Merhabalar sevgili dostlar,

Çoğu yöremiz de cevizli sucuk olarak hazırlanan ve hepimizin severek tükettiği bir yiyecektir. Biz de evlerimiz de ona benzer lezzeti ve daha pratik yapımı ile bu lezzeti yakalamaya çalıştık.

Görüntüsü ile çok benzese de yapımı tabiki de dışarıdan aldıklarımızdan daha farklı.. Ama inanın içinde ki incirin ve cevizin uyumu ile müthiş bir atıştırmalık yada akşam yemek üzerine ikram edilebilecek bir tatlı ..

Hazırladığınız da buzdolabında uzun süre kalabileceği için arada dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.

Haydi buyrun tarifine geçelim.

MALZEMELER:

• 48 ad (takribi 1,5 paket) pötibur bisküvi

• 18-20 ad kuru incir

• 200ml krema

• 160 gr bitter çikolata

• 1 su bardağı  ceviz (bütün olarak)

• 1 su bardağı hindistan cevizi (üzerini kaplamak için)

HAZIRLANIŞI:

• Bisküvileri rondo yardımıyla un haline getirin.

• Kremayı bir kaseye alın ve orta ateşte ısıtın.

• Ateşten indirin ve çikolataları küçük parçalar halinde ekleyerek eritin.

• Bisküvi ununa ekleyerek karıştırın.

• İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletin.

• Sap kısmını keserek çanak şekline getirin.

• İçlerini ceviz ile doldurun (bütün cevizler tercih edin)

• Bisküvi hamurundan ceviz büyüklüğün de parçalar alarak avuç içiniz de açın.

• Ortasına inciri yerleştirerek yuvarlayın.

• İncirler bisküvi hamuru ile tamamen kaplansın.

• Bir tabağa hindistan cevizini alın ve hazırladığınız topları güzelce bulayın.

• Servis edeceğiniz zaman dilimleyin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..