Merhabalar sevgili Önce Vatan okurları,

PİZZA denildiğin de hepimizin aklına İtalya gelse de ülkemizde de çok sevilerek tüketilen bir yiyecek haline gelen pizza'yı,çoğunlukla bu ürünü iyi yapan yerler de yemeği seviyorsunuz genellikle..Kimi hamurun kalın ve ince olur tartışması yaşasa da aslında İtalyan pizzası kalın hamur ile yapılır.İtalya hamur işleri ağırlıklı mutfağı ile bilindiğinden en çok göz önünde bulunan ve çok tüketilen ürünleri dikkat ederseniz hamur işleridir.Yani bizim yöre mutfaklarımıza bakılınca da benzer tarafları bulunmaktadır.Pizza'yı da çok çabuk benimsememiz ve sık tüketmemiz de damak tadımıza uygun olmasından kaynaklanıyor.

Çoluk çocuk bu yiyeceği madem çok seviyoruz gelin o zaman kendi evimizin mutfaklarında ,damak zevkimize uygun ve hijyenik bir şekilde kendi ellerimizle hazırlıyalım ve çocuklarımıza da gönül rahatlığı ile yedirelim.Üstelik daha uygun fiyatla çok daha bereketli koskocaman bir tepsi pizza sofralarınız da yerini alsın

Bu aralar akşama ne pişirem ? diye düşünüyorsanız işte sizler için bir alternatif..Hem bereketli hem doyurucu..Haydi buyrun..

 MALZEMELER:

• 35x35 ve 30x30 2 tepsi içindir.

• 600 gr Un

• 3 yemek kaşığı zeytinyağ

• 1 paket kuru maya

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1,5 tatlı kaşığı tuz

• 2 su bardağı oda sıcaklığında su (takribi)

HAZIRLANIŞI:

• Hamur yoğurma kabınıza unu alın ve ortasını havuz gibi açın.

• Ortaya mayayı ,toz şekerini ve az su ekleyerek karıştırın ve 10 dakika mayanın aktif hale gelmesini sağlayın.

• Maya aktifleşince zeytinyağ, unun üzerine tuzu ve kalan suyu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.

• Hamurun üzerini örterek takribi 1 saat bekletin.

• Hamurunuz mayalanırken sizler de içine yerleştireceğiniz malzemeleri tabaklara hazırlayın.

İÇ MALZEMELER:

• 1 çorba kasesi (çekirdekleri çıkarılmış) yeşil ve siyah zeytin

• 300 gr sosis

• 200 gr sucuk

• 300 gr kaşar peyniri (birazını rendeleyin birazını mini küpler halinde doğrayın)

• 1 ad kapya biber + 2 ad köy biberi (halka doğranmış)

• 2 ad büyük domates (kabuğu soyularak ince yarım ay olarak doğranmış)

• 2 yemek kaşığı domates püresi

• Zeytinyağ + Kekik + mısır 

HAZIRLANIŞI:

• Bütün iç malzemelerini hazırlayın.

• Mayalanan hamurunuzu iki parçaya ayırın ve bir kez daha yoğurun.

• Yuvarlak tepsilerinize yağlı kağıt serin.

• Hamurları tepsi büyüklüğün de merdane ile açın.

• Bir parmak kalınlığında olacaktır.

• Hamurun üzerine önce domates püresi sürerek kekik serpin.

• Daha sonra üzerine sucuk + sosis yerleştirin.

• Biberleri ve küp doğradığınız kaşar peyniri serpin.

• Domatesleri,zeytinleri ve mısırları yerleştirin.

• Tekrar kekik serpin ve az zeytinyağ gezdirin.

• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika (kontrol edin) pişirin.

• Hamur kenarları kızardığı zaman pişmesi tamamlanmış demektir.

• Fırından çıkarın ve kalan rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine gezdirerek fırının sıcaklığın da peyniri eritin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...

Not; Neşem Çelik / YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.