Kitap Dünyası 

Tarihe Geçen İtiraflar 

Tarihe Geçen Savunmalar adlı kitabıyla beğeni toplayan Ömür Uzel’in yeni kitabı Tarihe Geçen İtiraflar Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Kitapta Nâzım Hikmet’ten Tolstoy’a, Kenan Evren’den George Bush’a, Gazzâlî’den J.J.Rousseau’ya alanında tarihe geçmiş pek çok isim tarihe geçecek hatalarıyla yüzleşiyor. Tarihe Geçen İtiraflar‘ı okuduktan sonra başarı, başarısızlık, hata, suç, itiraf gibi kavramlar üzerine tekrar düşünecek ve yeni bir bakış açısı kazanacaksınız. 

Zaman, en büyük günahları affettirir mi? Her itiraf, içinde biraz da olsa affedilme umudu taşır mı?

Neden kimse hatalarını kolayca itiraf edemez?

Onlar yaptıklarıyla dünya tarihine adını yazdırmış on üç isim. İster politika ister sanat olsun hepsi kendi alanlarında dünyaca tanınan insanlar. Ancak bir an geldi, başarısız oldular. Bir an geldi, geri dönüşü olmayan hatalar yaptılar. Bir an geldi, yalan söylediler… Ve öyle bir an geldi ki tarihe geçecek hatalarını itiraf ettiler. Bu itiraflar, hayata bakış açınızı ve başarı algınızı bütünüyle değiştirecek.

“En büyük amacımız; Sünnileri ve Şiileri kanları kuruyana kadar birbirleriyle savaştırmaktı.”

- Michael Scheuer

“Tecrübesizdik, o felâketten hiçbir şey kurtaramadık. Fidel, hayli azarladı bizi.” 

- Che Guevara

“En büyük pişmanlığım; Irak konusundaki istihbarat başarısızlığımdır.”

- George W. Bush

“Gaza geldim!”

- Kenan Evren

“Aldattım kadınlarımı!”

- Nâzım Hikmet

“Siyonistlere alet olduk ve onların ihanetine uğradık!”

- Enver Paşa

“Hırsızlık yaptım! Şeytanca bir hayâsızlıkla, suçu masum bir kızın üzerine attım.”

- J. J. Rousseau

 Sayfa Sayısı : 152 İlk Baskı Yılı : 2020

Müzik Dünyası

Ecem Dipdağ’dan Annem 

Ecem Dipdağ'ın, Be Müzik etiketiyle yayınlanan "Annem" isimli tekli çalışması, video klibiyle Dijital platformlarda!  Sözleri Halit Çelikoğlu , Müziği Mehmet Dağdelene ait olan şarkının Düzenlemesi Onur Buru &  Kadir Yoğun üstlendiler. Klibin Yönetmenliği ise Sercan Keser üstlendi. 

"Annem" şarkı sözleri ile 

Rastlarsa gözlerin yaşlı yavruna,

Suçunu bağışla sarıl boynuna,

Biz bize yasarken geldik oyuna,

Eller kadir kıymet bilmiyor annem,

Senin kadar kimse sevmiyor annem.

Bir yar için seni terk edip gittim,

Vicdanıma bir sor ne acı çektim,

Kendimi ben sana emanet etti,

Eller kadir kıymet bilmiyor annem,

Senin kadar kimse sevmiyor annem.

Rastlarsa gözlerin yaşlı yavruna,

Suçunu bağışla sarıl boynuna,

Biz bize yasarken geldik oyuna,

Eller kadir kıymet bilmiyor annem,

Senin kadar kimse sevmiyor annem.

Ne sevgiler geldi geçti kalbimden,

Kimse anlamıyor garip halimden,

Senin hasretini duydum derinden,

Eller kadir kıymet bilmiyor annem,

Senin kadar kimse sevmiyor annem.

Rastlarsa gözlerin yaşlı yavruna,

Suçunu bağışla sarıl boynuna,

Biz bize yasarken geldik oyuna,

Eller kadir kıymet bilmiyor annem,

Senin kadar kimse sevmiyor annem.

Ecem Dipdağ Kimdir? 

