• MALZEMELER

    • 6 adet orta büyüklükte patates

    • 75 gr tereyağ

    • 1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi

    • 3 adet yumurta sarısı(yumurta beyazlarını bir kaseye alın)

    • tuz

    • Karabiber

    • Kırmızı biber

    • KIZARTIRKEN BULAMAK İÇİN:

    • Un

    • Galeta unu

    • Yumurta beyazı

    • KIZARTMAK İÇİN:

    • 2 su bardağı ayçiçek yağı

    YAPILIŞI:

    • Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın ve rendeleyin.

    • Yumurta sarıları, tuz, karabiber, kırmızıbiber, tereyağ ve kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.

    • Karışımı bir naylon torbaya yada sıkma torbasına alın.

    • Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve patates karışımını rulo halinde uzun olarak sıkın ve parmak boyutlarında bıçakla kesin.

    • Ayırdığınız yumurta beyazlarını bir tabak içinde çırpın.

    • Ayrı tabaklara un ve galeta ununu yerleştirin.

    • Kroketleri önce una sonra yumurta beyazına ve galeta ununa bulayarak kızgın yağ da pembe kızartın.

    Afiyet olsun. Sevgiyle...