Herkes Güzel ve Etkili Konuşabilir 

Herkes Güzel ve Etkili Konuşabilir Kitabı Elma Yayınevinden çıktı. Başarılı ve Güzel Haber spikeri Tuğba Dalkılıç’ın kendine has üslubu ile kaleme aldığı başarılı eser tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor :  "Güzel ve Etkili Konuşmak İnsanın Ayrıcalık ve Üstünlük Belgesidir" "Dünyanın altını üstünü getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil, söz ile meydana gelmiştir" diyen Adolf Hitler, akıl almaz Nürnberg mitinglerinde 400.000 insana hitap ederken, elleri, parmakları ve başı öylesine uyum içindeydi ve sesini öylesine etkili kullanıyordu ki meydandaki devasa kalabalık hep bir ağızdan onun hareketlerine aralıklarla tempo tutuyordu. O, şeytani zekâsı ile sözün ve sesin büyüsünü keşfetmişti.  Eğer isterseniz seçtiğiniz sözcüklerle ve kullanmayı öğrendiğiniz sesinizle karşınızdaki kişi ya da toplulukları büyüleyebilirsiniz. Hitler gibi milyonları ölüme de sürükleyebilir ya da Hz. Mevlâna gibi insanlığı sentezleyip birey, halk ya da ırk anlayışını aşıp, her şeyin ilahi olanın farklı görünümleri olduğunu söyleyerek, dünyanın bütün düşünürlerini kendinize hayran da bırakabilirsiniz. "Güzel konuşan ve kendini dinletebilen birinin etkileyemeyeceği kimse yoktur." Herkes birbirini etkilemek, ikna etmek ve kendini dinletebilmek istiyor. Ancak yöntemin ne olacağına dair fikir olan çok az sayıda kişi var. Güzel ve etkili konuşma ile iş yaşamında başarı ve saygınlık, özel yaşamda ise mutluluk ve sevgi kazanırız.  Sesimiz ve sözümüzle büyülemek istiyorsak ihtiyacımız olan şey yetenek değildir. Herkes etkili ve güzel konuşabilir, yeter ki isteyelim, öğrenelim ve çalışalım... Bu kitapla birlikte çıktığımız yolculukta sesimizin renklerini tanıyacağız, söz dağarcığımızı zenginleştirip güzel cümleler kuracağız, beden dilimizle de atlatmayı öğrenerek etki alanımızı genişleteceğiz. Kendimizde yeni bir kimlik inşa edeceğiz. Çıktığımız bu yeni ve büyülü yolculuk için hazırsan hemen başlayalım. Hoş geldin...

TRT Spikeri Tuğba Dalkılıç”  Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Müzik Dünyası 

 

GİZEM CÜRDANELİ 'den ikinci single   "ARİN"

Gizem Cürdaneli, geçtiğimiz yıl "Uzak" adını verdiği ilk single çalışmasından tam bir yıl sonra,  ikinci single çalışması "Arin" ile müzik severlerle buluştu.  "Arin" in,  sözü ve müziği Gizem Cürdaneli'ye  ait. Aranje-mix ve mastering çalışması ise Cüneyt Çakal  tarafından yapıldı. Şarkıları yazarken, aynı anda hem sözü yazıp hem de müziğini bestelediğini  dile getiren Gizem Cürdaneli, "Arin" adlı şarkısının hikayesini ise ; "bu şarkı bir saat içinde ortaya çıktı. Nakarat kısmına yoğunlaşırken, gözüm bir yerlere daldı ve "Arin" ismini gördüm.  Önce tınısını sonra anlamını sevdim. Kürtçe bir kız ismiymiş. Sözlük anlamı ise; sızlama,  külden ve ateşten olmakmış. Bu anlam tam bana uyuyordu. Ben de tüm nakaratı bu söz üstüne kaleme aldım."sözleriyle anlatıyor. Single fotoğrafları için Funda Yurtseven'in objektifine poz veren Gizem Cürdaneli, illüstrasyon çalışması olan, single kapak tasarımına ise kendisi imza attı. Gizem Cürdaneli "Arin" single  "Cüneyt Çakal Prodüksiyon" etiketiyle tüm dijital platformlarda yayımda.

