Merhabalar sevgili dostlar,

KEKE'ler,çay saatlerimizin en sık ikram edilen tatlarıdır.Bir çok çeşidi ile pratik ve kolayca kısa sürede hazırlarız.

Kimi zaman detaylı tarifler denememizde enfes lezzetler çıkarmamız ve sevdiklerimizle paylaşmamız için ,bugün sizlere bir tarif yazacağım.

Çikolatayı sevmeyenimiz yoktur sanırım,üstüne üstlük içindeki sürpriz lezzettte bunun cabası...

Aslında hazırlanması pratik ,sadece küçük porsiyonlar olarak keserek içlerini doldurmak ve çikolataya bulamak belki biraz zamanınızı alabilir.

Ama inanın hem görüntüsü hem lezzeti ile zaman harcadığınıza değecektir.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • KEK İÇİN:
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100ml sıvıyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao + 2 dolu yemek kaşığı su ile karıştırılarak.
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • DOLGUSU İÇİN:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • DIŞ KAPLAMA:
  • 200ml krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • YAPILIŞI:
  • Kek için,yumurtaları ve şekeri mikser kabınıza alarak krema kıvamı alıp yoğunlaşana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyin.
  • Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
  • Kakaoyu bir kasede su ile karıştırarak ekleyin.
  • Kek hamurunuz hazır.
  • Dikdörtgen borcam yada kek kalıbını yağladıktan sonra hamuru yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika (kürdan kontrolü yapın)pişirin.
  • Keki fırından çıkarın ve oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında yarım saat tekrar soğutun.(daha rahat şekil verebilmek için)
  • İç dolgusu için ,krem şantiyi mikser kabınıza alın.
  • Sütü ekleyerek yoğun kıvam alana kadar çırpın.
  • Ve son olarak çikolata kaplamasını hazırlıyalım.
  • Kremayı bir kaseye alın,kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Çikolatayı küçük parçalara keserek kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Hepsi hazırsa şimdi şeklini verebiliriz.
  • Krem şantiyi krema sıkma torbanıza yerleştirin.
  • Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarın ve bir kesme tahtası üzerine alın.
  • İsterseniz kurabiye kalıpları ile yada bir bıçak ile 5x5 yada biraz daha büyük kareler halinde kesin.
  • Keklerin tam ortalarından sivri uçlu bir duy ile krem şantiyi içlerine doldurun.
  • Diğer yanda hazırladığınız çikolataya batırın ve servis tabağına alın.
  • Kalan krem şanti ile üzerlerine mini güller yapabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..