FİRİK PİLAVI, gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alır. 

Yüksek miktarda lif içeren ''Firik'', B vitamini yönünden oldukça zengindir.

Buğday başaklarının tam kurumadan toplanması ve saplarının yakılması sonucu tütsülenmiş tadını almaktadır.

Bu hafta bu lezzetli ve besleyici pilavı kavurma eşliğin de sunalım.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • KAVURMA İÇİN:
  • 1,250 gr Antrikot kuşbaşı
  • 1 ad kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 100 gr küp doğranmış kuyruk yağı
  • 2 kahve fincanı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize kuyruk yağını alarak yüksek ateşte yağını çıkarana kadar kavurun.
  • Etleri ve zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince tuz,karabiber ve suyunu ekleyerek kapağını kapatın ve kısık ateşte 40 dakika pişirin.
  • FİRİK PİLAVI:
  • 2,5 su bardağı Firik
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 ad küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı et suyu yada su
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • İnce kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı tereyağ ialvesiyle tencere de kavurmaya başlayın.
  • Firikleri yıkayın ve suyunu süzün ve ilave edin.
  • Tuzunu ekleyin ve 5 dakika kavurun.
  • Suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Ortası açık kek kalıbına demlenen pilavı yerleştirin ve servis tabağına ters çevirin.
  • Orta boşluğuna etleri yerleştirin ve acı süs biberlerle süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...