Ecem Münire DİPDAĞ 13 Ocak 1989 tarihinde dünyaya geldi.  Şarkı söylemeye çok küçük yaşta başladı. Flüt ile değişik makamdaki şarkıları kulaktan duyma çıkarır ve büyük bir zevkle çalardı. Henüz 9 yaşındayken müzik öğretmeni onun ileride çok başarılı bir sanatçı olabileceğini söyleyerek onu daha da onure etti ve teşvik etti. Öğretmeni ona Teneffüs aralarında solfej dersi verirdi. Onun sayesinde müziğe devam etti. İlk öğrendiği şarkı Türk Sanat Müziğinden “Ömrümüzün Son Demi “ idi. 9 yaşındaki bir çocuktan beklenen en zor şey bu olsa gerek. Ecem Dipdağ 30 yaşında Evli ve 3 erkek çocuk annesidir. Aynı anda 2 üniversite okumaktadır. Hem Atatürk Üniversitesi AÖF Çocuk Gelişimi hem de Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo ve Televizyon programcılığı bölümlerini aynı anda okumaktadır. Ecem Dipdağ Ortanca oğlu Kayra’nın kendisine çekeceğini düşünüyor. Şu an konuşamıyor ama şarkı söylerken sessizce annesini izliyor. Ecem Dipdağ’ın Eşi kamu personeli. 3 oğluna da eşinin ismini verdi ikinci isimleri olarak. 8 Ekim 2006 tarihinde Pazar günü tanıştı eşiyle. 20 Mayıs 2011’de Çatalhöyük'ün bağlı olduğu Konya'nın Çumra ilçesinde evlendi. Severek evlendi. Dünyaya bir daha gelsem yine onunla evlenirdir diyor Ecem Dipdağ. Eşinden bahsederken “O benim dünyam, destekçim, her şeyim. çok duygusalım.” Diyor.  Haksızlıklara yalana tahammülü olmadığını Bu yüzden çok kişiye rest çektiğini söylüyor. Büyük oğlu Tuğra, ortanca oğlu Kayra, en minikleri Buğra. Ah görseniz ne tatlılar. Yalan dünyadaki tek gerçekleri 5 kişilik minik ailesi.  Azıcık uçuk, birazcık kaçık deli dolu bir anne. 3 oğlunu dünyadaki her şeyden cok sevdiği için “Annem” şarkısının Ecem Dipdağ’da  çok büyük bir önemi var. Oğullarına en azından olurda ölürse bu anlamlı şarkıyı sesini miras bırakmak istedi. Sadece sesi değil, onlar için hayatını feda etmeye her zaman hazır bir anne. Ecem Dipdağ’a göre Bir çocuk bir kâinata bedeldir. İnsan olarak öncelikle insanlara değer vermeliyiz. Diyor ve  Eşinin çok güzel bir sözünü ekliyor. “ İnsan sevgisi olmadan ne Allah sevgisi olur, ne vatan sevgisi olur, ne de hayvan sevgisi “ Bundan dolayı önceliğimiz her zaman insan olmalı diyor. Ve Annem Şarkısını dinleyenlere emanet ediyor.

TUĞÇE HAZAR’DAN HEP SEN 

Tuğçe Hazar'ın, Noya Yapım etiketiyle yayınlanan "Hep Sen" isimli tekli çalışması, video klibiyle dijital platformlarda. Şarkının Sözleri: Tuğçe Hazar’a ait.  Müziğini ise: Tuğçe Hazar, Hasan Sarıçelik ile birlikte yapmış. Düzenleme  Hasan Sarıçelik tarafından yapılmış.  Mix & Mastring: Can Paşa klibin yönetmenliğini  ise Ozan Gülümser üstlenmiş. Bu farklı ve güzel çalışmayı mutlaka dinleyin. 

Tuğçe Hazar kendisini şöyle anlatıyor : 