ARİN

Kalbini gördüm, baktığımda korktun benden

Bir talana rağmen, dupduru serile

İzbe bir yerdi düşün, uykudan önce anlattığın

Neydi bir Yunan kasabasında akşamı ettiren bize?

Sebebiyle sarıldım sırf çöpü atma kapıdan çıkarken

Aaah

Arınına bakınca ışıldardı gözü bir gök yüzü bulurdum kucağımda

Derinine dalınca tenimi yakardı arin

Yarınına bakınca izahı onun özür, tuzla buz olur evren sığınağında

İçine dokununca nefesimi yakardı sarin

Kaç demir ördün, baktığında korktum senden

Bin şüphe ardına gizlenir mi sahiden

İzbe bir yerdi düşün, gün ağarınca ayrıldığın

Kimdi götüren kendini aşktan güvensizliğe

Arınına bakınca ışıldardı gözü bir gök yüzü bulurdum kucağımda

Derinine dalınca tenimi yakardı arin

Yarınına bakınca izahı onun özür, tuzla buz olur evren sığınağında

İçine dokununca nefesimi yakardı sarin

Sebebiyle sarıldım sırf çöpü atma kapıdan çıkarken

Söz & Müzik : Gizem Cürdaneli

Aranje: Cüneyt Çakal

Gizem Cürdaneli Kimdir ? 

 Gizem Cürdaneli 1988 Ankara doğumlu.  Müzik hayatına, 1996 - 2001  yılları arasında TRT Ankara Çok Sesli Çocuk Korosu'nda başladı ve  korist sertifikası aldı. 2007  yılında  ODTÜ Radyo Topluluğu'ndan -eğitim aldı ve  2007 - 2009 yılları arasında Radyo ODTÜ'de program teknik sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında Radyo ODTÜ 'de program asistanı olarak çalıştı.

2007-2012  yılları arasında, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü eğitimi alarak, mezun oldu.

2011  Politecnico di Torino - Disegno Industriale / Endüstriyel Tasarım Bölümü (Erasmus Programı)

2011 yılında Universita per Stranieri di Perugia 'da italyanca eğitimi ve sertifikası alarak iyi derecede olan ingilizcesinin yanına bir de İtalyancayı ekledi. 2011-2017 yılları arasında ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü'nden şan eğitimi aldı ve opera sanatçısı Tuncay Doğu'nun şefliğindeki ODTÜ Şan grubunda, koloratür/lirik soprano ses rengi ile müzikal ve opera performanslarında yer aldı. 2017 yılında,  acapella ve karaoke videolar çekerek YouTube platformunda yayınlamaya başladı. 2018 yılında  DropIN  Band isimli müzik grubunun solistliğini yapmaya başladı. Halen yapmaktadır.  2018 yılının Şubat' ayında ilk solo single çalışması olan , söz ve müziği kendisine ait "Uzak" isimli şarkısını yayımladı. 2019 yılının Mayıs ayında ise, yine söz ve müziği kendisine ait "Arin" isimli ikinci solo single şarkısını yayımladı. 2019 yılının Haziran ayında Kanal D'de yayınlanan "Benimle Söyle" programında çocukluğundan beri hayranı olduğu Sertab Erener'in "Aşk" şarkısı ve "Fikrimin İnce gülü" adlı eseri yorumladı. Müzisyen Gizem Cürdaneli, müzik çalışmaları ile birlikte diğer mesleği ürün tasarımcılığını ve illüstrasyon çalışmalarını devam ettirmektedir.

Medya Dünyası 

Meltem Bozbeyoğlu Show Haber’de 

Geçtiğimiz yıl KırmızıTürk Altın Başarı Ödüllerinde En Başarılı Muhabir , Başkent Ödüllerinde Yılın En İyi Muhabiri seçilen başarısı tescilli  haber muhabiri Meltem Bozbeyoğlu artık Show Haber’de. Başarılı Haber Muhabiri artık çalışmlarını Show Haber’de sürdürüyor. 

