Medya Dünyası

Sinem Fıstıkoğlu ile Fikir Meydanı

Ekranlarda en yaygın program türlerinden biri tartışma programları. Haber Kanallarındaki tartışma programlarından bir tanesi diğerlerinden ayrılıyor. Fikir Meydanı hem program konukları hem Sinem Fıstıkoğlu’nun moderatörlüğü ile izleyenlere ciddi katkı sağlayan içerikli bir tartışma programı. Seslerin değil fikirlerin yükseldiği program sloganıyla Ulusal Kanal ekranlarında yer alan Fikir Meydanı programı haber tartışma programı izleyenler için çok başarılı bir alternatif. Başarılı ve güzel programcı Sinem Fıstıkoğlu’nun ekran deneyimi ve kendine özgü moderatörlüğü ile Fikir Meydanı’nı Ulusal Kanal’da mutlaka izleyin.

Kim Kimdir?

Duygu Göktürk

Duygu Göktürk 28 Nisan 1996’da İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan iletişim ve medya alanına yöneldi. Atatürk Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu.  Üniversite eğitimi alırken aynı zamanda mesleki kariyerini de şekillendirdi. Öğrenciyken muhabirlik ve haber editörlüğü yaptı, kendi haber sitesini kurdu. Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir projenin basın departmanında yer aldı. Özel bir kurumun basın danışmanlığını yaptı. Aynı dönemde İhlas Haber Ajansı’nda çalıştı. Öğrencilik bittikten, profesyonel iş dünyasına adım attıktan sonraysa Türkiye Gazetesi’nde, ardından da TGRT Haber’de çalıştı. 7 yıllık bu sürede medya sektörünün çok farklı alanlarında deneyim kazandı. Bu süre zarfında tekrar  işin eğitimine yönelmeye karar verdi. Mesleğin usta isimlerinden olan Oğuz Haksever, Kaan Yakuphan, Tunç Arslanalp, Erhan Ertürk, Benan Kepsutlu, Fulin Arıkan, Erdoğan Arıkan, Tayfun Erarslan, Salih Uzuner gibi pek çok haber sunucusu ve oyuncudan diksiyon, sunuculuk ve spikerlik eğitimi aldı. Ardından Albayrak Medya ile tanıştı. Yeni nesil habercilikte büyük bir markaya dönüşmüş olan GZT ekibine dahil oldu. İnternetin yayıncılık için sağladığı alanların neredeyse hepsi için metninden sunumuna, hatta formatına kadar kendi hazırladığı özel içerikler üretmeye başladı. GZT’de mini belgeseller, podcastler, infografikler, internet üzerinden canlı yayınlar, Instagram hikaye paketleri, Reels ve IG TV formatında içerikler hazırladı, sundu. GZT yeni medya olarak kapsamını genişlettikçe hitap ettiği kitle de genişledi. Bu deneyimi henüz bu işin eğitimini alan arkadaşlarıyla da paylaşmaya başladı. Seminer tadında samimi buluşmalarla sık sık üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Son olarak ise şimdilerde Tv Net ile birlikte haber spikerliği anlamında kariyerinde önemli bir adım attı. Aynı zamanda GZT’de yaptığı içeriklere devam etmektedir. Hedefi ise işinde iyi anılmak ve mesleki anlamda edindiği deneyimleri daha fazla kişiyle paylaşmak. Duygu Göktürk’ün İlk haberini sunarken içinde büyük bir mutluluk vardı. Yaşı da genç olunca insanlar onu oldukça merak etti. Duygu Göktürk bu mesleğe dair yeteneği , yeni medyayı da içeren kısa zamanda edindiği çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Duygu Göktürk tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Gözde Gürkan

