Müzik Dünyası

BAŞARILI MÜZİSYEN ÇAĞIL ‘’AŞKIN İZLERİ’’ İSİMLİ SOLO ALBÜMÜNDEN ‘’KUSURSUZ KADIN ‘’ ADLI ŞARKISINI KLİPLENDİRDİ…

İkinci video klip  Kusursuz Kadın ‘a çekildi…Kıbrıs  doğumlu ,  bir çok sanatçı’nın albüm çalışmalarında prodüktör, aranjör ve gitarist olarak yer alan , Uluslararası  Festival ve Projeler’de ülkesini  temsil eden başarılı müzisyen Çağıl; geçtiğimiz  aylarda ‘’Aşkın İzleri ‘’ isimli solo albümünü ‘’ Garaj Müzik ‘’ etiketi ile dinleyici ile buluşturdu.‘’Aşkın İzleri ‘’ isimli albüm de söz ve müzikleri Çağıl’a ait 12  yeni şarkı yer alıyor. Günümüz türkçe rock ve popüler müziğine  farklı bir pencereden bakan albümde ,tüm aranjeler, vokaller, elektrik ve akustik gitarlar gene Çağıl imzası taşıyor. Bunun yanında sanatçıya bas gitarda Cahit Kutrafalı, davullarda Cengiz Tural ve Güner Özalp, yaylı entrumanlarda İstanbul Strings, üfelemeli enstrumanlarda ise Hasan Gözetlik(trompet) , Anıl Şallıel(saksafon) ve Mertcan Kıranda(klarnet) eşlik ediyor.‘’Aşkın İzleri ‘’ albümünün  çıkış şarkısı olan Bana Gel ‘i ilk olarak kliplendiren Çağıl , ikinci video klibi  , ‘’Kusursuz  Kadın ‘’ adlı şarkısına çekti.Video klip ;   Netd Müzik Youtube  kanalında yerini aldı…Çağıl ‘ın ‘’Aşkın  İzleri ‘’ adlı albümü  Garaj Müzik etiketi ile tüm dijital platformlar da yayındadır.Keyifli dinlemeler..

ÇAĞIL  ''AŞKIN İZLERİ '' ALBÜMÜNDEN  ''BANA GEL '' ''KUSURSUZ KADIN '' SÖZ-MÜZİK-DÜZENLEME: ÇAĞIL

Deniz Tekin’in 2 Şarkılık Single’ı “Güneşe Doğru”

Alternatif müziğin başarılı ve sevilen müzisyenlerinden Deniz Tekin, geçtiğimiz yıllarda yayınladığı “Kozakuluçka”, “Hep Oturup Bekledim”, “Çözülmez” ve “Yıldızlar” isimli çalışmalarıyla büyük beğeni topladı ve kendine has bir kitle oluştur. Genç müzisyen şimdi ise müzik kariyerine yepyeni 2 şarkıdan oluşan “Güneşe Doğru” ile devam ediyor.  21 Ağustos Cuma günü Avrupa Müzik markası ile yayımlanan 2 şarkılık single’ın ilk video klibi ise sözü ve müziği Deniz Tekin’e ait “Uyanmalıyım” isimli çıkış çalışmasına çekildi. Düzenlemede Deniz Tekin, Gürhan Öğütücü, Sezer Özdem, Bartu Özbatur imzaları var. Kamera arkasına Can Özen geçti.“Uyanmalıyım” ve “Güneşe Doğru”da davulu Bartu Özbatur, elektrogitarı Gürhan Öğütücü, bas gitarı ise Sezer Özdem çaldı. Deniz Tekin, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde öğrenim hayatına devam ediyor.Tüm dijital platformlarda yerini alan “Uyanmalıyım” ın video klibini MuzikPlay YouTube kanalında bulabilirsiniz.

UYANMALIYIM

Fark edince çok zor, vazgeçince çok yok yapcak bi’şey

Hiçbir anlamı yok, hiçbir sebebi yok öyle bi’şey inandığım

Olasılıklar, farkındalıklar, yollar çatallanır ilerledikçe

Sevilmişlikler, bıkılmışlıklar, insanlar yalnızlaşır büyüdükçe

Alışmalıyım kafamdaki kalabalığa

Uyanmalıyım bir gün daha

Yaşamalıyım yarın güzel sabahlara

Tam da bu yüzden, sen daha iyi bilirsin anlat

GÜNEŞE DOĞRU

İçimde durmadan yürüyen biri var

Susturamadım, bastıramadım, bezdiremedim davasından

Önümde durmadan ağlayan biri

Dur diyemedim, sus diyemedim

Döndüremezdim peşinden de gidemezdim bir yandan

Başka bir hayat var, o yoldan gitmek istersek

Başka bir hayat var, az ötemizde uzak değil

Başka bir hayat var, o yoldan gitmek istersek

Bir adım atman gerek güneşe doğru

Ekin Uzunlar “Geliyorum Yar” Çıktı

Karadeniz müziğinin sevilen yorumcusu ve aynı zamanda kemençe virtüözü Ekin Uzunlar’ın  "Geliyorum Yar" isimli yeni şarkısı Ceceli Müzik etiketiyle tüm digital platformlarda yayında.

