Merhabalar sevgili dostlar,

Bu hafta şöyle Yavru Vatan Kıbrıs'a doğru uzanalım ve hepimizin çok severek tükettiği bir köfte çeşitini hazırlıyalım.

Köfte, patates denilince akan sular durur değil mi ?

Büyük küçük hepimizin sevdiği bu ikiliyi bir araya getirelim ve pofuduk lezzetli köfteler hazırlıyalım. Yanında arzuya göre közlenmiş biberler ve domatesler de eşlik etsinler..

Haftanın bir günü mutlaka köfte olmazsa olmaz diyorsanız eğer gelin bu hafta ki yemek menünüze bu tarifi alın.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 450 gr dana döş tek çekim kıyma

• 1 ad kuru soğan rendesi (suyunu sıkarak kullanın)

• 2 diş sarımsak rendesi

• 1 ad büyük patates rendesi (suyu sıkılmış)

• 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

• 1 çay kaşığı kırmızıbiber

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kimyon

• 1 çay kaşığı kekik

• 1 çay kaşığı karbonat + üzerine bir iki damla limon suyu

• Tuz

KIZARTMAK İÇİN:

• 2 su bardağı ayçiçek yağı

YANINA:

• Biber

• Domates

HAZIRLANMASI:

• Bir kaseye kıymayı alın.

• Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ekleyin.

• Patatesi rendeleyin ve suyunu iyice sıkarak ekleyin.

• Sarımsakları rendeleyin.

• Maydanozları ince kıyarak ilave edin.

• Tuz ve baharatlarını ekleyin.

• Üzerine karbonatı ve limon suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.

• Buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.

• Biraz büyükçe tombik köfteler olarak şekil verin.

• Ayçiçek yağını tavaya alın ve kızdırın.

• Köftelerinizi arkalı önlü çevirerek kızartın.

• Diğer bir tavaya az zeytinyağ alın ve biber,domatesleri çevirin.

• Kızaran köftelerinizi servis tabağına alın.

• Yanına közlediğiniz biber  ve domatesleri yerleştirin.

• Arzuya göre sumaklı kuru soğan da hazırlıyabilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..