Merhabalar,

Bayram telaşesi,misafir ikramları ve akraba ziyaretleri sırasında yemek saatlerini biraz kaçırmış olabiliriz.Bu hafta günlük rutin yemek saatlerimize döndüğümüze göre,sofralarımızın sevilen bir yemeğini sizlerle paylaşmak istedim.

Kıbrıs Mutfağının önemli ve en bilinen yemeklerinden birisidir.

Oldukça fazla çeşidi bulunan ''köfte''yi, patates ilavesi ile bu güne kadar pişirmediyseniz eğer,bir de bunu deneyin.

Son derece lezzetli ve kolay bir tarif..

Patates'i tüm Dünya da ün salmış Kıbrıs adasında ,kıyma ile patatesin harmanlamasıyla yapılan bu köfte,gerek yerli halk gerekse turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Genellikle ev yemekleri satan restorantlar da ve Kıbrıs Mutfağının hakim olduğu otantik yerler de yapılan Kıbrıs Köfte yanında taze börülce ve salata ile servis edilen enfes bir öğle yemeğidir.

Bu hafta belki sizler de denersiniz.Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 400 - 450 gr dana kaburga kıyma
  • 1 ad kuru soğan rendesi (suyu süzülmüş)
  • 1 ad büyük yada 2 küçük patates rendesi (suyu iyice süzülmüş olacak)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı ve patatesi ayrı ayrı rendeleyin ve süzgeçe alarak suyunu iyice süzün.
  • Maydanozları ince doğrayın.
  • Bir kase içine kıymayı,patates rendesini,soğan rendesini.sarımsak rendesini.maydanozları,tuz ve baharatları alın.
  • en üste karbonatı koyarak üzerine limon suyu gezdirin (köpürsün)
  • Bütün malzemeleri güzelce yoğurun.
  • Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar güzel olacaktır.
  • Köftelerinize  tombikçe oval şekiller verin. 
  • Buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Tavanız da ayçiçek yağını kızdırın ve köftelerinizi çevirerek kızartın.
  • Közlenmiş domates,biber ve sumaklı soğan ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...