Gözde Gürkan 10 Eylül 1992 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Çocukluğu Bursa’da geçti. Aslen Malatyalıdır. Radyo Televizyon bölümü mezunu Gözde Gürkan , mezuniyet sonrası iki yıl yardımcı yönetmenlik , senaristlik ve dergi yazarlığı görevinde bulundu. Bugüne kadar bir çok reklam filminde ve tiyatro oyununda yer aldı. Hilal Saral’ın Akademisi’nde oyunculuk eğitimi almıştır. Birçok klip çalışmasında yardımcı yönetmen olarak yer alan güzel oyuncu ilk oyunculuk deneyimini Star Tv ekranlarında yayınlanan Kara Sevda dizisi ile gerçekleştirmiş ardından Adını Sen Koy dizisinde Mehtap karakterini canlandırmıştır. Sonrasında da Show tv ekranlarında yayınlanan Darısı Başımıza dizisinde Derya karakterine hayat verdi. Günümüzde ise Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Emanet isimli dizide Begüm karakteri ile oyunculuk kariyerini sürdürmektedir. 2020 Yılında 2.Altın Kayısı Ödülleri Ödül Töreninde Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu Ödülünü kazanmıştır.  Hayvanları çok seven oyuncunun atlarla gezinti yapmak en büyük hobilerinden. Oyuncu olduğu için merak edilen şu klasik bilgileri de verelim. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren yetenekli oyuncunun kedileri vardır, hayvanları çok sevmektedir ve başak burcudur.

Hande Kaptan

Hande Kaptan Ankara doğumludur. TED Ankara Koleji mezunudur. Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi MSSF Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'ndan mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Dansçıdır ve birçok alanda yarışma dereceleri vardır. Profesyonel olarak flamenko ve latin dansları yapmaktadır. Coaching üzerine yaptığı yüksek lisanstan sonra nefes ve dönüştürücü yaşam koçluğu eğitimini tamamlamıştır ve bu alanda çalışmaktadır. El- Cin filminde başrollerden birini oynamıştır.Muhteşem Yüzyıl'da Carmina, Benim İçin Üzülme'de Filiz, Yılanların Öcü'nde Şerife  İkisini de Sevdim’de Ezra karakteri karakterini oynamıştır. Tiyatro alanında çalışmaları devam etmektedir. 2015'te Los Angeles'ta American Academy of Dramatic Arts'da ileri kamera önü oyunculuğu eğitimi almıştır. Osman Sınav'ın Şahane Damat dizisinde rol almıştır. Halen TRT’de yayınlanan Benim Adım Melek Dizisinde Kadriye rolüyle oyunculuk kariyerini sürdürmektedir. Sadece oyunculuk değil aynı zamanda seslendirme ve sunuculuk  çalışmaları da yapmıştır.  2020 Yılında Altın Kayısı Ödülleri Töreninde Yılın En İyi Kadın Karakter Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Müzik Dünyası

Salih Turhan’dan Malatya Türküsü

Başarılı sanatçı Salih Turhan güfte çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Pek çok sözü müzikle buluşturarak ölümsüzleştiren Salih Turhan son olarak Halk Şairi Osman Kaya’nın Malatya Türküsü’nün müziğini besteleyerek seslendirdi. Şiirinde Malatya’ya Anlatan Osman Kaya’nın sözlerini Anadolu’nun zengin kültürünü yansıtan bir musiki ile buluşturan Salih Turhan’ın yorumundan Malatya Türküsü’nü mutlaka dinleyin.  İşte  Osman Kaya’nın Malatya Türküsü’nün sözleri :

Malatya Türküsü

Gidem Gündüzbeyin pınar başına,

Seyre dalam yamacına kaşına,

Sevdalı bu gönlüm sana aşina,

Beydağı’ndan gelir karın Malatya.

Cennetten bir köşe yerin Malatya.

Serpildin benzersin ulu çınara,

Yeni camin tarih üçlü minare,

Kuşlar konar Orduzu’nun pınara,

Yüksek yaylaların serin Malatya,

Cennetten bir köşe yerin Malatya.

Seyyid soyundadır Battalı Gazi’n,

Ulu kahramanla söylenir mazin,

Barış yollarından bellidir izin,

Tükenmez efsanen sırrın Malatya,

Cennetten bir köşe yerin Malatya.

Gören gözler kana kana bakıyor,

Kerneğin suları coşkun akıyor,

Bülbül seda ile her dem şakıyor,

Kaynak pınarların derin Malatya,

Cennetten bir köşe yerin Malatya.

Her yanın yemyeşil bugün ve ezel,

Meyvelerin meşhur güzelden güzel,

Mişmişinin tadı gıdası özel,

Fidanların nazlı narin Malatya,

Cennetten bir köşe yerin Malatya.

KAYA der ki: sen bir gülsün gözümde,

Aşık oldum her köşene özümde,

Anlattım duygulu naçiz sözümde,

Malatya Malatya şirin Malatya,

Cennetten bir köşe yerin Malatya.


Salih Turhan Kimdir ?

