Beşiktaş, Kayserispor karşısında taraftarının haftalardır özlemini çektiği bir galibiyet aldı. 

Beşiktaş'ın oynadığı son maçlara baktığımızda ve bu galibiyet serisinin devam etmesinde Atiba-Elneny ikilisinin payı büyük. Bu ikili adeta takımın omurgasını oluşturarak, savunma dörtlüsü ve hücum hattı arasında tam olması gerektiği gibi bir köprü görevi görüyor. Atiba'nın hem defansif hem ofansif anlamda bu kadar maharetli olması ise Beşiktaş'ın en büyük şansı. Son haftalarda yükselen bir grafik çizen Beşiktaş'ın bloklar arasında iyi oyun sergilemesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi  Atiba-Elneny iş birliği... 

Beşiktaş eski yönetimin yanlış planlaması ve son anda gelen transferler, ödenmeyen paralar ve sakatlıklar nedeniyle ilk 6 hafta büyük bir kriz yaşadı. Öyle ki ilk 6 haftada sadece bir galibiyet alabildi siyah beyazlılar. Yeni yönetimin gelmesi ayrıca teknik anlamda Abdullah hocanın da inadından vazgeçmesiyle büyük kriz adım adım çözüldü. Abdullah Avcı Beşiktaş'a gelirken belli ki kafasında bir oyun planı vardı. Ama bazen düşüncedekiler gerçekte karşılık bulamayabiliyor bunu yaşayarak öğrendi tecrübeli teknik adam. Geç gelen transferler nedeniyle iyi bir kamp dönemi geçirmeyen ve elindeki oyuncuları yeterince göremeyen Avcı, ilk önce takımın omurgasını oturtarak başladı işe. 6. haftadan 13. haftaya gelinen süreçte ise Beşiktaş, önce gol yememeyi sonra hücum opsiyonlarını kullanabilmeyi öğrendi diyebiliriz. 

Kayserispor karşısında Beşiktaş'ın hücum hattı çok istekli ve başarılıydı. Burak Yılmaz, Nkoudou, Ljajic, Diaby hepsi üst düzey performans sergilediler. Özellikle Burak Yılmaz'ın oyun içerisinde sürekli yer değiştirmesi ve sahada basmadık yer bırakmaması Kayserispor savunmasını çaresiz bıraktı. Tıpkı bir oyun kurucu edasıyla oynadı Burak Yılmaz. Beşiktaş karşısında çok fazla pozisyon bulamayan Kayserispor'un 4 gol yemesine rağmen en iyi ismi kaleci Lung'du. Tecrübeli eldiven daha büyük bir farkı önledi. Alınan bu farklı galibiyet siyah beyazlılar için önemli bir özgüven kaynağı fakat asla ölçü değil. Şayet Beşiktaş bundan sonraki maçlarda bu baskılı oyununu devam ettirebilirse yolun sonu aydınlık. 

Kayserispor galibiyetini ve alınan 3 puanı birkaç isme yazmak haksızlık olur. Savunmanın merkezinde Vida-Ruiz uyumundan sonra Vida-Roco alternatifi de gayet başarılı bir maç çıkardı. Niye alındı denilen Roco her hafta kendini biraz daha geliştirerek takıma uyum sağlamaya devam ediyor. Savunmanın sağında Gökhan Gönül solunda Caner Erkin bu maç özelinde hırslarıyla hücuma büyük katkı sağladı. Caner, kendi yerinde oynadığı zaman (sol bekte) verimi artıyor Avcı bunu görmezden gelmemeli. Geçtiğimiz sezondan beri çok eleştirilen Karius ise yükselen çıkışını sürdürüyor. 

Beşiktaş'ın ilk yarıda oynadığı baskılı, istekli ve sonuç veren oyunun en önemli sebebi; ideal 11'ini bulmuş olması yani kemik kadrosunu belirlemiş olmasıdır. Geçtiğimiz Perşembe Uefa maçında son çeyrekteki baskılı oyunu oynayan isimler ilk 45 dakikada Kayserispor karışısında görev başındaydı. Abdullah hocanın bundan sonraki maçlarda bu kadro üzerine çalışacağı aşikar. Bu baskılı oyun sayesinde siyah beyazlı futbolcular tribünleri de coşturmayı başardı. Maç sonu yaşananlarsa futbolun golden sonra en güzel tarafı.