Hafta içi teknik direktörüyle yollarını ayıran ve büyük sarsıntılar geçiren Beşiktaş, Göztepe karşısına Şenol Fidan yönetiminde farklı bir on birle ve farklı bir kurguda çıktı. Orta sahaya Necip ve Atiba ikilisini koyan Fidan, bu tercihiyle geçiş futbolunu iyi ortaya koyan Göztepe'yi durdurmak istedi. Aslında Necip ve Atiba yeterince çalıştılar fakat Beşiktaş'ın kazanmak için gol atması gerekiyor. 

Bu maç özelinde siyah beyazlılar istekli olmasına rağmen takımda organizasyon halinde oynamayı henüz başaramamış bir hücum hattı var. Hal böyle olunca 3. bölgeye kadar getirdiğiniz topu etkili bir şekilde hedefe ulaştıramıyorsunuz. Son vuruşlardaki etkisizlik ve biraz da şansızlık Beşiktaş'ın puan kaybetmesinde en önemli etken. 

Beşiktaş'ın ligin geriye kalan döneminde oyun aklını değiştirmesi ve radikal kararlar alması şart! Nedir bu radikal kararlar?

Beşiktaş teknik sorumlusu Şenol Fidan'ın da ifade ettiği gibi takım gol üretmekte sorun yaşıyor. Ligin başından beri bu sorunu yaşayan Beşiktaş'ın Umut Nayir'i bir şekilde takıma monte etmesi gerekiyor. Sadece son 5 dakika kala oyuna alarak bu oyuncudan yararlanmak imkansız. Umut Nayir, ikili mücadelelerde daha diri kalan ve sırtı dönük oynayabilme özelliği olan bir oyuncu bu nedenle Beşiktaş'ın bu sorununu aşmasında önemli bir rol oynayacaktır. Tabii bunu yapabilmesi için istikrarlı bir şekilde oyuncunun takımda yer alması gerekiyor. 

Antrenman verilerini göremiyoruz haliyle izlediğimiz oyuna göre baktığımızda Boyd ve Douglas Beşiktaş için yeterli seviyede oyuncular değil. Bu oyuncuların fizik olarak yetersiz, iki mücadelelerde etkisiz olduğu çok açık görülüyor. Öyle ki Göztepe'nin birinci golünde Douglas'ın ikinci golünde ise Boyd'un payı büyük. Her iki golde de bu oyuncuların rakibiyle birebir kaldığı pozisyonda güç olarak yetersiz kalması Beşiktaş için handikap. 

Beşiktaş'ın skor olarak sıkıştığı anlarda uzaktan şut çekip oyunu kurtaracak bir oyuncusunun olmaması Süper Lig için büyük eksiklik. Bu konuda yeterli çalışmaların yapılması şart. Adem Ljajic, Oğuzhan, Diaby, N'koudou ve Burak Yılmaz gibi oyuncular bu konuda ne gerekiyorsa yapmalı ya da formayı teslim etmeli. Özellikle Burak Yılmaz'ın son dakikalarda kaçırdıkları... Bunları gole çeviremiyorsanız galibiyet adına yapacak çok da bir şey kalmaz. Tabii burada Göztepe kalecisi Beto'nun bu vuruşlardaki etkili kurtarışlarını görmezden gelmemek lazım. Özetle Beşiktaş'ın takımına maç kazandıracak derecede hırslı, Beto gibi bir kaleciye ihtiyacı var. 

Alt yapıdan yetişen Rıdvan Yılmaz'ı ilk on birde oynatan Şenol Fidan'ın Caner'i keserek oyuncuyu oynatması cesur bir hamle. Fakat bundan sonra gelecek teknik kadronun bu devamlılığı sağlaması gerekiyor. Oyuncunun iyi niyeti, çabası ve kademe anlayışı bunu gerekli kılıyor. Beşiktaş'ın özüne dönmekten başka çaresi yok. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörünün işi çok zor ama bu kadroyla bir şeyler başarırsa unutulmaz olur. 

Beşiktaş elbette istenilen oyunu oynamıyor fakat her hafta daha kötü maç yöneten bir hakemle karşı karşıya kalıyor. Bu kadar kötü bir maç yönetimi olamaz, olmamalı. Hüseyin Göçek, maç boyunca verdiği kararlarla maçın sonucuna direkt etki ederek hemen her pozisyonda takdir hakkını Göztepe'den yana kullanmıştır. Özellikle maçın başında Diaby'nin pozisyonunda faul bile vermemesinin nedenini sorsak kendisi bile açıklayamaz. O yüzden sormuyoruz!