Ruhumun Seyr-i Sefası

BAHARIN KİTABI

 

Yeşil Bursa’nın o mistik gizemli atmosferinde büyüyüp eğitimini de aynı şeğirde tamamlayan, on yıldır Kişisel gelişim uzmanı olarak çalışan Bahar Su Dinçeller’in uzun bir zamandır emek vererek hazırladığı Baharın Kitabı adlı kitap raflarda yerini aldı. Aynı zamanda 1977 yılı Türkiye Göz Güzeli olan Bursa’lı yazarın Cinius Kitapcılık tarafından birinci basımı yapılan kitapı yazarın ilk eseri.

“Ben değişirsem evren değişir”
Kitabı elinize aldığınızda yazarın şu cümleleri sizi karşılıyor: ‘‘Kendi kitabım ‘Ben’i okumaya karar verdiğimde başlamıştı parçalanıp dağılmam. Hücrelerim un ufak olmuş, rüzgarın hızıyla her yöne savrulmuş, hangi parçamı yakalamaya kalksam elimden kaçmıştı. Seçimim zorlu bir parkurmuş, yılmadım, direndim, güçlendim, sonunda tüm dağılan parçalarımı toplayıp rüzgara, fırtınaya, kasırgaya karşı güçlendirmeyi başardım. Ben değiştim ya siz?’’

Son dönemlerde herkesin bir biçimde bahsettiği, merak ettiği, sağdan soldan duyduklarını kendisinde uygulamaya çalıştığı bir alan, kişisel gelişim. Bu konuda tüm insanların birebir destek almasının mümkün olmadığından yola çıkarak yazılan kitaplarda ise daha ziyade bilimsel bilgiler ve öneriler yer alıyor. İşte, tam da bu noktada bambaşka bir kitap yazabilmek  hayaliyle yola çıkan Bahar Su Dinceller. Kendi kişisel gelişim hikâyemi sizinle paylaşmak hem bana hayatımı bir kez daha gözden geçirme imkânı sunuyor, hem de sizler için hangi konulardan hangi derslerin çıkarılabileceği, olaylara ne türlü bakış açıları ile yaklaşılabileceğini yaşamın içinde gözlemleme şansı veriyor. Bahar’ın Kitabı’nı okurken kendi hayat kitabınızı da okuyor gibi olacaksınız. Belki şimdiye kadar almadığınız dersler vardır, affetmeniz için sizi bir köşede bekleyen anılar, eski tanıdıklar; hatta şükretmeyi unuttuğunuz, varlığından duyduğunuz mutluluğu dile getirmeyi ihmal ettiğiniz sevdikleriniz… Dökün siz de şöyle bir içinizi, anılarınızın kapaklarını aralayın, duygularınızın altını deşin, özlemlerinizi, hayallerinizi olumlamalarla dile getirin diye yazılmış bu kitap. Bahar ruhunun seyr-i sefasına çıkarken siz de kendi ruhunuzun semalarında bir dolaşın. Bulduklarınıza inanamayacaksınız.

Ziynet Sali, Korona Olan Eşi Erkan Erzurumlu'ya Konserden Canlı Bağlandı

Pandemi nedeni ile uzun zamandır hasret kaldığımız Ziynet Sali, 59’uncu Uluslararası Bursa Festivali’nde seyirci ile hasret giderdi. Enerjisi yüksek olan gecede Bursalılar  keyifli bir konser yaşadılar.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen 59. Uluslararası Bursa Festivali'nde sahne alan Ziynet Sali, sevenleri ile buluştu. Sevilen şarkılarını seslendiren Sali’ye Bursalı seyirci de eşlik etti. Biletlerinin günler öncesinden tüketildiği Ziynet Sali konserinde pandemiye rağmen boş bir tek sandalye yoktu. Gecenin ilerleyen bölümlerinde birkaç gün önce yurt dışından dönen Nihat Odabaşı ile görüştüklerini, daha sonra kendisinin covid olduğunu öğrendiklerini söyleyen Sali, geçen sürede kendisinin negatif çıktığını ama eşi Erkan Erzurumlu'nun Covid-19'a yakalandığını söyledi. Ziynet Sali, kendi testinin negatif çıkmasının ardından Bursa'ya geldiğini dile getirdi. Günlerinin çok stresli geçtiğini belirten Sali, "Psikolojisi oldukça zor bir durum. Geçtiğimiz haftadan beri çok stresliydik. Şanslılardanım, negatif çıktım ancak sevgili eşim Erkan, Covid oldu. Bu gece gelemedi, aramızda değil. 3 yıl içinde ilk kez Erkan'sız bu sahnedeyim. Bunun dışında single'ı çıktı, ilk kez bu sahnede paylaşacaktık sizler ile şimdi evimizde, odasında karantinada" dedi. Ziynet Sali, daha sonra Erkan Erzurumlu'yu cep telefonundan sahnede görüntülü arayarak bir kez daha 'geçmiş olsun' dileklerini ve kendisini çok sevdiğini iletti. Sali, bu anları Bursalı dinleyicileriyle paylaştı. Yeşil bir tuvaletle şarkılarını söyleyen Sali 2 saat sahnede kaldı, danslarıyla da seyircilerine keyifli gece yaşattı. Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş  Sali’ye Hacıvat Karagöz figürleri taşıyan bir plaket takdim etti…

