Kitap Dünyası 

 

KAYIP ZAMANDAKİ KIZ

Dünyaca ünlü yazardan çoksatan gerilim romanı

Psikolojik gerilim romanlarıyla çoksatan listelerinin müdavimi olan KATHRYN CROFT’un en sevilen eserlerinden KAYIP ZAMANDAKİ KIZ, şimdi ALTIN KİTAPLAR logosuyla Türkçede…   Kathryn Croft, en sevilen romanlarından Kayıp Zamandaki Kız’da okuyucuyu, yalan ve gerçeğin iç içe geçtiği, tüyleri diken diken eden gerilim dolu bir maceraya davet ediyor.   Simone Porter’ın altı aylık kızı Helena kaçırılır. Simone ve eşi Matt paramparça olan hayatlarını yavaş yavaş baştan kurmaya çalışırlar ancak çocuklarını kaybetmenin acısı onları asla terk etmez. On sekiz yıl sonra Grace adında bir genç kız, Helena olduğunu iddia ederek hayatlarına girer. Yıllar içinde kimseye güvenemeyeceğini öğrenen Simone ona inanmaz. Grace ortadan kaybolduğundaysa gerçeği ve bebeğini bulmak için tehlikeli ve tekinsiz yollara başvurmak zorunda kalır. Bebeğini kaybeden Simone, bu yolda kendi hayatını koruyabilecek midir?  Yazar Hakkında

Kathryn Croft bir milyonun üstünde satan yedi psikolojik gerilim romanının yazarıdır. The Girl With No Past kitabıyla çoksatan listelerine giren yazarın Kayıp Zamandaki Kız romanı da büyük başarı kazanmıştır. On üç ülkede eserleri yayımlanan Croft, çalışmalarını kocası, çocukları ve iki yaramaz kedisiyle beraber yaşadığı Guildford, Surrey’de sürdürmektedir.

Orijinal İsmi: THE GIRL YOU LOST  

Türkçesi: Banu Doğanay Pinter

Medya Dünyası

Her Eve Sağlık 

Yepyeni Bir sağlık programı başladı.Kanal D nin  Avrupa'daki Türkler'e yönelik yayın yapan kanalı Euro D’de haftanın yedi günü “Her Eve Sağlık” adlı programı yayın hayatına başladı. Program ekranların bu alandaki en başarılı ve güzel sunucusu Sibel Çakı ile hem Radyasyon Onkolojisi Uzmanı hem de müzisyen olan Tayfun Hancılar’ın sunumu ile ekrana geliyor. Sibel Çakı başarısı ödüllerle tescilli bir sunucu. “Her Eve Sağlık” programında dalında uzman doktorlar merak edilen soruları yanıtlarken hastalıklar ve onların tedavisi konusu da faydalı bilgiler veriyor.

Akdeniz’den Bir Ses Yükseliyor : Ayşen Merve Temiz 

Trt Antalya’nın başarılı spikeri Ayşen Merve Temiz’i Yakından tanıyalım. Ayşen Merve Temiz Tokat/ Erbaa’da doğdu, Ortaokulu Sinop Anadolu lisesinde, liseyi Samsun Fen Lisesi’nde ve Üniversiteyi Bolu’da Gıda mühendisi olarak bitirdi. Erasmus öğrencisi olarak Macaristan’da eğitim aldığı dönemde Avrupa’da pek çok ülkeyi gezdi. 2011 yılında dış ticaret müsteşarlığında alanında 1.’likle Mersin’de denetmen yrd. Olarak çalışmaya başladı. TRT’nin açtığı sınavlara katıldı, kazandı, 6 ay eğitim aldı ve TRT ANKARA radyosunda spikerlik hayatı başladı. Gündem adında çok önemli bir programda ve daha birçok programda 1 sene sunum yaptı. 2012’den itibaren eş durumundan geldiği Antalya’da ikamet etmektedir. TRT ANTALYA radyosunda spikerdir. 1.’likle girdiği Kadın çalışmaları ve toplumsal cinsiyet anabilim dalında yüksek lisansını sürdürmektedir. Ayşen Merve Temiz spikerlikteki başarısı , kendine özgü sunumu , çok yönlü birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Ayşen Merve Temiz gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Ceren Uysal İle Sabah Gündemi  

