Sevda Özkaran – AŞK OLSUN!

“Devlerin Aşkı” şarkısı ile 60 Milyon’dan fazla izlenen “Gidemem” “Dayan Yüreğim” “Haram Geceler” ve “Hani Bekleyecektin” şarkılarıyla büyük beğeni toplayan yorumcu Sevda ÖZKARAN yeni teklisi “AŞK OLSUN” ile listeleri sallamaya geliyor.

Geçmişte ünlü virtüöz Selçuk TEKAY ile müzik yolculuğuna başlayan Sevda ÖZKARAN sahne aldığı KKTC, Azerbaycan ve birçok Avrupa ülkesinde ses getiren konserlere imza atmıştı.

Sevda ÖZKARAN bu yazın iddialı şarkılarından biri olacak “AŞK OLSUN” için çektiği klibi ile de adından söz ettiriyor. Emrah Özbilen’in yönetmenliğine çekilen klipte Sevda ÖZKARAN oyunculuğuyla göz dolduruyor.

“AŞK OLSUN” pandemi sürecinde bütün yalnız kalplerin ve hayata umutla bakmak isteyen kalplere bir ilaç gibi gelecek. “AŞK OLSUN” parçasının sözlerinde “Sen bu hikâyenin neresindesin?” diye soran sanatçı, güçlü sözleri ve yorumu ile sevenlerin yüreğine dokunacak.

************************************************************************************************

Ünlü popçu Kemal Samat'tan Sürpriz Ebru Gündeş Coverı!

Başarılı popçu Kemal Samat, 2021 yazına yıllar önce Ebru Gündeş'in yorumladığı hareketli bir cover şarkı hazırlıyor. 

'Ben Daha Ölmedim', 'Düşeş', 'Gidiyorum' şarkılarıyla iyi bir çıkış yakalayan, güçlü sesi ve farklı yorumuyla dikkatleri üzerine çeken yakışıklı popçu Kemal Samat çok ses getirecek sürpriz bir cover şarkı hazırlığında.

Son single çalışması 'Gidiyorum' ile tüm müzik kanalları ve radyolarda listelere girmeyi başaran Kemal Samat, müzik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

O Ses Türkiye yarışmasında Hadise'nin final kadrosunda yer alan yarışma süresince güçlü yorumu ile birlikte yakışıklılığıyla da kızların gözdesi olan Kemal Samat 2021 yazının en iddialı projelerinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Ebru Gündeş'in hangi şarkısını yeniden yorumladığı merak konusu olan Kemal Samat'ın video klibinde ise Oryantal Didem'in yakışıklı popçuya eşlik edeceği öğrenildi. 

************************************************************************************************

MURAT KURŞUN ‘BURALARDAN GİTMEM LAZIM’ DİYOR

Fantezi müziğin güçlü yorumcusu Murat Kurşun’un “Buralardan Gitmem Lazım” adlı teklisi dinleyicisiyle buluşuyor.

Söz ve müziği Okan Saat’e, düzenlemesi Serdar Erken’e ait olan “Buralardan Gitmem Lazım” şarkısı BE Müzik etiketiyle dijital platformlardaki yerini alıyor.

Sözlerinde romantik bir aşkın hüzünlü vedasını anlatan şarkının video klibinin de yönetmenliğini Serdar Erken yaptı. Murat Kurşun, bu yeni projesinin müzikseverlerden büyük ilgi göreceğine inandığını belirterek ¨Şarkıda herkes kendinden bir yaşanmışlık bulacak¨ diye konuştu.

“Buralardan Gitmem Lazım” BE Müzik youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında!

************************************************************************************************

Badi Gardi'nin İlk Single'ı ''Kov Beni'' 

2013 yılından beri blues müziğin az bilinen parçalarını enerjik sahne performanslarıyla sergileyen Badi Gardi, “Kov Beni” adlı teklilerini müzikseverlerle buluşturuyor.