Sözü ve müziği Sinan Akçıl’a, düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait olan şarkının video klip yönetmeni Emrah Özbilen.

Karadeniz müziğine getirdiği yeni solukla ve kendine has yorumuyla  kısa sürede  milyonların beğenisini kazanan  başarılı sanatçı Ekin Uzunlar yeni şarkısı Geliyorum Yar'ı kendi doğum gününde  hayranlarıyla buluşturmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor.

Söz-Müzik. Sinan Akçıl  Düzenleme: Mustafa Ceceli  Yönetmen. Emrah Özbilen  Yapım: Ceceli Müzik


HASAN YILDIRIM, İBRAHİM TATLISES'İN ŞARKISINA COVER YAPTI

Hasan Yıldırım, İbrahim Tatlıses'in 18 yıl önce seslendirdiği "Tek Tek" adlı şarkıya cover yaptı. Sanatçı, Bestesi Ömer Önder Güney'e, düzenlemesi Barış Engürlü'ye ait şarkıya Şile'de klip çekti.

Halk müziği ve Fantezi müziğin önde gelen isimlerinden başarılı sanatçı Hasan Yıldırım, 1 yıl aradan sonra 'Tek Tek' adlı single çalışması ile müzikseverlerle buluştu. Engürlü Müzik'ten çıkan single, netd Müzik üzerinden Dijital Platformlar da bugün itibariyle yayınlandı.

Yıllar önce İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Tek Tek" adlı şarkıya cover yapan Hasan Yıldırım, Yapımcılığını ve Aranjörlüğünü Barış Engürlü'nün yaptığı şarkıya Şile de klip çekti. Yönetmenliğini Alişan Günay Yıldırım'ın yaptığı klipte Hasan Yıldırım'a dört kişilik dans grubu ile model Tuğçe Üzmez eşlik etti. Çekimleri 12 saat süren klip yeni düzenlemesiyle büyük beğeni topladı.

Yeni çalışması ile ilgili olarak Hasan Yıldırım; "18 yıl önce efsane İbrahim Tatlıses okumuş 'Tek Tek'i, o yüzden çok özel bir şarkı. Guenes Rekorlar Kitabına aday olmuş zamanında. Ben de Barış Engörlü ile şarkıya yeni bir soluk getirdiğimize inanıyorum. Tatlıses hayranları da çok beğenecek. Ben buradan şarkının bestecisi Ömer Önder Güney'e de çok teşekkür ediyorum. Bu şarkıyı özellikle benim okumamı istedi." dedi.

Yaprak Çamlıca “Kalbini Dinle” ile Devam Diyor!

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan “Unut Geçmişi” isimli şarkıda Deeperise ve Patron bir araya gelen Yaprak Çamlıca müzik kariyerine hızlı ve güçlü bir başlangıç yaptı. Sanatçı şimdi ise “Kalbini Dinle” isimli yepyeni duygusal şarkısıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. 21 Ağustos Cuma günü Avrupa Müzik markasıyla yayımlanan yeni single tüm dijital platformda yerini aldı.Sözleriyle dikkat çeken “Kalbini Dinle”yi sanatçının kendisi kaleme aldı. Müziği Yaprak Çamlıca ile Deeperise imzalı şarkının düzenlemesi Deeperise imzası taşıyor. Mustafa Soyer yönetmenliğinde çekilen video klipte Yaprak Çamlıca tek başına kamera karşısına geçti. Drone çekimleri ise Levent Horasan tarafından gerçekleştirildi.

Kalbini Dinle

Kalp yanılır,

Açılır derin denizlere

Aşk kapılır,

Yazılır yanlış hikayeye

Kin tutamaz gidene,

Sahte bu öfke

Duvar yıkılır önüne

Engel mi söyle?

