ANAP Bakan ve Milletvekilleri, her ay Ankara’da toplanıyorlar. Grubun başkanlığını Adalet Bakanı Sn. Oltan Sungurlu, toplantının organizasyon ve koordinasyonunu Burdur Milletvekili Sn. Yusuf Ekinci yapıyor. Kardeş gibi yakın olduğumuz sevgili arkadaşım, Özel döneminin Devlet Bakanı ve Başbakan Vekili Kazım Oksay’la birlikte, biz de Ankara’ya giderek, bu yemekli toplantıya katıldık.. Yıllar geçmiş, tabiatıyla, saçlar kırlaşmış, ancak Özal’ın Anavatan kadrosu, bugün dahi görev verilse, Türkiye’ye tekrar çağ atlatacak dinamizmi, vizyon ve misyonu taşıyor. Her toplantıda dünya ve Türkiye meseleleri görüşülüyor. Otelin girişinde masada “ANAP Grubu” yazıyor. Her köşede ANAP amblemleri var. Kendimi sanki TBMM’de her Salı yaptığımız, grup toplantılarında hissettim. Bu toplantılarda, sadece ANP milletvekilleri değil, TBMM’de, ANAP Grubunda, görev yapmış müdürler, danışmanlar, uzmanlarda mevcut. Toplantıda, yaptığım konuşmada “Türkiye’ye yeni ufaklar açan, Türkiye’ye çağ atlatan, Özal’ın kadrosu, siz kıymetli milletvekilleri, bakanlarla, gerçek devlet adamları ile birlikte olmaktan, büyük bahtiyarlık duydum” dedim... Her toplantıda, ülke ile ilgili gündem ele alınıyor, daha önceden hazırlık yapmış olan bir veya birkaç arkadaşımız konuyu, expose ediyor, herkes sıra ile söz alıp, görüşlerini beyan ediyor, katkı sunuyor. 

Bizim katıldığımız toplantıda, eksik olmasınlar, Milletvekili arkadaşlarımız, bana da söz verdiler, ben de kısa başlıklar halinde güncel ekonomi, dış politika, Suriye, Libya sorunları, S-400, F-35, Irak’ın kuzeyinde yaşayan Türkler konularında fikirlerimi arz ettim. Bu vesile ile, şunu da söyleyeyim. Bizim Anavatan iktidarımız zamanında, Ankara’da, Uçak Sanayi Tesislerinde, monte edilip, Türk Hava Kuvvetleri envanterine giren, başarı ile kullanılan, F-16 savaş uçakları, artık kullanım ömürlerini doldurmak üzeredir. Türk Hava Kuvvetlerinin, acilen yeni uçaklara ihtiyacı vardır. Bu uçaklarda, şuanda en teknolojik üstünlüğe sahip, F-35 savaş uçaklarıdır. Öncelik sıralamasında, S-400 Hava Savunma Sistemi değil, savaş uçağı birinci sıradadır. 

ANAP Grubu toplantısında yapılan değerlendirmelerden çok istifade ettim. Öylesine aydınlatıcıydılar ki, keşke iktidar, muhalefet partilerinin yetkilileri de buraya gelip, bunları dinleyip, öğrenseler, ders alsalar diye düşünmekten kendimi alamadım. Ankara’da her ay bir araya gelen ANAP kadroları, Özal’ın vizyon ve misyonu ile çağ atlayan Türkiye, transformasyonunu, değişim hareketini gerçekleştirmişler, serbest piyasa ekonomisi, sanayide, ihracatta, ekonomide, istihdamda, dış  politikada, oto yollarda, TV, bilişim, computer teknolojilerinde, hava yollarında, F-16 uçak üretiminde, altyapı/bayındırlık projelerinde (örneğin FSM Köprüsü), velhasıl her sektörde, Türkiye’ye çağ atlatmışlardır. Anavatan Partisi’nin, icraatlarına şu anda dahi ulaşılamamıştır. Türkiye, IMF ‘de ve Dünya Bankasında, OECD’de, ekonomide gelişen, örnek ülke olarak gösterilmiştir. Anavatan Partimiz, 20 Mayıs 1983 tarihinde Özal tarafından kurulmuş, ilk seçimde, çoğunlukla tek başına iktidar olmuştur. Ben ve benim gibi, Hüsnü Doğan, Kazım Oksay, Metin Emiroğlu, Işın Çelebi, Rahmetli Pakdemirli, Vehbi Dinçerler gibi arkadaşlarımız, Anavatanın kuruluşundan çok önce, Devlet Planlama Teşkilatında, 1966’larda, Özal’ın müsteşarlığında, kendisi ile çalışmak mazhariyetine erişimişizdir. Esasen, Özal, Yeniköy Türk Bostanı sokaktaki evinde bizleri kabulünde “Arkadaşlar, ben siyasete atılacağım, yeni bir parti kuracağım, bu partinin nüvesinin benimle birlikte,  DPT’de çalışan arkadaşlarım olmasını istiyorum,” demişti. Şunu ifade edeyim, maalesef bu iktidar, Devlet Planlama Teşkilatını kaldırmakla, kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Bugün Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntıların kaynağı, Türkiye’nin DPT’den yoksun bırakılmasıdır. Planlı kalkınmadan, pilav sistemine girilmiştir. 

Ankara’da, Anavatan Partisi Milletvekillerinin yaptıkları toplantılar, bugün her şeye rağmen, ANAP’ın fikir ve vizyonunun yaşadığını, Özal’ın çok özlendiğini, değerinin şimdi daha iyi anlaşıldığını göstermektedir. Bu toplantıların, aksamadan sürmesini temenni ediyorum. ANAP Teşkilat Başkanı ve ANAP İstanbul Milletvekili Sn. Orhan Demirtaş, İstanbul’da da zaman zaman biz ANAP’lıları bir araya getiriyor. Ancak bu buluşmalar, düzenli değildir. Ankara gibi düzenli olmalıdır. Ayrıca bu toplantılara, Başbakanlar, Sn. Mesut Yılmaz’ın, Sn. Yıldırım Akbulut’un, Sn. Kaya Erdem’in de katılmalarını diliyorum. 

Şurası muhakkak ki, Türkiye’nin bugün merkez sağda, Demokrat, Adalet, Doğruyol, Anavatan Partileri gibi, Atatürk İlke ve İnkılaplarının izinde, Türkiye’ye çağ atlatan, büyük ve güçlü Türkiye sevdası ile yola çıkan, Büyük Önder Atatürk ve arkadaşlarından sonra, Türkiye’ye büyük eserler kazandıran, eşsiz hizmetler yapan, yeni bir partiye ihtiyacı vardır...