerçevesinde; müziğin genellikle ön planda olduğu, sanata dair her şeyin özgürce konuşulduğu, gerektiği yerde eleştiriler yapıldığı, zaman zaman bilime ve sağlık konularına da yer verilen çok renkli ve zengin içeriğe sahip bir program.

Gündüz kuşağı rekabetinde yoğun olduğu bir yayın kuşağı rekabet açısından programınızı nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Aslında hiçbir zaman reyting kaygısı taşımadım. Ve diğer programlarla bir rekabet yarışı içerisinde de değildim. Tek bir amaç doğrultusunda ilerlemeye çalıştım. O da programıma her açıdan çok iyi hazırlanmak ve alanında uzman olan konuklarımı bilgisi ve muhabbetiyle birlikte izleyicilerimle buluşturmak oldu.

Bu sezon en keyif aldığınız program ve konuklar hangisiydi ?

Her programım ve bütün konuklarım birbirinden değerli ve renkliydi. Fakat Oyuncu H.Ulvi Alacakaptan, Oyuncu Taylan Erler, Gökbilimci Prof.Dr. Ethem Derman, Yaşam Koçu Can Perimcek, Sunucu Şaban Özdemir, Tiyatro Oyuncusu Sema Nur, Sanatçı Yunus Emre ve Spiker Cihan Demir'i konuk ettiğim programlarımdan daha bir huzur ve keyif aldım. Enerji ve coşku dolu programlar olarak zihnimde yer etti.

Medya dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz ?

Böyle bir imkana sahip olduğum ilk anda reyting sistemini ortadan kaldırırdım. Her yayıncının mutlaka kaliteli, özgün, sıradışı, izleyiciyi bilgilendiren ama aynı zamanda da güldüren, rekabet yarıştırmayan tutarlı programlar yayınlamasını sağlardım. Ve bu işe diplomalı, paralı çevresi olan değil de tamamen bu işe gönül vermiş, emek harcayan, sorumluluk bilinciyle hareket eden insanların iş imkanı bulmasına zemin hazırlardım.

Ert Şah Tv'da haber ve muhabirlik röportaj çalışmalarınızda oldu. Bize bunlardan bahseder misiniz ?

Evet Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın beyefendiyle özel bir röportaj gerçekleştirmiştik. İlk deneyimimdi çok büyük keyif aldım. Yeni sezonda da ara ara sokak röportajları ve muhabirlik yapma düşüncelerim olacak.

İyi sunuculuğu nasıl tarif edersiniz ?

İyi bir sunuculuğun yolu her şeyden önce dilini doğru kullanmaktan geçer. Akıcı, duru bir konuşmaya sahip olmak ve Türkçemizi katletmeden dosdoğru bir şekilde kullanılması, diksiyon, ses tonu, nefes, fonetik, artikülasyon gibi iletişim kurallarının profesyonel düzeyde olması gerekir. Çünkü bir sunucu her zaman önce kulağa sonra göze hitap eder. Konuşma ve dil bozukluklarının olmaması lazım. Ayrıca okumayı ve araştırmayı sevmesi, sorgulama, muhakeme ve gözlem gücünü etkin kullanabilmeli. Güleryüzlü olması da en elzem özelliklerden biri olarak söyleyebiliriz.

Haber Spikerliği düşünüyor musunuz ?

Bir zamanlar düşündüm aslında. Ama araştırınca bana göre olmadığı kanaatine vardım. Çünkü bir Haber Spikerinin taşıması gerektiği hiçbir özelliğe sahip değilim. Örneğin gündemi sıkı bir şekilde takip etmek, siyasetle iç içe olmak gibi. Benim yapım tamamen kendim hazırlayıp sunduğum her hafta farklı bir içeriğe sahip programlar yapmak. Keyif aldığım hakim olduğum alan sadece sunuculuk.

Yeni Medyanın (Sosyal Medya ve İnternet) Geleneksel Medyayı (Radyo, Tv, Gazete) yok edeceği söyleniyor. Siz buna ne dersiniz ? Yeni Medya sizce ne yönde ilerleyecek ?

Yok etmek demeyelim de daha rövanşta olacağı kanaatindeyim. Çünkü sosyal medya ve internet özellikle genç neslin tutkusu halini almaya başladı. Kaçımız hala bir radyo açıp dinliyoruz mesela. Ya da her sabah düzenli gazete alıp okuyoruz. Televizyonu hiç saymıyorum bile. Sadece evlerin baş köşe aksesuarı oldu artık. Gündemi sarsan bir habere anında facebook, twitter, instagram hesaplarından ulaşıyoruz. O kadar aktif kullanılmaya başlandı ki bir insanın iç dünyasını bile tanıyoruz sosyal medya sayesinde. 

Yapmak istediğiniz tasarladığınız bir program tarzı var mı ?

Evet yeni sezonda yepyeni bir formata sahip ve güçlü bir ekipten oluşan kadrosuyla Komedi-Mizah programı hazırlayıp sunmayı planlıyoruz. Nerde yayınlanacağı henüz kesinleşmedi. Kanallarla görüşme süreci içerisindeyiz.

KırmızıTürk hakkında neler söylemek istersiniz ?

KırmızıTürk medya ve sanat camiasından gölgede bırakılmış, ünlü olmasa dahi yaptığı faydalı işleri ve başarılı eserleri göz önünde bulundurarak onlara kendilerini ifade etme fırsatı sağlayan önemli ve faydalı bir kuruluştur. Bana da kendi köşesinde ve dergisinde yer verip bu özenle hazırlanmış soruları sorduğu ve de fotoğrafları çektiği için Cengizhan Kaya beyefendiye ve tüm KırmızıTürk ailesine her daim müteşekkirim...

Gelecekte ne tür projeler olacak ?

Geleceğe dair plan yapmayı pek yeğlemem. Ama şu anda üzerinde yoğun bir efor sarf ettiğimiz Komedi-Mizah projemizi hayata geçirmeyi ümit ediyoruz. Ve tamamlanmasına son 30 sayfa kalan ilk göz ağrım olacak olan kitabımı yayınlatmak da gelecek projelerim arasında.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?

Evet son söz akılda kalan en etkili sözdür. O yüzden şunu belirtmek istiyorum son olarak. Sorgulamalı! Araştırmalı ! Okumalı ! Ve her şeyden önemlisi Özgün olunmalı ! Hayat bir başkasını taklit etmek ve onun gölgesini takip etmek için çok çok kısa. İz bırakmanın yolu buradan geçer.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İlgi ve emeklerinizden ötürü...