Merhabalar,

Bugün sizlere İtalyan Mutfağından bir tarif yazacağım.Bilenler bilir,hiç tatmayanlar için de vereceğim tarif ile mutfaklarında kolayca hazırlıyarak pişirebilirler.

Kuzey İtalya'nın ,özellikle Emiglia Romana ve Veneto Bölgesinin en sevilen yemeklerinden..

İtalyan Mutfağının sevilen yemeği ''GNOCCHİ''nin bölgeden bölgeye değişen bir çok tarifi olsa da temel malzemesi,patates,yumurta ve un'dur.Tadını zenginleştirmek için ''Ricotta'',yoğunlaştırmak için ''tereyağ'',hafifletmek içinse ''Maydanoz yada Fesleğen ''eklenebilir.

Patates mantısı olarak ülkemiz de bilinip yapılsa da,bizim klasik mantılarımızın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt yerine genellikle ya domates sos yada peynirli sos ile hazırlanmaktadır.

Gnocchi'nin gerçek tarifini uygulamak istiyorsanız soslarına sadık kalmalısınız.

Haydi buyrun tarifimize:

  • MALZEMELER:
  • 2 ad orta büyüklükte haşlanmış patates
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un 
  • HAZIRLANIŞI:
  • Haşladığınız patatesler sıcakken güzelce ezin.
  • Soğuyunca yumurta sarısı,tuz ve unu kontrollü ekleyerek hamur haline getirin.
  • Patatesle hazırlıyacağınız hamurlar genellikle biraz yumuşak kıvamlı olsa da elinize fazla yapışmayan bir kıvamda olması yeterlidir.
  • Hamurunuzu buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Hamurunuzu 4 eşit parçaya ayırın.
  • Her birini 2cm eninde rulo hale getirin.
  • Rulonuzu 2 cm uzunluğunda mini kareler halinde kesin.
  • Bu küçük parçaları çatalın üzerine bastırarak çizgili rulo olarak kıvırın.
  • Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.
  • Geniş bir tencereye su doldurun ve orta ateşte kaynatın.
  • Tuz ekleyin ve gnocchi'leri kaynamış suya bırakın.
  • Suyun üzerine çıkan ''gnocchi'ler pişmiş demektir.
  • Süzgeç kepçe ile süzerek servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirin.
  • DOMATES SOS:
  • 3 ad domatesin rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Bütün malzemeleri bir tavaya alın ve 10 dakika kaynatın.
  • Gnocchi'nin üzerine gezdirin.Fesleğen ile süsleyin.
  • PEYNİR SOS:
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr izmir tulumu
  • YAPILIŞI:
  • Tavada tereyağını eritin.
  • Peyniri ekleyin karıştırın ve ateşten indirerek gnocchi'nin üzerine gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı