Merhabalar sevgili dostlar,

Bütün Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sevilerek tüketilen ''PROFİTEROL'',her ne kadar çıkış tarihi bilinmese de bir Fransız Mutfağı tatlısı olarak biliniyor.

Hazırlanan ''PATE CHOUX (pata şu)hamurlarının kabuk gibi içi boş olarak pişirilmesi ve içine hazırlanan kreması ile,üzerine bolca dökülen çikolata sosu ile büyük küçük hepimizin sevdiği bir tatlı/pastadır.

Yapım aşamaları itibariyle biraz zaman alsa da evinizin mutfaklarında da kolayca hazırlıyabilirsiniz.Bazı püf noktalarına dikkat ettiğimiz de çok lezzetli bir profiterol'u sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Benim bugün sizler için hazırladığım ''profiterol'',yapılanın aksine üzerine dökülen çikolatayı bu sefer hamurlara katarak,üzerine de beyaz çikolata sos ile servis etmemiz..bir değişiklik olsun diyorsanız bir de böylesini deneyin.

Beyaz çikolata soslarını sevenlerin çok beğeneceğini tahmin ediyorum.

Haydi tarifimize geçelim,hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • HAMUR (PATE CHOUX)
  • 150ml su
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 100 gr tereyağ
  • 150 gr un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 4 ad yumurta
  • HAZIRLANMASI:
  • Bir tencereye su,süt ve tereyağını alarak orta ateşte tereyağ eriyene kadar kaynatın.
  • Ateşin altını kısarak unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak un tanecikleri kalmayacak şekilde hamur haline getirin.
  • Hamurunuz toparlanmaya başladığında kıvamı olmuştur.Ateşten indirin.
  • Hamuru bir başka kaseye aktarın ve ılık hale getirin.
  • Yumurtaları birer birer kırarak hamura yedirin.
  • Hamuru krema sıkma torbasına yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsinize küçük toplar halinde sıkarak yerleştirin.
  • Hamurların üzerleri sivri kalacak olursa elinizi ıslatarak hamurlarınızı tam yuvarlak top olacak şekilde düzeltin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika pişirin.
  • Pişen hamurlarınızı fırın kapağını aralık bırakarak 20 dakika fırın içinde soğumaya bırakın.
  • Gelelim iç kremasına:
  • MALZEMELER:
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı portakal aroması (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bir tencerete sütü,şekeri,un ve nişastayı alarak güzelce karıştırın.
  • Orta ateşe alarak karıştırarak pişirin.
  • Koyu kıvama gelince ateşten indirin ve tereyağ ekleyerek karıştırın.
  • Üzeri kabuk bağlamaması için üzerini strech'le kapatarak soğutun.
  • Pişen ve soğuyan hamurlarınız içini hazırladığınız krema ile doldurun.
  • ÜZERİNE BEYAZ ÇİKOLATA SOS:
  • 200ml krema
  • 200gr beyaz çikolata 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • HAZIRLANMASI:
  • Kremayı bir kaseye alarak kaynama noktasına gelene kadar ateş üzerinde bekletin.(kasenin yanları minik balonlar oluşana kadar)
  • Ateşten indirin ve beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde ekleyerek ,çikolatanın erimesini sağlayın.
  • Tereyağını ilave edin ve çırpın.
  • HEPSİNİ HAZIRLAMA:
  • İçlerini krema ile doldurduğunuz patachoux hamurlarını servis tabağına üst üste dizin.
  • Üzerine beyaz çikolata ganajı gezdirin.
  • Bitter çikolatayı rendeleyerek süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...