Annem Makedon göçmeni, babam Türkmenistan göçmeni.  Anne ve baba tarafı tüm aile İzmir’de yaşıyoruz. Babam doktor, annem hemşire. İki kardeşiz. Ablam İstanbulda İngilizce öğretmeni. İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliğinden mezunum. Anne ve babam küçük yaşlardan itibaren müzikle uğraşan insanlardı. Evde klavye, mandolin, keman, bağlama, tambur vs birçok müzik aleti vardı. Babam beni 3 yaşında enstrümanlarla tanıştırdı. Babam zamanında plak çıkarmak istemiş ama o günkü şartlar el vermemiş, Annem de TRT’de sanatçı olmak istemiş ama dedemler razı gelmemiş. Bu yüzden müzik konusunda benim yeteneği görüp bana daha çok destek oldular her ikisi de.    İlk klavye çalarak müziğe başladım. Daha sonra gitar çaldım. Küçük yaşlarda okul etkinliklerinde sahne deneyimim oldu. Daha sonra profesyonel olarak sahnelere çıkmaya başladım. İlk başta bireysel olarak  çalıştım daha sonra ajanslarla 5 yıl boyunca çalışmaya devam ettim. Otellerde, tatil köylerinde  yerli yabancı müzikler yaptım. Bunların dışında cafe, bar, restaurant tarzı yerlerde de sahne aldım. Şu an home studio’mda beste ve müzik çalışmalarına devam ediyorum. Babam doktor olduğu için benim de doktor ya da mühendis olmamı çok istiyordu. Müziği her zaman yapabilirsin elinde altın bileziğin bulunsun mantığı vardı o zamanlar. Benim altın bileziğim zaten müzikti. İnsan sevmediği bir şeyi yapamazdı. O yüzden mühendis olarak pek çalışamadım. Hayatım boyunca müzikten asla vazgeçmedim. Yine küçük yaşlarda resim, dans,spor ve oyunculuğa da ilgim vardı. Şu an hala yağlı boya tablolar yapıp satıyorum. Küçükken dansa olan ilgimi annem keşfetmişti ama  18 yaşında profesyonelliğe taşıyabildim. İyi isimlerden  Latin dans dersleri aldım workshop’lara katıldım ve bir taraftan da gösterilere çıktım. Beş yıl boyunca hem dans hem müzik bu şekilde devam etti. Daha sonra motor kazası yaptım. Bacağım yandı, 4 ay boyunca ayağa kalkamadım. Yavaş yavaş iyileştim. Şu an sağlık durumumla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Ama o süreçte dansı bırakmak zorunda kaldım. Sporla ilgim yine küçük yaşlardan beri vardı. Üniversite yıllarında koşu sporuyla ilgilendim. Cumhuriyet koşusu yarışmasında üçüncülük ödülü aldım. Yine üniversitede aerobic step fitness dersleri aldım, birçok kişi arasından okulun aerobic step grubuna seçildim. o grupta beş kişiydik ve benim dışımda hepsi besyocu idi.  Bu gruba seçilmek benim için büyük bir başarı ve gururdu. Daha sonra aeorobic step fitness eğitimleri almaya dışarıdan devam ettim. Fitness antranörü olarak bir süre çalıştım. Çalıştığım yerde dans hocası olarak eğitim vermeye devam edecektim ama yukarıda bahsettiğim motor kazası durumunu yaşadım. Spora ve dansa ara verdim. Oyunculuk olarak ise yeteneğim ve ilgim yine küçük yaşlarda kendini belli etti. Küçükken akraba, eş dosta skeçler yazıp oynardım. Daha sonra kurslar ve birebir oyunculuk dersleri almaya başladım. 18 yaşında ajanslara kaydoldum. Dizi setlerinde bulundum. Şu an hala oyunculuk dersleri almaktayım.” 

Kıbrıs'dan Türkiye'ye Uzanan Müzik Serüveni 

Kıbrıslı sanatçı, Türkiye'nin Yeni Sesi Oldu!  Tek Kişilik Orkestra, yeni şarkısıyla büyüyor!

Kıbrıslı sanatçı Carlos , pop dünyasına kendi bestesiyle hızlı bir giriş yaptı.   Sevilen sahneleriyle adından sıkça söz ettiren Carlos,  kendi söz ve bestelerini sevenlerine duyurmaya karar verdi.

Kınay Production etiketiyle tüm dijital platformlarda yer alan ''Kayıp Sevgili'' müzik listelerinde yükseliyor. Kıbrıs halkı tarafından tanınan sanatçı , yeni eseri ''Kayıp Sevgili '' şarkısıyla dinleyenlerden tam not almaya devam ediyor. Şarkısına Kıbrıs'da çektiği  klip ile  taçlandıran Kadir Carlos,  izleyenlerin beğenisine sundu. müzik hayatında uzun bir geçmişe sahip tanınan müzisyen kendi söz ve bestelerini daha büyük kitlelere duyurmak için hazırlıklarına başladı. Sahnelerinde birçok dilde şarkı söyleyerek, performansıyla göz dolduran  sanatçı, '' aşk şarkıları yaparak içimde ki beni dışarı yansıtıyorum'' diyor. 50 'i aşkın bestesi olan başarılı sanatçı sevenlerine eserlerini duyurmaya devam edecek. Yeni şarkısının hazırlıklarına şimdiden başlayarak , müjdesini verdi. 