Çidem Tunç Tiyatrosu Altıncı Yılını 

CAHİDE İLE KUTLADI

 

Geçen akşam Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük parkında bulunan Tepe Sahne ‘‘Kanadı Kırık Bir Kuş Misali CAHİDE SONKU’’ adlı oyuna ev sahipliği yaptı. ÇTT Çidem Tunç Tiyatrosu Oyuncuları tarafından sahnelenen Cahide oyunu ile ÇTT nin 6 cı yılını da Çidem Tunç’un Doğum gününde kutlamış oldu. Bu özel yaz galasında dostları da ünlü oyuncuyu yalnız bırakmadılar. ÇTT’nin bu güne kadar sahneye koyduğu oyunlarda rol alan oyuncular, yakın dostları ve hayranlarının da keyifle izlediği oyun Sonrasında Sahnede yapılan Doğum Günü Pasta serenomisine katılıp hep beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler

Oyunuda seyirci; Türk sanat tarihinin ilk sinema ve tiyatro kadın starı oyuncu, yönetmen, yapımcı Cahide Sonku’nun zirveden dibe hayat öyküsüne tiyatral bir bakış sünülüyor.
Sahne düşüşe geçtiği yıllarda her akşam mesken edindiği Beyoğlu’nun arka sokaklarında bitişe yakın bir Cahide Sonku’nun görünümüyle başlar ve bir dizi flasback anlatım biçimi ile genç bir kız iken başvurup şans bulduğu ve adım adım yükseldiği Darülbedayi yıllarından tutunda, Talat Artemel, tütün tüccarı İhsan Doruk ve Cahit Irgat gibi erkekler ile yaptığı fırtınalı evliliklere, kocasının kendisine biricik kızı Ender’i göstermemesinden, Muhsin Ertuğrul’un ömür boyu ona kanat gerişine, kurmuş olduğu Sonku Film’in Zeki Müren’li Beklenen Şarkı Filminden tutunda Cahitler Tiyatrosuyla Anadolu’yu karış karış gezmesine, sonun başlangıcına, içkinin koskoca bir yıldızı, bir efsaneyi nasıl yerle bir ettiğine ve son olarak da öldüğü güne kadar seyirciyi soluk soluğa hatıralar galerisinde dolaştıran, Eray Yasin Işık imzalı eseri izleme şansı buluyor.
Bugün bile hatta en çok da günümüzde bir ibret-i alem yaşam öyküsüne yargılamadan ışık tutarak çağdaşımız olan herkese insanın iradesi ve zaaflarıyla boğuşmasından her zaman galip gelemeyeceği, yaşamın seçimlerimizin bir sonucu olduğu gerçeğini vurgulamak ve bir yıldızın şaşalı ve baş döndürücü zirvelerden yere çakılışının acısını seyircimize hissettirmek olacaktır. Perde kapanıp salonu terk ederken herkesin sahip olduğu yeteneklerine, mesleğine, kendisine ve sevdiklerine sıkı sıkıya tutunması gerektiği ve kendisine şunu sorması amaçlanmış; Ben, beni, özenle taşıyabiliyor muyum?

Gülüş Tasarımcısı Dr: Sonay Öztan Gökhan 

'O Ödüllerin Kraliçesi'

 

 Sanat camiasının ve sosyetenin tartışmasız en popüler diş hekimi olan Dr; Sonay Öztan Gökhan aldığı ödülleri koyacak yer bulmakta zorlanıyor. Ulusal kanallarda da yapmış olduğu sağlık programları ile de yakından tanıdığımız Sonay hanım geçtiğimiz günlerde Azerbeycan’da aldığı ödülün ardından ayağının tozuyla dün akşam dağıtlılan 14 . Yılın enleri ödül töreninde ise Yılın En Etik ve Başarılı Diş Hekimi ödülüne layık görüldü.

Ulusal kanallarda yapmış olduğu başarılı sağlık programları ile de oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Diş Hekimi Sonay Öztan Gökhan ödül gecelerinin de vazgeçilmez isimlerinden olmayı başarıyor. Kendisini Gülüş Tasarımcısı olarak tanıdığımız güzel hekim, sanat dünyasında ve sosyetede tanınmış bir çok marka isimin gülüşlerini dizayn eden kişi olarak karşımıza çıkıyor. İstanbulun iki ayrı semtinde en son teknoloji ile donatılmış iki ayrı muayeneyi işleten Gökhan, bu iş yerlerinde ödüllerini koyacak yer bulmakta zorlanıyor.

Sosyal medya hesaplarında ve medyada sık sık kazandığı ödüllerle adından söz ettiren güzel diş hekimine hayranları ‘Ödüllerin Kraliçesi’ adını taktılar.