Meltem Bozbeyoğlu Kimdir ?  

Meltem Bozbeyoğlu 5 Aralık 1992’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü dereceyle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Okul stajlarını basın sektöründe tamamladı. İlk olarak 2012 yılında Anadolu Ajansında spor servisinde haber yazdı. 2 yıl kadar burada kaldı. Daha sonra Trt’de yayınlanan Spor Kritik programında Reji de görev aldı.  Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk eğitimini Dialog isimli kurumda tamamladı. Kurs sonu İstanbul Fm’de Haber Spikeri olarak saat başı bülten sundu. Aynı zamanda İstanbul Tv’de Sinema Programında sunuculuk yaptı. 2016 yılında Kanal7 Haber çalışmaya başlayan Meltem Bozbeyoğlu artık Show  Haber’de çalışmaktadır.. Meltem Bozbeyoğlu bugüne kadar Habere dair pek çok çalışma yaptı. 2018 Yılında 2.Başkent Ödüllerinde “Yılın En İyi Muhabiri”  ve yine KırmızıTürk Altın Başarı Ödüllerinde de “Yılın En Başarılı Muhabiri” Ödüllerini kazanan Meltem Bozbeyoğlu çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Meltem Bozbeyoğlu kendine özgü haberciliği , çok yönlülüğü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Meltem Bozbeyoğlu tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

 

ÇAMLIK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ! 

Yaz döneminde Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleştirilen festivallerin en önemlilerinden birisi de önümüzdeki günlerde Büyükkarıştıran Belediye’sinin gerçekleştireceği Çamlık Festivali.  Çamlık Festivaline  Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu başkanı Sn.Sabri Mutlu ve ona bağlı bulunan 10 farklı federasyonun davetlileri de katılacak. Bu yönüyle çok önemli olan etkinlik Büyükkarıştıran’da 1973 yılına kadar panayır yapılıyormuş. Mazisi ile dikkat çeken bu festival de o günlerde yapılan panayırın devamı niteliğinde. Festival 20-21 Temmuz Büyükkarıştıran Çamlık alanında gerçekleştirilecek. Özellikle Trakya Bölgesinde Uluslararası yönü ile dikkat çeken festivalde Romanya ve Bulgaristan Foklor Ekipleri dans gösterileri gerçekleştirecek. Bu yönüyle Uluslar arası anlamda da kültürlerin kaynaşmasını arttıracak etkinlik heyecanla bekleniyor.  Çamlık Festivali’nde Kültür Sanat’a dair tam bir festival yaşanacak. Birbirinden değerli sanatçılar dans ekipleri şairler birbiri ardına izleyenlerle buluşacak. Salih Adıbüyük  ,  Burçin yıldız  şarkılar seslendirecek. Devran Müzik, Türkiye Dans Hiphop, Trakya Dans Anadolu Ateşi,  Dans gösterileriyle renk katacak. Hakan Bayhan, Ferhat Uludere, Orhan Tuncay, Altay Öktem gibi yazarlar festivalde takipçileriyle bir araya gelecek ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Şair ozan Mehmet Serbest ve Bulgaristan Ozanlar Grubu Trakya ozanlık geleneğini festivale gelenlere aktaracak. Bu çok önemli etkinliğin sunumunu Çiğdem Banalı Bülbül gerçekleştirecek. Bulgaristan Topolovgr belediyesi folklor grubu, Romanya pitheşti, Şehri Sanat Akademi folklor grubu ve gurup Negula festivale renk katacaklar. Dolu dolu geçecek festival birbirinden renkli etkinliklere de sahne olacak. Piknik, Çuval Yarışı, Uçurtma tasarım yarışmaları, Romanya ve Bulgaristan’dan folklor ekipleri dans gösterilerini gerçekleştirecekler. .Bunun dışında şişme oyun parkları ve çocuklara ayrılan özel alanda aileler çocuklarıyla keyifli vakit geçirecekler. Dilek Çakır’ın kurduğu Filika Medya’nın organize ettiği bu çok özel etkinlik büyük ses getirecek.  Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Sn. Ertuğrul Çamlıca Uluslararası boyutu ile öne çıkan sanattan müziğe kültürden yeme içme kültürüne her şeyi içerisinde barındıran bu festivalin önemine dikkat çekerek yıllar sonra ilk kez yapılacak olan Çamlık festivaline herkesi davet etti. Büyükkarıştıranın sucuk ve köftesiyle meşhur olduğu da dile getirilerek Yakın ve çevre illerden özellikle İstanbul’un stresinden bunalan aileleri çamlık alanında piknik yapmaya davet edildi.  Türkiye’nin çok özel yerleşim yerlerinden birisi olan Büyükkarıştıran’da Avrupa birliği proje kapsamında Etnografya müzesi de mevcuttur. Su terazileri görülmesi gereken yerler arasındadır. 20-21 Temmuz’da gerçekleştirilecek festival için geri sayım başladı! 

