Merhabalar,

Çok tercih edilen ''tavuk ve hindi''yemekleri içinde içindeki peynirin lezzeti ile uyumlu nefis bir ızgaraya ne dersiniz?

Misafirlerinize hazırlayacağınız pratik ve lezzeti bir yemek..

İsterseniz bir gece önceden hazırlayarak pişirme işlemini yemek saatine yakın yapabilirsiniz.

Fransız mutfağının bu lezzetli yemeğini gelin hep birlikte hazırlıyalım.

Herkese kolay gelsin.

MALZEMELER:

Ölçüleri kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

2 parça tavuk göğüs

2 dilim dana jambon

4 dilim cheddar ,parmesan yada kaşar peyniri

Tuz,karabiber

BULAMAK İÇİN:

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı galeta unu

1 ad yumurta

Tuz

Karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

Ayçiçek yağ

YAPILIŞI:

Tavuk göğüs etlerini iki parçaya ayırın ve strech arasına alarak et dövücüsüyle inceltin.

İncelttiğiniz tavukların üzerine tuz ve karabiber serpin.

Üzerlerine peyniri ve jambonu yerleştirin.

Eti rulo şeklinde sararak kürdan ile sabitleyin.

Bir tavaya ayçiçek yağını alın ve kızdırın.

Unu,galeta ununu ve yumurtayı ayrı kaselere alın.

Una biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız rulo tavukları önce una daha sonra yumurta ve galeta ununa bulayarak kızartın.

Kızaran tavukları fırın tepsisine yerleştirin.

190 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika daha pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..