MALZEMELER:

500 gr kuzu gerdan
2 su bardağı buğday
2 ad kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Buğdayı geceden ıslatın. Yumuşamış buğdayı kirli, suyu çıkana kadar yıkayın ve bol suda haşlayın. (iyice pişsin.)
Kuzu gerdan etini de düdüklü tencerede su ilavesiyle (5-6 bardak) haşlayın.Kemiklerinden ayırın ve etleri didikleyin.
Genişçe bir tencereye soğanları küçük doğrayın ve zeytinyağ ile yumuşayıncaya kadar kavurun.
Buğdayı,eti ve tuzunu ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu işlem uzunca bir süre alacaktır.Buğday ve et birbirlerine iyice geçecek ve lif lif olacaktır. 
Eğer keşkek tokmağınız var ise daha da iyi olur.
Koyu bir kıvama gelince etin suyundan ilave ederek bağlayın. Ve servis tabağına alın.
Tereyağını bir tavada eritin. Kırmızıbiberi ekleyin. Keşkeğin üzerine gezdirin. 
Afiyet olsun.