Kim Kimdir ? 

Furkan KARADERİ 

1995 Malatya doğumlu Aktör. 

2015 yılında TRT ile ilk kez dizi oyuncusu olarak karşımıza çıkan genç oyuncu , Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde okudu.Hayallerinin peşinden koşup aktör olmayı tercih eden Furkan Karaderi, okul tiyatrolarıyla başlayan oyunculuk kariyeri için, İstanbul'da Başkent İletişim Bilimleri Akademisi ve ardından Federal Film Akademisi'nin oyunculuk bölümünden mezun oldu. Aydoğan Temel, Cihan Ünal, Bedia Ener, Ali İpin gibi büyük ustalardan eğitim aldı. Aydoğan Temel'den ayrıca metot oyunculuğu üzerine eğitim alan genç oyuncu, 2018 de Kadıköy Akla Kara Tiyatrosu’nda ana karakter oyuncu olarak, Anton Çehov’un Sevgili Doktor oyununu oynadı. Oyunculuğunun yanında ulusal yayın yapan 9 büyük kanalın spikerlerinden ve birçok kurumdan diksiyon eğitimleri,ve medya eğitimleri aldı. 2015’te Trt 1 de yayınlanan Kıssalı Harikalar Kumpanyası ile başlayan dizi kariyerinin ardından Leke,Bir Kereden Bir Şey Olmaz ve yakın zamanda çekilen Perde isimli kısa filmlerin başrolünde yer aldı. Yönetmen koltuğunda Kayhan Başoğlu’nun oturduğu ve 30 Ağustos’ta vizyona girecek olan ‘Sirayet-2’ filminin de oyuncu kadrosunda yer alan 24 yaşında ki oyuncu, sinemaya ilk adımını da atarak beyazperdede seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Meltem Özkul Kurtulan 

Meltem Özkul Kurtulan Antalya’da doğdu. Memur bir ailenin çocuğu olduğu için eğitim yaşamı yine Anadolu'nun çeşitli yerlerinde geçti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, avukat oldu. Hukukçu bir aileden gelmiş olduğu için bu mesleği seçmiş olsa da mesleğini hiç yapmadı. Güzel sanatlara duyduğu ilgi onu tasarımcı olmaya yöneltti." Koşullar öyle istedi" diye kısaca özetlediği tasarımcılık mesleğini uzun yıllar sürdürdü. Anadolu kültürü ve yaşadığı muhtelif yerlerin izleri, yaptığı tasarımların en önemli konuları oldu. Duygu dünyasına yer etmiş birikimleri harmanladığı tasarımları, katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüle layık bulundu.

