MALZEMELER:

4 ad.büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 su bardağı vanilyalı irmik
1 ad vanilya çubuğu yada 2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un


ŞERBET İÇİN:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon suyu

ÜZERİNE:

1 kutu kaymak (250gr.)

YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencere içerisine şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç)alın ve orta ateşte kaynatın.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dak. daha kaynatın ve ateşten indirip,soğutun.
Hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz;
Yumurtaları sarıları ve beyazları olarak ayrı kaselere bölün.
Yumurta beyazlarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyin ve mikserle karıştırmaya başlayın. Şeker eriyip köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ilave edin.
Unu ve kabartma tozunu eleyin ve irmikle karıştırın.Vanilyayı ekleyin.
Kuru karışımı, yumurta sarılarına yavaş yavaş ekleyin ve harmanlayın.
Yumurta beyazlarını 3 seferde bu karışıma ekleyin. (bu işlemi spatula ile yapın)
Dikdörtgen borcamı margarin yada tereyağ ile yağlayın ve unlayın.(fazla unu silkeleyin)
Karışımı borcama boşaltın ve tezgaha 3 kez vurarak içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Tatlınız pişince fırından çıkarın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
1/2 kahve fincanı ılık su gezdirin.Ve tatlıyı dilimleyin.
Soğutulmuş şerbetini vererek 1 saat bekletin.
Servis yaparken üzerine kaymak ekleyerek ikrama sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.