Türk Mutfağının şerbetli tatlılar bölümünde en sık yapılan ve sevilen tatlısı KADAYIF'dır. Tel tel ayrılan ister tepside,ister yuvarlaklar halinder içi cevizli ve bol şerbetli kadayıf,çok eskilere dayanan tarifleri ile her evin sık tükettiği bir tatlıdır.

Çok şerbetli sevmeyenler için süt ile hazırladığımız şerbeti daha hafif bir kadayıf hazırlamanızı sağlayacaktır.

Buyrun birlikte tam şerbetini çeken, içi cevizli, süt şerbetli kadayıfımızı hazırlayalım.

  • MALZEMELER:
  • 14 AD
  • 250 gr tel kadayıf
  • 150 gr ceviz
  • 150 gr eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ
  • ŞERBET:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • ÜZERİNE:
  • Fıstık
  • YAPILIŞI:
  • Tel kadayıfları 14 eşit parçaya ayırın.
  • Her bir parçayı avuç içiniz de yuvarlak hale getirin.
  • iri doğranmış cevizleri orta kısmına yerleştirin ve yanlarını ortada toplayarak top haline getirin.
  • Ters çevirerek yağlanmış borcama dizin.
  • Tereyağını eritin ve soğutun.
  • Her bir kadayıfının üzerine gelecek şekilde paylaştırın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • ŞERBETİ İÇİN,Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte sadece şekeri eriyene kadar karıştırın.
  • Fırından çıkan kadayıfların üzerine oda sıcaklığında şerbetini gezdirin.
  • Üzerlerini fıstık ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..