Kurtulan'ın aldığı ödüller:

1.  Yıl :2000- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik

2.  Yıl :2001- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik

3.  Yıl : 2001- Gold Trends Yarışması Cosmopolitan Dergisi Özel Ödülü

4.  Yıl: 2002- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik

5.  Yıl: 2002- Gold Virtuosi International Jewellery Design Awards- Altın Madalya

6.  Yıl: 2006-International Tahitian Pearl Tropy Award - Ortadoğu Birinciliği

7.  Yıl: 2006- International Tahitian Pearl Trophy Award-  Dünya İkinciliği

8. Yıl:  2008- International Tahitian Pearl Trophy Award- Ortadoğu Birinciliği

9. Yıl: 2009- International Tahitian Pearl Trophy Award- Dünya Ikinciliği

Meltem Özkul Kurtulan ayrıca daha sonraki yıllarda,  davet edildiği birçok tasarım yarışmasında jüri üyeliği ve moderatörlük yaptı. Mesleği ile ilgili, sektör yayınlarında makaleler yazdı.

2010 yılında dalında, World Gold Council tarafından, dünyada dikkat çeken mücevher tasarımcıları arasında gösterilen yazar, konsey için bir kitap çalışmasında konu oldu. Bu kitap dünya üzerinde yapılan panel ve oturumlarda, tasarımda yol gösterici olarak kullanıldı.( Gold Inspiration Guide )

Meltem Özkul Kurtulan aynı zamanda mesleki bir kitap çalışmasını sürdürmektedir. 

2017 yılında ilk romanı "İçimde Saklı" ile edebiyat dünyasına adım attı. Roman tıpkı onun tasarımlarında da her zaman yer bulan Anadolu'yu ve bir memur ailesinin hayatını anlatmaktadır. 1960lardan günümüze kadar gelen bir zaman dilimine ışık tutmaya çalışırken, zorlukların insanları derinden yaralayışını ve duyguların yaşamın şekillenmesinde en büyük etken olduğunu naif bir dille okuyucuya sunmayı hedef edinmiştir. Yaptığı mücevherleri sergilemek için başladığı heykel çalışmaları devam eden Kurtulan; sanatsal düşüncenin tek bir konu ile sınırlanmadığını ortaya koymak istercesine, 200 ü aşkın şiiriyle yeni bir kitap için çalışmalarına devam etmektedir.  2018 yılı Aralık ayında yayına başlayan Woman tv de Kanalın açılışından bugüne dek Hayalden Gerçeğe İsimli tasarım programını hazırlayıp sunan Meltem Özkul Kurtulan, hayata dair her konuya iz bırakan tasarım konusunu değerli konuklarıyla her hafta salı günleri akşam saat 20.00 de izleyici ile buluşuyor.Meltem Özkul Kurtulan kendine özgü tarzı , çok yönlü birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Meltem Özkul Kurtulan adını gelecekte de sıkça duyacağız.

SERDAR YILDIRIM

1981 Van Doğumlu olan sanatçı . 2 yasından itibaren İzmir’de yaşamaya başladı.  12 Yaşında tiyatroyla tanıştı. Bir daha sahneden vazgeçemeyen Serdar Yıldırım bunun yanında birkaç dizi projesinde yer aldı ve zamanla cast direktörlüğü ve animasyon çalışmaları yaptı.  Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Temel oyunculuk , yaratıcı drama ve psiko drama eğitimleri alan Serdar Yıldırım bugüne kadar pek çok tiyatro topluluğunda da aktif olarak yer aldı. Profesyonel Sunucu ve Showman olan ( serdarshow ) Serdar Yıldırım birçok organizasyon ,konser ,festival, projelerinde mesleğini icra etmektedir .Maceraperest Deli dolu öz güveni yüksek ...Kendinden emin adımlarla ilerleyen ; Televizyon programcısı olmak için ve hala aktif olarak çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedir.  , Serdar Yıldırım müzik ve sahne sanatlarını seven...seyahat etmesini farklı kültürlerle farklı insanlarla tanışmasını seven biridir.  İzmir’de birkaç yerel tiyatroda görev alarak başlamıştır.. 2014 yılında İzmir Tiyatro Şapka 'yı kurmuştur.. Çok yönlü renkli kişiliği ile çalışmalarını sürdüren Serdar Yıldırım kendine has tarzı , bu alandaki tecrübesi birikimi , pozitif enerjisi , renkli kişiliği ile dikkat çekmektedir. Serdar Yıldırım adını tüm bu nitelikleriyle gelecekte daha sık duyacağız.