1956 yılında Elazığ’da doğdu. Liseyi Elazığ’da, Yüksek Okulu Ankara’da bitirdi. 1982 yılında TRT Erzurum Radyosuna ses sanatçısı olarak girdi. 5 yıl sonra 1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosuna naklen tayin oldu.

1991-1992 yıllarında bu korunun müdürlüğünü yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında sanatçı ve uzman olarak Türkiye’yi temsil etti. Çeşitli yörelere ait 1000 civarında halk ezgisinin notasını dikte ederek yazdı.  Bunlardan 200’ü aynı zamanda kendi derlemesi olup, THM repertuarına kazandırılmıştır. Çeşitli kurumlarca birçok ödüle layık görüldü. Azerbaycan, Uluslararası  VEKTÖR İlimler Akademisince Fahri Doktora unvanına lâyık görüldü. İLESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği, T.C. Başbakanlık Gençlik Spor Genel Md. Danışma Kurulu üyesidir.

20 yıldan beri birçok amatör koro kurup yönetti.Etimesgut, Keçiören, Adıyaman Belediye Konservatuarlarını kurdu. Halk Müziği dalında birçok öğrenci yetiştirdi. Anadolu’dan Selamlar, Vatan Nağmeleri, Gönül Nağmeleri, Tatyan Havaları, Yemen Türküleri, Sağlıkla İlgili Türküler başlıklı albümleri hazırladı. Radyo ve televizyonlarda programlar hazırlayıp sundu.

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosundaki görevini sürdürmektedir.  

Yayımlanmış Kitapları :

Harput - Elazığ Musıkî Folkloru, Kerkük Türküleri, Azerbaycan Halk Mahnıları, Anadolu Halk Türküleri ve Ezgileri, Türk Halk Müziğinde Çeşitli Görüşler, Notalarıyla Uzun Havalarımız, Diyarbakır Musıkî Folkloru, Notalarıyla Türkülerimiz ve Hikâyeleri 1-2, Azerbaycan Halk Türküleri (Aktarma), Azerbaycan,  Bayburt Musıkî Folkloru, Malatya Musıkî Folkloru, Ankara Halk Müziği, Çankırı Halk Müziği, Kırşehir Halk Müziği, Kırıkkale Halk Müziği, Şanlıurfa Halk Müziği, Uşak Türküleri, Van Halk Müziğine Giriş, Artvin Halk Müziğine Giriş, Isparta Türküleri, Meşhur Olmuş Türkülerimiz 1-2, Ordu Türküleri, Notalarıyla Dillerdeki Şarkılar 1-2, Konya Halk Müziği, Elazığ - Harput Havaları, Tatyan Havaları (CD/Albümü, KALAN Müzikten çıktı), Tokat Türküleri ve Oyun Havaları, Halk Müziğimizde Oyun ve Saz Havaları (e-Kitap C. 1, 2, 3, 4, 5),  Yozgat Türküleri ve Oyun Havaları, Manisa Türküleri ve Oyun Havaları, Yemen Türküleri (Kitap / CD), Türkülerdeki Hekimlik ve Sağlıkla İlgili Türküler (Kitap / CD), Gümüşhane Türküleri ve Oyun Havaları, Kars-Ardahan-Iğdır Türküleri ve Oyun Havaları, Notalarıyla Karaca Oğlan Türkü ve Şarkıları. Tarım Türküleri (Kitap / CD), Türkiye / Anadolu / Vatan ve Şehir Güzellemeleri / Şiirler, Türkiye / Anadolu / Vatan ve Şehirlerle ilgili Türküler, Şarkılardaki Sağlık ve Sağlıkla İlgili Şarkılar (Kitap / CD), Kayseri Türküleri ve Oyun Havaları, Bursa Türküleri ve Oyun Havaları, Tunceli Türküleri ve Oyun Havaları, Kars I.Türkü Bayramı, Türkü-Şarkı ve Şiirlerle Ana-Baba-Evlat Yüreği.

ŞAİR SEMRA KAYGUN FARKINDALIK GÜNÜ’NDE YÜREKLERE DOKUNDU

Özel Sevgi Yağmuru Özel ,Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin özel öğrencileri için 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında bir program düzenlendi. Programa özel çocukların yanı sıra aileleri de katıldı.

