Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün sizlere Dünya Mutfaklarından,bizlerin de aşina olduğu ve çoğumuzun severek tükettiği Meksika Mutfağının en sevilen ve çok tüketilen bir yemeğini mutfaklarınızda da rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ''TACO''yapımını yazacağım.

Güneydoğu Anadolu mutfağının acılı yemeklerini sevenler sanırım bu lezzeti de beğenerek tüketeceklerdir.

Genel adıyla ''TACO''denilse de ,taco aslında ''kabuk''anlamına gelmektedir,yani hazırlanan hamurun oluk şeklinde fırında yada yağda kızartılması sonucu içine hazırlanan malzemeler ile tekrar fırınlanması ve iç malzemelere göre isim alması..Mutfaklarımız da oluk şeklinde pişirmek biraz sıkıntı yaratacağı için sizlere kolay olarak hazırlayabileceğiniz bir şekilde yazacağım.Biz taco'ları çanak şeklinde pişireceğiz,ama aslını muhafaza etsin diyorsanız fırın telinize yuvarlak hamurları aşağı doğru dizerek yada kızgın yağda kızartır kızartmaz bir havlı kağıt içine alarak orta kısmını oklava ile bastırıp kıvırmanız ve oluk şekli vermeniz gerekecektir.

Kızartma yada fırınlama hangisi daha kolayınıza yada tercihinize kalmış..

Şimdi gelin hep birlikte hamuru ve iç malzemesi nasıl hazırlanacak başlayalım.Hepinize kolaylıklar bereketli sofralar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • TACO HAMURU:
  • 1,5 su bardağı un (takribi 250 gr)
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • 1/2 su bardağı su ile sert bir hamur olacak şekilde yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 750 gr julyen kesilmiş tavuk göğüs eti
  • 1 ad kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 ad sarı + 1 ad kırmızı dolmalık biber
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 400 gr meksika fasulyesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • Tuz
  • ÜZERİNE:
  • Kaşar peyniri rendesi
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle biberleri julyen doğrayarak bir kenara alın.
  • Kuru soğanı yarım ay doğrayın.
  • Wok tavanıza zeytinyağını alın ve kızdırın.
  • Julyen kesilen tavuk etlerini ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Tavuk etleri yumuşamaya başlayınca kuru soğanları ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurun.
  • Sarı ve kırmızı biberleri de ilave edin.
  • Domates püresi,biber salçası ,ince doğranmış sarımsaklar,tuz ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Meksika fasulyelerini de ilave ederek 5 dakika birlikte kavurun.
  • İç malzemeniz hafif diri ve malzemeler tek tek görülecek şekilde olsun.
  • İç malzemenizi bir tarafa alın ve soğumaya bırakın.
  • Şimdi gelelim dinlenen hamurumuza;Hamuru fazla un eklemeden 1/2 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla yada bir bardakla daireler olarak kesin.
  • Yukarıda belirttiğim gibi ister kızgın yağda isterseniz bu yuvarlak hamurları muffın kalıplarının içine çanak şeklinde yerleştirerek 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.
  • Hepsini tepsi yada borcama dizerek iç malzemelerini içlerine doldurun.
  • Üzerlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirerek peynir eriyene kadar fırınlayın.
  • Harika bir lezzet sofralar da yerini alsın.
  • Acı yemekler sevenler için bir alternatif..
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..