PİZZA Sevenler için ,evinizin mutfağında kolayca pişireceğiniz üstelik kenar kısmından kaşar lezzeti ile başlayan nefis bir tarifimiz sizler için..

İtalyan Mutfağının en vazgeçilmez yemeği olarak bildiğimiz ''PİZZA'',gençlerimizin de çok tercih ettiği sokak lezzetleri arasında..Genellikle pizza dükkanlarında yemeyi seçtiğimiz pizzayı,gelin bir kez de kendi mutfağınız da hazırlayın ve ailenizle paylaşın.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • HAMURU İÇİN:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 ad yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı + 1/2 kahve fincanı ılık su
  • YAPILIŞI:
  • Hamur kasesine mayayı üzerine şekeri ve 1/2 fincan suyu ekleyerek 10 dakika mayayı kabartın.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örterek mayalandırın.
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı zeytinyağ+2 yemek kaşığı su
  • 2 ad sivri biber
  • 1 kutu konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı yeşil ve siyah zeytin (dilimlenmiş)
  • 2 ad domates (halka doğranmış)
  • 100 gr halka doğranmış sucuk
  • 150 gr kaşar peyniri 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • YAPILIŞI:
  • Mayalanan hamuru 35x35 tepsinin dışına taşacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Tepsiyi yağlayın ve hamuru yerleştirin.
  • Kaşar peynirinin yarısını uzun dikdörtgenler halinde kesin.
  • Tepsiden dışa çıkardığınız hamure kaşar peynirini yerleştirin ve bir kat hamur ile kapatın.(Tepsinin kenar kısmına gelecektir)
  • Domates salçası,zeytinyağ ve suyu bir kasede karıştırın ve hamura sürün.
  • Üzerine kekik serpin.
  • Önce sucukları,biberleri,domatesleri,zeytinlerive mısırı eşit şekilde yerleştirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika (kenarları kızarana kadar)pişirin.
  • Fırından alın ve kalan kaşar peynirini rendeleyerek pizzanın üzerine serpin.
  • Tekrar fırınlayın.
  • Kaşar peyniri eriyince fırından çıkarın.
  • Dilimler halinde keserek ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..