Sevgili Önce Vatan Gazetesi'nin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

Köşe yazılarında duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında "Felaket Tellalı" lakabı ile ün yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın, “Görmeden Sevmek” isimli şiir, anı ve röportaj kitabı ile Altın Kalem Ödülü’ne layık gördü. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 30 yıldır yazdığı ve TRT repertuvarında yer alan şiirlerini, bestelerinin notalarını, fotoğraflı anılarını ve efsane isimlerle yaptığı özel röportajlarını, 2021 yılında “Görmeden Sevmek” isimli şiir, beste, anı ve röportaj kitabında toplamıştı. 50 bin baskı ile raflardaki yerini alan “Görmeden Sevmek” isimli şiir, anı ve röportaj kitabı 100 bin satış rakamına ulaşınca, Billur Yayınları Onur Akay’ı Altın Kalem Ödülü’ne layık gördü. Akay’a ödülü, yayınevinin sahibi gazeteci ve yazar Yusuf Karahal tarafından takdim edildi.  2020’de konservatuvar fakülteleri için “Türk Musikisinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli bir ders kitabı da çıkaran Onur Akay’ın, “Görmeden Sevmek” isimli bu kitabında ise çok sayıda efsane sanatçı ile ilgili bilinmeyen sırlar gün yüzüne çıktı. Münir Nurettin Selçuk, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Behiye Aksoy, Zeki Müren, Gönül Yazar, Ajda Pekkan ve Orhan Gencebay gibi çok sayıda efsane sanatçı ile ilgili bilinmeyen sırlar, 2021 yılının ikinci yarısında magazin gündeminde de yer alınca, kitap yoğun talep gördü ve en çok satanlar listesine girmeyi de başardı. 20 yıl üzerinde çalıştığı kitabın önsözünü TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez yazarken, sunum yazısını ise 2000 yılında büyük şair Cemal Safi yazdı. Kitapta Onur Akay’ı Müzeyyen Senar, Avni Anıl, Semahat Özdenses, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça gibi efsane isimler anlattı. Ayrıca Onur Akay’ın Görmeden Sevmek isimli kitabı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminden geçerek, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılında yaptığı Yayın Seçme Kurulu Üçüncü Toplantısı’nda, Türkiye genelindeki kütüphaneler için satın alınmasına karar verildi.

BEN VE BEN SAHNEDE....

Trafik kazası sonucu oluşan suçluluk duygusunun insanın yaşamın da yarattığı travma, bir insanın yaşamını ve sağlığını nasıl etkiler? Gerçek karakterler ile an be an yaşanılarak kaleme alınmış bir yaşam öyküsü. Sorgulamanın boyutu ve bir sınırı olmalı mı? Yaşanmışlıklar unutulur mu? Duygular, kavramlar ve felsefenin insan hayatında ki önemi nedir? Belki oyundan bir cümle sizin anahtarınız olabilir... Ben ve Ben tiyatroya yeni soluklar yeni deneyimler katmaya geliyor. Ben ve Ben oyunu suçluluk duygusunun yarattığı travmayı ve genç bir kadının hezeyanlarını anlatmaya geliyor. Hayatın zihnimizde nasıl sorgulandığını, düşüncenin ne kadar derinleşebileceğini ve insanın bunlarla nasıl başettiğini gerçek karakterler ile an be an yaşatarak sunuyor. Oyunun yazarı Niyazi Gezer. 1986 yılından beri sahnelerde göz dolduran performansını sergileyen Gezer, sanki tüm gözlemlerini ve tecrübelerini bu oyunla sahneye koymuş gibi. Hayatı nasıl sorguladığını ve yaşanmışlıkların zihnimizde bıraktığı izleri anlatıyor. Ben ve ben oyununda en dikkat çekici detay ise oyuncu, yönetmen ve yazar Niyazi Gezer'in insan psikolojisini anlatırken insan duygularını felsefik bir şekilde aktarmış olması. Yıllardır, Basın Müzesi Tiyatro Topluluğu, Bulunmaz Tiyatro ve en son Oda Tiyatrosunda sahnede sanatını sergileyen Gezer en son performansında yazar koltuğunda oturuyor. Ben ve Ben oyunu sizi güldürecek, ağlatacak, hüzünlendirecek ve hayatınızı sorgulatacak. İkilemler içerisinde bırakacak ve bu genç kadının hayatını merak ederken aslında kendi hayatınızdan parçalar bulduracak.  Oyunu sergileyen, oyuncu Dilfuza Rozıyeva Rozykulyyewna. Kendisi Türkmenistanlı Türkmen Tatar bir aileden geliyor. 1991 doğumlu Dilfuza, 15 yaşından beri tiyatroyla ilgileniyor. Türkmenabat tiyatro okulunda tamamen Rus dilinde eğitim almış başarılı genç bir sanatçı. 2018 yılından beri Türkiyede çeşitli tiyatrolarda performasını sergileyen Dilfuza, şimdi de Niyazi Gezer'in Ben ve Ben oyunuyla sahneyi doldurmaya hazırlanıyor. Niyazi Gezer, oyunculuk, tiyatro eğitmenliği ve yönetmenliğinin yanında yazar tarafıyla bu kez karşımıza çıkıyor.  Ben ve Ben sezonun en beğenilen oyunları arasına girmeye şimdiden hazır. İyi seyirler.