Zaman daralır

Yine de kalbini dinle

Kapı kapanır yüzüne

Asla pes etme

Medya Dünyası

ERKAN ÖZERMAN EN İYİ KOREOGRAF ÖDÜLÜNÜ ASİL  ÇAĞIL’A VERDİ

Geçtiğimiz günlerde Suda Tur Gemisinde Tuğçe Sarıkaya Dağıstan tarafından düzenlenen 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi koreografı Ödülü Asil Çağıl’ın oldu

İş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetlinin yoğun ilgi gösterdiği törende farklı kategorilerde çok sayıda isme ödül takdim edildi. düzenlenen ödül töreninde,Yılın En İyi Koreografı Ödülü Asil Çağıl’a verildi. Yaptığı birbirinden başarılı  defileler ve yardım derneklerine verdiği desteklerden dolayı ödüle layık görülen ünlü koreograf Asil Çağıl’ aldığım ödül beni çok mutlu etti. Erkan Özerman gibi çok kıymetli bir duaeyenden bu ödülü almak  büyük mutluluk ve gurur, aldığım  ödüller başarı ve doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor ve daha güzel işler için bizi motive ediyor, bizimle aynı yolda yürüyen  ekip arkadaşlarıma  sonsuz teşekkürler’ dedi.

Ödülünü  Erkan Özerman’ın elinden aldı

Moda dünyasının ünlü ismi Erkan Özerman’  Asil Çağıl’la ilgili ‘Best Model Of Turkey ve Best Model Of The World yarışmalarımın koreografı,  tabi ki en iyi koreograf. O yüzden onunla çalışıyoruz. ‘dedi. İş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetlinin yoğun ilgi gösterdiği törende farklı kategorilerde çok sayıda isme ödül takdim edildi. Erkan Özerman’a gecede ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı. Gecenin sunuculuğunu  başarılı sunucular Gökay Kalaycıoğlu ve Ece Gürsel yaparken, Ses/ışık/teknik Fashion Art -Mesut Büyüksofuoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Kitap Dünyası

Senden Ayrı Kalalı

Hande Ortay’ın Senden Ayrı Kalalı adlı kitabı  İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde önemli isimler tarafından şöyle anlatılıyor : ““Şair olunmaz, doğulur” sözü Hande Ortay’ın yaptıklarına bakılırsa, çok yerinde bir tespitmiş. Henüz daha hayatının baharında olan genç bir insan için oldukça başarılı bir eser; gıpta edilesi. Eserdeki şiirler oldukça dokunaklı, her insanda farklı duygular uyandırabilecek kadar etkili ve hissi. İstanbul, İstanbul Üniversitemiz için de önemli bir gurur vesilesi olduğunu düşündüğüm bu eser, şiir dünyasında da önemli bir yer tutacaktır. Hayalleri, iç dünyası, birikimleri; kısaca dünyası ve Hande Ortay. Tanımak ve öğrenmek lazım…

PROF. DR. HASAN ALPAK

Kelimelerle canbazlık sanatıdır şiir. Müzik sanatının da temel direklerinden birini oluşturur. Herkes müzik dinler, ama herkes müzik yapamaz. Şiirde ise durum daha zordur; zira herkes şiir de yazamaz, okuyamaz da. Bukowski’nin deyişiyle “herkese göre değildir şiir yazmak, hatta okumak bile” şiiri yazmak için de, okumak için de hem bir altyapı, hem şiir zevki hem de duygu gerekir. Beethoven, “yanlış nota çalmak önemsizdir ama duygusuz çalmak affedilemez” der, müzik için. Bence duygu kavramı şiirde de bu kadar önemli ve Hande Ortay bu altyapıya da, edebi zevke de, en önemlisi bu duyguya da sahip bir şair. Bu kitabında da yine hissiyat denizindeki seyahatine okurlarını da alıp götürecek güzellikte, duygu dolu şiirlere yer vermiş. Sevgili Hande’ye sanat yolculuğunda ilhamının sürekli olmasını dilerim.

AHMET SADİ ÇELİK

Hande Ortay’ın sevgi dolu, aşk dolu şiirlerinde insanın kendisinden bir şey bulmaması mümkün değil. Bu genç yaşına rağmen kullandığı dil bir anda içinden çıkamayacağınız bir sevgi okyanusunun içine atıverir sizi... “Sensin Aşkın Her Hali“ dizesinde olduğu gibi onun şiirlerinde aşkın her halini bulabilirsiniz. Ya da, “Bir Şiir Yazayım, Dokunmaktan Çok Özlemim Olasın. Her Dizem Sen Kokasın“ dizeleriyle tutkulu bir aşka yelken açarsınız... Edebiyat dünyamızda ses getirecek, iz bırakacaksevgili Hande, yolun açık olsun...ŞABAN TÜRKER”  Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.