Sevgili Önce Vatan Gazetesi okurları,bugün sizler için vereceğim tarifi,ister yemek sofralarınıza isterseniz çay ikramlarınızın yanına rahatlıkla sunabilirsiniz.

Ana malzemesi patates olunca hemen hepimiz çok severek tüketiriz.Bazen ana yemeklerin yanında salata ,püre yada kızartma olarak sunduğumuz patates bu sefer içinin dolgusu ile beğeneceğiniz bir ikram olacaktır.

Hep birlikte hazırlamaya başlayalım.Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

PATATESİN MALZEMELERİ:

8 ad orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı süt

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayın ,kabuğunu soyun ve rendeleyin.

Tereyağ,süt,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Buzdolabına kaldırın ve soğutun.

İÇ HARCI:

6 ad büyük yada 12 ad parmak sosis

4 ad taze soğan

2 ad köz kapya biber

2 ad sivri biber

2 ad haşlanmış havuç

Maydanoz

Kuru nane

YAPILIŞI:

Sosisleri ,taze soğanları,biberleri küçük halkalar halinde doğrayın.

Haşlanmış havucu küpler halinde doğrayın.

Maydanozları ince kıyın.

Bütün malzemeleri bir kase içinde naneyi de ekleyerek karıştırın.

ÜZERİNE:

2 yemek kaşığı galeta unu

1 ad yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 kase sert keçi peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsisine 2 kat yağlı kağıt serin.

Üstteki yağlı kağıdı zeytinyağ ile yağlayın.

Galeta unu serpin.

Buzdolabında soğuyan patates püresini yağlı kağıt üzerine dikdörtgen yayın.(elinizi yağlayın)

İç harcını her tarafına eşit şekilde yerleştirin.

Yağlı kağıt yardımıyla rulo sarın.

Yumurta ve zeytinyağını bir tabakta karıştırın ve patates rulosunun üzerine sürün.

En son peyniri serpin.

180 derece de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca ılık hale gelince dilimler halinde servis yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..