Her Sabah Kon Tv’de Sabah gündemi programı ile izleyici ile buluşan Ceren Uysal’ı yakından tanıyalım. Ceren Uysal Ankara’da doğdu. Anne ve babasının işleri dolayısı ile çocukluğu Kütahya’da geçti. İlköğrenim ve lisenin ardından ilgisi beklentileri ve Rehber öğretmeninin de yönlendirmesiyle İletişim Fakültesini tercih etti. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümüne başlayarak buradan başarıyla mezun oldu. Ceren Uysal’ın mesleki yaşamı ise daha üniversite yıllarında başladı. 2.sınıftan itibaren üniversitenin uygulama biriminde çalışmaya başladı. Üniversite televizyonunda Editörlük , Muhabirlik ve Haber Spikerliği yaptı. Üniversitenin bitmesiyle kısa bir süre Kütahya’ya giden Uysal Yüksek lisans eğitimi için bir süre sonra tekrar Konya’ya döndü ve bu kez Bölgenin önemli yayın kuruluşlarından uyduda da yayın yapan Kon Tv’de çalışmaya başladı. Yaklaşık 12 Yıldır ekranlarda olan Ceren Uysal son yedi yıldır sabah haberlerini sunmaktadır. Pazar hariç her gün 08.00 ile 10.00 saatleri arasında ekranlarda olan Ceren Uysal günün ilk gelişmelerini ve gün içinde yaşanacakları izleyenlere aktarmaktadır. Ceren Uysal eğitimini de aldığı bu meslekteki yeteneği , haberci yönü , çok yönlü birikimi , özgün sunumu ve programcılığı gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ceren Uysal gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Radyo Dünyasının Dikkat Çeken İsmi : Faruk Bangir 

Faruk Bangir Afyon’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversiteyi Muğla’da okudu. Meslek yaşamına 1998’de başladı. Birçok gazete ve radyoda muhabirlik , köşe yazarlığı ve programcılık yaptı. Muğla Radyo Gözlem’de ve Gazete Muğla Önder’de çalışan Faruk Bangir Afyon’da Kurtuluş ve Kocatepe gazetelerinde çalıştı. Faruk Bangir Halen Gün Fm’de Genel Yayın Yönetmenliği görevinin yanı sıra radyo programcılığını sürdürmektedir. Gazete köşe yazılarını da sürdüren Faruk Bangir son bir yıldır Oyuncu ve Yönetmen Zaim Güvenç ile birlikte “ Bir Oyuncu Şarkı Söylüyor.” Projesini gerçekleştirmektedir. Faruk Bangir proje kapsamında farklı noktalarda konser organizasyonları gerçekleştirmektedir.  Faruk Bangir bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , birikimi , kendine özgü sunum yeteneği , programcılığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve organizasyonlar konusundaki başarısı ile de dikkat çekmektedir. Faruk Bangir tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Kim Kimdir ? 

EZGİ SÜTCÜ ERCAN

Ezgi Sütcü Ercan Ankara’da doğdu. Liseyi Çankaya Anadolu Lisesi’nde okudu. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. Mezun olduğu yıl TRT’nin Spikerlik Sınavı’nı kazandı ve TRT eğitiminden sonra İstanbul’da çalışmaya başladı. Sadece Sinema programını ve TRT Haber’de sabah kuşağında yayınlanan Günlük programının kültür sanat köşesini sundu. Kültür Sanat Günlüğü programında sanat dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı. TRT Haber'de hafta sonları yayınlanan kültür sanat programı Parola'yı sundu. 2017 yılında TRT Spor Kanalı’na geçti. Mehmet Sevinç ile birlikte Spor Stüdyosu programını sundu. 2018 yılından itibaren Erman Gönülşen ile TRT Spor’da yayınlanan Gün Sonu programını ve TRT Haber’de yayınlanan Sadece Sinema programını sunmaya devam ediyor.Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini de sürdürmektedir. Ezgi Sütcü Ercan bu mesleğe dair yeteneği , kendine özgü sunumu ve birikiminin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ezgi Sütcü Ercan gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Fatma Nur Ak

Fatma Nur Ak  Mersin’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümünden mezun oldu.  3 yıl gibi bir sürede iki özel bankanın bünyesinde çalıştı. Daha sonra asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi Özel bir kurumda spikerlik ve sunuculuk üzerine eğitim aldı. Bunun yanı sıra birebir özel eğitimler de aldı. Eğitiminin bitmesiyle Kardelen televizyonunda çalışmaya başladı.  Kardelen Televizyonu’nun ana merkezi Erzurum’da 1,5 ay kaldı. Mesleğin mutfak kısmına yönelik çalışmalar yaptı.  Haber yazdı , editörlük , seslendirme ve muhabirlik çalışmaları yaptı. Ekran önü içinde çalışmalara başladı. Öncelikle Kardelen Tv’de Gün ortası haber bülteninde canlı yayınlara başladı. Daha sonra Kardelen TV Ana Haber bültenini sunmaya başladı. Fatma Nur Ak halen  Haftanın 6 günü saat 18:30’da canlı yayında Kardelen TV Ana Haber bültenini sunmaktadır. Artakalan zamanında aktif sporla ilgilenen Fatma Nur Ak metin de yazmaktadır.   Kendine ait bir blogda hikaye tarzında metinler paylaşmaktadır. Fatma Nur Ak bu mesleğe dair yeteneği , mesleğin her boyutuna dair edindiği birikim , kendine özgü sunumu ve haberci yönü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Fatma Nur Ak tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 

Gözde Özyürek 

Gözde Özyürek İstanbul’da doğdu.  İlköğreniminin ardından Bahçelievler Süper Lisesinden mezun oldu. Babası da Sabah Gazetesinden emekli olup halen orada çalışıyor da olsa çok da plan yapmadığı bir alana medya , iletişim ve gazeteciliğe yöneldi.  Niğde Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünü başarıyla tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki eğitimine de devam etmektedir.  Gözde Özyürek henüz öğrenci iken staj döneminden itibaren Kanal 7 Medya grubunda Ülke TV’de çalışmaya başladı. 1 sene  haber spikerliği yaptıktan sonra haber muhabiri olarak çalışmaya başladı ve muhabirlik görevini sürdürmektedir. Bugüne kadar  Kobani olaylarında Urfa’da görev aldı. Yaklaşık 2 hafta kaldı. Soma maden faciasında yine oradaydı. Hayatının en zor röportajlarını yaptı. Afrin operasyonu (zeytindalı operasyonu) başından sonuna kadar sınırda yer aldı. Zaman zaman azez, cerablus bölgelerinde bulundu. Afrin temizlenince ilk giren kanallar arasında bölgedeki ilk muhabirler arasındaydı. Hatay’da yaklaşık 2 ay kaldı. Olası idlip operasyonu işaret edilince yine Urfa’ya gitti 2 hafta kaldı. Gözde Özyürek aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı muhabiridir. Yaklaşık 10 senedir Ülke Televizyonunda görev yapmaktadır. 3.köprü açılışı, Avrasya tüneli açılışı, Yeni Havalimanı açılışı, İzmit körfez köprüsü açılışı gibi çok önemli anlara bizzat tanıklık ederek izleyenlere haber olarak aktardı.  Gün boyu özel yayınlar yaptı. Gözde Özyürek çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Gözde Özyürek haberciliğe olan sevgisi , masabaşı habercilik yerine habere dokunmaya olan isteği , özgün haberci kimliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde büyük haberci kimliklerin muhabirlik tecrübesiyle oluştuğunu da hesaba katarsak tüm bu nitelikleriyle Gözde Özyürek gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.    

Sabiha Fındıkkıran 

Sabiha Fındıkkıran Adana’da doğdu. İlköğreniminin ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi. Çok genç yaşta daha lisede İletişim Lisesi Gazetecilik bölümü okumaya başladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden başarıyla mezun oldu. Adana’da bir gazetede işin mutfak kısmında görev alarak sayfa mizanpajı yaptı.  2013 yılında Adana’da bulunan köklü bir yayın kuruluşunda Televizyonda muhabir olarak çalıştı. Daha sonra kanalın ara haber ve Hafta sonu Ana Haberini sundu. Burada haber seslendirme çalışmaları da yaptı. 2013 yılında bu kanaldayken Haber Programı dalında en iyi ödülüne layık görüldü.  

Adana’da Adana merkezli yayınlar yapan Çukurova Türk Tv’de çalıştı. Çalıştığı dönemde Ana Haber Spikeri mesleğin duayen ismi Gülgün Feyman’dı. O Süreçte Sabiha Fındıkkıran’da kanalın Ara Haber bültenlerini sundu. Gülgün Feyman’dan 1 yıl boyunca diksiyon ve haber spikerliği eğitimi aldı. Adana’nın en çok dinlenen radyosu Meşk Fm’de bir süre sabah programı hazırlayıp sundu. Daha sonra Adana Merkezli Ulusal Yayın yapan TV A’da çalışmaya başlayan Fındıkkıran önce kanalın Sabah Haber programını sundu. Günün ilk gelişmelerini güne dair detayları ve sabah gazete başlıklarını izleyicilere aktaran Sabiha Fındıkkıran burada haber seslendirmeleri de yaparken bir süre sonra kanalın Ana Haber bültenini sunmaya başladı. Sonrasında mesleğini İstanbul’da devam ettirmeye karar vererek burada ilk olarak Kanal 34 Televizyonunda Haftanın Getirdikleri adlı programı hazırlayıp sundu. Sabiha Fındıkkıran son olarak Kanal 7’de Haber muhabiri olarak çalışmaya başladı. Sabiha Fındıkkıran çok genç yaştan itibaren severek girdiği bu meslekte haberin her aşamasında yer alması , bu mesleğe dair edindiği birikimleri , çok yönlülüğü , kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Sabiha Fındıkkıran tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.