Köfte ve patates püresi sevilen ikili bu kez üçüncü bir sevilen malzemeyi yanlarına alarak harika bir lezzet oluşturdu.
Bu hafta misafir ağırlamak isteyenler için bir çeşit yemekle 3 ayrı lezzeti birden hazırlıyacaksınız.
Üstelik bereketli bir yemek olduğundan yanına yapacağınız yeşilliklerle dolu bir salata ikramınızı tamamlayacaktır.
Üç aşamalı pişireceğimiz yemeğimizi açıklamalı tarifini sizler için yazıyorum..
Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.
- MALZEMELER:
- KÖFTE:
- 500 gr dana kıyma
- 2 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 ad yumurta
- 1 ad rendelenmiş kuru soğan
- 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
- Tuz + karabiber + kimyon
- YAPILIŞI:
- Bütün malzemeleri bir kase içine alın ve güzelce yoğurun.
- Buzdolabına bırakın biraz dinlensin.
- PÜRESİ:
- 3 ad patates
- 1 ad havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- az tuz
- YAPILIŞI:
- Patatesleri ve havuçu haşlayın.
- Kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Tereyağ ve az tuz ekleyerek karıştırın.
- Püreniz kenarda beklesin.
- ARALARA:
- 8 dilim parça etli salam (büyük dilimler)
- 10 dilim kaşar peyniri
- EN ÜSTE SARMAK İÇİN:
- 10-12 dilim çemensiz pastırma
- FIRINLAMA:
- Köftemiz ,püremiz ve diğer malzemelerimiz hazır olduğuna göre hepsini toparlamaya başlayalım.
- Tezgahınıza strech serin ve köfte karışımını strech üzerinde dikdörtgen olarak düzeltin.(köftenin kalınlığı 1 parmak olsun)
- Üzerine salam dilimlerini yerleştirin.
- Püreyi salamların üzerine eşit şekilde yerleştirin.ve düzeltin.
- Pürenin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin.
- Ve strech'le birlikte rulo şeklinde sarın.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve köfteyi yerleştirin.
- Üzerini pastırma ile kaplayın.Ve yağlı kağıt ile kapatın.
- 180 dererce de ısıtılmış fırında önce 20 dakika pişirin.
- Daha sonra üzerine sardığınız yağlı kağıdı çıkarın ve 10 dakika daha fırınlayın.
- Biraz ılık hale gelince dilimler halinde ikram edebilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle..
|