Tek Kişilik Konser sonrası Kıbrıs'ın sesi oldu! 

Müzik hayatının başlarında, sesini yeni yeni duyuran sanatçı Carlos, dönüm noktasını Kıbrıs meydanında yaşadı!

Kıbrıs meydanın da tek kişilik konseriyle  dinleyenlerin kulaklarının paslarını silen müzisyen, unutulmaz performansa imza attı. 

Meydan sahnesinden sonra müzik kariyerini büyüterek devam etti. 

Müzik Benim En İyi Arkadaşım!

Pop dünyasına adından sıkça ettirecek olan Carlos, Kendi şarkılarıyla kitlesini büyütüyor. Müzik özgürlüğüm diyen başarılı isim ,  ''Müzik benim en iyi hayat arkadaşım  diyebilirim . 

Müzikle  hüznümü , mutluluğumu,heyecanımı  paylaşıp gülüp,ağlayıp ,sohbet edip dertleşe biliyorum. İtiraf etmek gerekirse müzik benim Doktorum diyebilirim,Beni tedavi ediyor.

 Kaliteli müzik icra etmek Beni Dünyadaki Kötü Enerjilerden koruyor''. diyerek ifade ediyor .

Medya Dünyası 

Ferda Yıldırım ile Her Açıdan

Siyasetten dini konulara; bilimden kültür sanata... hayatın içinde ne varsa Ferda Yıldırım moderatörlüğünde masaya yatırılıyor. “Her Açıdan” her Salı 23:00'te Beyaz Tv’de!

Ferda Yıldırım Kimdir? 

28 Nisan’da Doğdu. Ankaralı olan Ferda Yıldırım , İstanbul Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği mezunu. Bunun yanı sıra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Spikerlik ve Metin yazarlığı sertifika programını da bitirdi. Mesleki yaşamına radyoculuk ile başlayan Yıldırım uzun yıllar Doğan Radyolar grubuna bağlı olarak Radyo D , Radyo Foreks , Hür fm de çalıştı. Ferda Yıldırım’ın Televizyonculuk dönemi ise Uğur Dündar ve Tuncay Özkan döneminde Kanal D’de başladı. Kanal D’de başlayan habercilik yolculuğunu son olarak Kanal D Ana habere taşıyarak zirveye çıkardı. Daha sonraki 3 yıl Habertürk televizyonunda çalıştı. Habertürk televizyonun hatırda kalır sevilen programlarından birisi haline gelen Uyandırma Servisi programında hem editörlük hem sunuculuk görevini üstlendi. Yoğun bir çalışma temposu içine giren Ferda Yıldırım aynı dönem Alem Fm haber merkezinde de çalıştı. Televizyonda dikkat çeken Doğa Rutkay ile her şeyi söylemek mümkün , Şans Kapıdan Bakınca , Zevkler ve renkler gibi pek çok programda editörlük görevini üstlendi. Son olarak Cine 5 Haber kadrosun katılan Ferda Yıldırım Cine 5 Ana haber bültenini sundu. Ardından uzun süre Beyaz TV Ana Haber spikeri olarak çalışan Ferda Yıldırım bugüne kadar En iyi Kadın haber spikeri olarak pek çok ödül aldı. Ferda Yıldırım Halen Beyaz Tv’de Her Açıdan ve Sür Manşet programlarının moderatörlüğünü yapmaktadır.

Tuba Emlek ile Mercek 

Başarılı Televizyoncu Tuba Emlek Mercek programı ile ekranla geri döndü.  Tele1 TV’de her Salı akşamı 21:00’de alanında yetkin sürpriz konuklarla ekranda olacak programda Gündeme dair pek çok farklı konuda farklı konuklarla özgün bir program ortaya çıkıyor. Güçlü haber sloganı ile ilkeli, kaliteli bir tartışma programı Mercek. Hiç bir yerde konuşulmayanları ve gündemdeki konuları Mercek’te izleyebilirsiniz.  Başarılı Programcı Tuba Emlek’in moderatörlüğünde Mercek Her Salı Tele 1 Tv’de.