Etkinliğe konuk olarak katılan Şair Semra Kaygun özel çocuklar ve ailelerine şiir albümlerini hediye etti. Böylesi etkinlik ve özel günlerde özel çocukları yalnız bırakmayan Kaygun, etkinlik alanındaki tavır ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Özel çocuklarda Kaygun’un bu sempatik tavırları neticesi mutluluk pozları verdiler. "Dünya güzellerinin en güzel günü bugün" diyen Şair, duygular her zaman içerde olmamalı böylesi güzel etkinliklerde bu duyguları engelsizce dışa vurmalıyız ki, gerçek manada duyguların frekansını yakalayalım. İşte o zaman bu frekans dünyaya farkındalığı daha bir içtenlikle yayacaktır.

Program sonrası bir açıklama yapan Şair Semra Kaygun, "3 Aralık Dünya Farkındalık Günü kutlu olsun. Aslında dünya güzellerinin en güzel günü bugün. Biz bugün onlarla beraber olduk. Hem yapmış olduğumuz çalışmaları anlattık, hem de bundan sonra yapacaklarımızı birlikte istişare ettik. Daha güzel ve ailelerin huzur içinde olduğu bir farkındalık yılı diliyorum. Her şey onlarla güzel oluyor. İnşallah daha da güzel olacak" dedi. Özel Sevgi Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Yağmur Yalçın etkinliğe katılanlar ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek günü ölümsüzleştirdi. Yalçın; ‘’Kalemimle yüreklere dokunmakta iddialıyım’’ diyen şairimiz Semra Kaygun, ‘’3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’’  farkındalığı adına kurumumuzda  öğrenci ve velilerimizle buluştu. Minik yüreklere dokunan kıymetli şairimiz , şiir albümünü imzalayarak öğrencilerimize armağan etti. Katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz diye konuştu. Etkinliğe katılan Şair Semra Kaygun’a 4 Aralık doğum günü olması sebebiyle, doğum günü pastası takdim edildi. Bu sürpriz karşısında gözleri dolan Kaygun, çocuklara teşekkürlerini iletti. Ardından Şair Semra Kaygun’a kurum adına etkinliğe katılmasından dolayı bir de plaket takdim edildi.   Günün sonu çok daha renkli bir şekilde sona erdi.

Kitap Dünyası

Beni Anlıyor Musun ?

Gamze Boynueğri’nin Beni Anlıyor Musun ? adlı kitabı Kitap Otağı Yayınevi’nden çıktı. Kitap basın bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : Akıl akıldan üstündür elbet ama tercihler noktasında karar hep tarafınızca, ya kalbinizde ya da aklınızda sonlanır. Herhangi ikinci, üçüncü kişileri de ilişkiye dâhil etmek nereden çıktı! Sadece fikir istedik biz, müdahalenizi değil. Hop dedik. Bir ağır olun yahu… İlişkimi ele geçirdiniz neredeyse. Olmadı siz yaşayın benim yerime. Tövbe Yarabbi… O vakit bu bizim ilişkimiz ise “Biz” ce konuşalım olmaz mı? Sana “Beni Anlıyor musun?” diye sorduğumda sen de bana aynı frekansla ve aynı duyarsız, endişeli hislerle bakarak “Beni Anlıyor musun?” deme. “Seni anlıyorum” diye cevap ver… Yapabiliriz, buna inanıyorum… Sorunlar emek, fedakârlık, güç ve sabır ister. Zorlukların üstesinden aşarak gelinir. Belki düşerim yeri gelir. Belki dizim kanar, gözlerimden yaşlar akar… Olmadık harekete maruz kalırım, ta ki sen beni yol güzergâhımda yarım bırakmayana kadar… Ama bunca güzel yaşanan anılara, güzelliklere rağmen hemen bizi silip pes edemeyiz ki öyle değil mi? Ben ki böyle korkak, ürkek, zayıf bir insan değilim. Ben ki gözü kara, ben ki güçlü, ben ki duyarlı, ben ki hissiyatlı, ben ki anlayışlı, ben ki olgun ve ben ki duygusu ile kalp bütünlüğü olan karakterli bir insanım. Aynada kendime bakabiliyorsam şayet, bu kendime olan saygımdan ve sevgimden ötürüdür. İnancımdan ötürü sevda yürekli oluşumdandır. “Kadın” isem “Kadın”, “Erkek” isem “Erkek” olmanın hakkını verebilmektir. Bana yakışanı yapmaktır. Yok, benim kitabımda anlaşılmamak… Hadi gel karşılıklı anlaşalım… “Hayatta mükemmel denilen bir şey yoktur… Mükemmelliği oluşturacak olan asıl kişi kendisidir…” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.