Köfte ve patates püresi sevilen ikili bu kez üçüncü bir sevilen malzemeyi yanlarına alarak harika bir lezzet oluşturdu.

Bu hafta misafir ağırlamak isteyenler için bir çeşit yemekle 3 ayrı lezzeti birden hazırlıyacaksınız.

Üstelik bereketli bir yemek olduğundan yanına yapacağınız yeşilliklerle dolu bir salata ikramınızı tamamlayacaktır.

Üç aşamalı pişireceğimiz yemeğimizi açıklamalı tarifini sizler için yazıyorum..

Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • KÖFTE:
  • 500 gr dana kıyma
  • 2 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 ad yumurta
  • 1 ad rendelenmiş kuru soğan
  • 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
  • Tuz + karabiber + kimyon
  • YAPILIŞI:
  • Bütün malzemeleri bir kase içine alın ve güzelce yoğurun.
  • Buzdolabına bırakın biraz dinlensin.
  • PÜRESİ:
  • 3 ad patates
  • 1 ad havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • az tuz
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri ve havuçu haşlayın.
  • Kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Tereyağ ve az tuz ekleyerek karıştırın.
  • Püreniz kenarda beklesin.
  • ARALARA:
  • 8 dilim parça etli salam (büyük dilimler)
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • EN ÜSTE SARMAK İÇİN:
  • 10-12 dilim çemensiz pastırma
  • FIRINLAMA:
  • Köftemiz ,püremiz ve diğer malzemelerimiz hazır olduğuna göre hepsini toparlamaya başlayalım.
  • Tezgahınıza strech serin ve köfte karışımını strech üzerinde dikdörtgen olarak düzeltin.(köftenin kalınlığı 1 parmak olsun)
  • Üzerine salam dilimlerini yerleştirin.
  • Püreyi salamların üzerine eşit şekilde yerleştirin.ve düzeltin.
  • Pürenin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin.
  • Ve strech'le birlikte rulo şeklinde sarın.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve köfteyi yerleştirin.
  • Üzerini pastırma ile kaplayın.Ve yağlı kağıt ile kapatın.
  • 180 dererce de ısıtılmış fırında önce 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra üzerine sardığınız yağlı kağıdı çıkarın ve 10 dakika daha fırınlayın.
  • Biraz ılık hale gelince dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..