MURAT EVGİN İLE ÜNLÜLER KOROSU  

Söz yazarı ve besteci Murat Evgin, “Oldies Acoustic” konseri ile geçtiğimiz akşam Decollage Art Space’de müzikseverlerle buluştu. Beatles’dan Elvis Presley’e, Barış Manço’dan Sezen Aksu’ya uzanan repertuvarıyla izleyenlere eğlenceli bir gece yaşatan Murat Evgin’i, izlemeye gelenler arasında; Işıl Yücesoy, Yüksel Aksu, Değer Alp, Sermin Hürmeriç, Parla Şenol, Şebnem Schaefer, Suna Yıldızoğlu, Boğaç Aksoy vardı. Ünlü sanatçılar, gecenin finalinde Murat Evgin’e “Hayat Bayram Olsa” isimli şarkıda eşlik ettiler.

ERKAN GÜLERYÜZ ''AŞKTAN CEZALI''...

Erkan Güleryüz’den yepyeni bir şarkı Aşktan Cezalı tüm dijital dünyada yayında. Sözü müziği kendisine ait olan şarkının düzenlemesinde Okay Barış imzası var. Yaşanılan bir ilişkide unutamayan tarafın duygularını şarkının güçlü sözlerinde net olarak hissediyorsunuz bi de üstüne Okay Barış’ın deep house soundu eklenince hem kulağınız hem ruhunuz maksimum doyuma ulaşıyor. Tüm dünyayı ve ülkemizi de saran R&B ve Rap müziklerinin Türkiye'deki öncü isimlerinden ve aynı zamanda aranjör olarak tanıdığımız Murat Acar’ın da bu şarkıda mix ve mastering katkısı hissediliyor. Sanatçı şarkı ile ilgili şu notu sizlere iletiyor : Beni genelde akustik veya slow şarkıları yorumlayan birisi olarak tanıyorsunuz , bu şarkı size bambaşka ve yeni bir Erkan hissettirecek fakat sözlerde ve duygularımı  dinleyicime aktarma tavrından taviz vermeden. Şarkının video klip yönetmen koltuğunda sanatçının kendisi Erkan Güleryüz var. Görüntü yöneltmenliğini Onur Sarsıcı’nın yaptığı video klip de 25 kişilik cast ekibi sanatçıya eşlik ediyor. 2 günde ve yaklaşık 45 kişilik bir ekip ile çekilen bu müzik videosu prodüksiyon anlamında oldukça zengin ve üst seviye de kaliteli bir yapım. İzlerken nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlamadan sonuna kadar gelmiş olacaksınız. Sanatçının şarkı ile ilgili size son notu : Seyir zevki yüksek bir video , çevir çevir başa sarıp tekrar dinlemelik bir şarkı.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...