Merhabalar,

Kış ayların da ev hanımlarının gün'leri hiç bitmez ve bu günler de ikram menüleri bir kaç gün öncesinden başlar.Her seferinde de yeni bir tarif arayışına geçilir.Hanımların yaratıcılığı devreye girdiğin de muhteşem şeyler de ortaya çıkmıyor değil.

Bugün ki tarifimiz ise Alman Mutfağında yapılan bir pastayı az farklılıklarla hatırlatabilir.Biz biraz daha kolay olanını seçtik.Zamanla yarışan hanımlarımız için daha pratik ve kolay yapılan tarifler olsun istedik.Hem kek hem pasta lezzetini veren bu tarifimizden memnun kalacağınızı umarım.

Herkese kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 25 x 35 cam tepsi içindir.
  • PUDİNG İÇİN:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket labne peynir
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye süt ve puding'i alarak karıştırın.
  • Orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra labne peynirini ekleyerek pütürsüz kıvam alana kadar karıştırın ve soğutun.
  • HAMUR İÇİN:
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • YAPILIŞI:
  • Yumurtaları toz şeker ilavesi ile krema kıvamı alana kadar mikserle çırpın.
  • Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  • 25x35 cam tepsinizi yağlayın ve hamuru boşaltın.
  • Puding'i krema sıkma torbasına alın.
  • Hamurun üzerine bir parmak kalınlığında enine ve boyuna şeritler çekerek kafes yapın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika (üzeri kızarana kadar)pişirin.
  • Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
  • Kare dilimler halinde kesin ve meyve ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...