Merhabalar sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları,

Zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günler de en çok da sağlığımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Salgın hastalıklara karşı vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirici yiyeceklere de önem vermemiz gerekmektedir.

Evler de geçen süreçte mutfaklarda çokça vakit harcadığımıza göre ara atıştırmalık olarak çok sevilen cupcake'lere yer verdiğimize göre gelin yine faydaları ile hemen her sofrada eksik etmememiz gereken bir sebze ile hazırlayacağımız cupcake'mizin tarifine geçmeden önce kısaca sizlere ''PANCAR''ın hayatımızdaki önemini yazmak isterim.

Kırmızı pancar, A-B-C-P vitaminleri ve mineraller bakımından çok zengindir.Kırmızı meyve ve sebzeler de çok yüksek miktarlarda antioksidan içeriğine sahiptirler. Pancar'a kırmızı rengini veren ''BETALAİN'' etkili bir antioksidandır. Çalışmalar kan basıncını düşürme, enerjiyi arttırma, bağışıklık sistemini yükseltme ve iltihapla savaşmadaki faydalarının yanı sıra zihinsel ve duygusal sağlığı desteklediğini de göstermektedir.

Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı pancar'ı, ister yemekler de, ister pasta ve kekeler de ve en çok da salatalar da kullanarak sağlığınızı korumada destek olursunuz.

Şimdi tarifimize geçecek olursak sanırım en çok da çocukların sevdiği cupcake'leri, her ne kadar şu sıralar misafir ağırlayamasak da aile içinde aralarda atıştırmalık olarak hazırlayabiliriz.

Buyrun o zaman birlikte pişirelim.

MALZEMELER:

• 12 ad cupcake içindir.(2 no kağıt kalıplar da)

•  2 ad yumurta

• 1 su bardağı (150gr)toz şeker

• 3 (ajda)çay bardağı haşlanarak rendelenmiş pancar püresi

• 1/2 su bardağı sıvıyağ

• 1/2 su bardağı süt

• 3 yemek kaşığı su

• 2,5 su bardağı un

• 1 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

ARASINA:

• 80 gr beyaz çikolata

ÜZERİNE:

• 1 paket orman meyveli krem şanti

• 1 su bardağı süt

• Renkli damla çikolatalar

HAZIRLANIŞI:

• Yumurtalar ve toz şekerini mikser yardımıyla köpük oluncaya kadar çırpın.

• Sıvıyağ, su ve sütü sırayla ekleyin.

• Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve bir spatula ile karıştırın.

• Pancar rendesini azar azar ekleyerek hamurunuzu hazır hale getirin.

• Kağıt kalıplarınızın yarısına kadar hamur doldurunuz.

• Beyaz çikolatayı kare dilimleyin ve her bir kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin.

• Kalan hamuru üzerlerine eşit şekilde ekleyiniz.

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika pişiriniz.

• KREM ŞANTİ için, bir kaseye şantiyi aktarın ve üzerine soğuk sütü ekleyerek mikser ile çırpın.

• Cupcake'leriniz fırından çıkıp soğuduktan sonra ,sıkma torbasına aldığınız orman meyveli krem şanti ile kaplayınız ve renkli damla çikolatalar ile süsleyiniz.

• Bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...