 Mart 2019’da kendi adını taşıyan üç şarkılık EP ile çıkış yapan Badi Gardi, bu süreçte EP’nin ilk iki şarkısını (Alkolik miyim?, Kaldır Bir Anı) kliplendirirken canlı performanslarına da aralıksız devam etti. Pandemi sebebiyle sahnelere verilen mecburi arada EP’nin üçüncü şarkısı Na Na Na’ya klip çekerek, yeni şarkıları için stüdyo çalışmalarına ağırlık verdi.

2021 başı itibarı ile yoluna Arpej Yapım ile devam eden Badi Gardi, birlikte ilk çalışmaları olarak “Kov Beni”yi, Milyon TV Stüdyoları’nda çekilen video klibiyle piyasaya sürdü.

 Blues gitaristi İsmail Kıymaz'ın önderliğinde kurulmuş olan Avustralyalı grup Howlin' Time adı altında çalışmalarına İstanbul'da başladı. Gitarda İsmail Kıymaz, bas gitarda Bora Özçoban ve vokalde Çağrı Döner'den oluşan grup, İsmail Kıymaz'ın yurt dışına gitmesiyle 2012 yılında çalışmalarını askıya aldı.

 2013 yılında Çağrı Döner ve Bora Özçoban, Badi Gardi çekirdek kadrosunu oluşturarak canlı performans çalışmalarıyla birlikte kendi şarkılarını üretmeye başladı. Zaman içinde değişen grup kadrosu, önce Türkay Aktekin (gitar) ardından da Görkem Çakır’ın (davul) katılmasıyla bugünkü halini aldı

************************************************************************************************

Yiğit Seferoğlu'nun yeni single'ı "Bunlar Hep Cinayet" tüm dijital platformlarda

1994 doğumlu Ankaralı bağımsız müzisyen Yiğit Seferoğlu, “Yaşıyorum Güya” isimli şarkısının ardından yine sözü, müziği ve düzenlemesi kendisine ait “Bunlar Hep Cinayet” isimli yepyeni şarkısını 23 Nisan Cuma günü Avrupa Müzik markasıyla tüm dijital platformlarda yayımlıyor.

 Enstrümanların hepsi (davul set-up, gitar, saksafon, bas gitar, synth bass, lead synth, pad synth, xylophone, key, piyano) Yiğit Seferoğlu tarafından çalındı. Seferoğlu, 2012 yılında Kıvanç Kürkçü ile temellerini attığı ve bağlarını halen sürdürdüğü Hay Bin Kunduz ile alternatif sahnede adını ilk kez duyurdu. 2016 yılında ilk solo çalışması olan “Karadelikte Bir Martı”yı yayımladı ve aynı yılın ocak ayında ilk sahnesini kendi adıyla Sofar Sounds İstanbul'da aldı. 2019 yılında “Inorganik Şehir Müziği” isimli albümünde Can Ozan, Kıvanç Kürkçü, Seray Bilen ve Peyk grubundan tanıdığımız İrfan Alış gibi birçok müzisyenle çalışma fırsatı buldu. Albüm sonrası şarkı yayımlamaya düzenli olarak devam eden Yiğit Seferoğlu, “Bu Şehirde Sevecek Bi’şey Kalmadı” ve “Kendimi Bulamıyorum” gibi hit şarkılarını müzikseverlerle buluşturdu. Alternatif sahneden bağımsız olarak da üretimlerine devam eden genç müzisyen, Aga b ve Abkountry ile “Keskin ve Sivri”, Allâme ile “Yolunu Bulursam”, Ahmet Üstüner ile “Pu! Zalime” isimli çalışmalarını yayımladı. Son olarak geçtiğimiz yıl “İstemez” isimli şarkısıyla sevenlerinin karşısına çıktı. Abkountry ve Nadas grubundan tanıdığımız Fırat Ağacık ile birlikte yayımladıkları “C.H.E.R.R.Y”, “P.E.A.C.H” ve “A.P.P.L.E” isimli şarkılar ise Seferoğlu’nun deneysel ve çok yönlü bir müzisyen olduğunun göstergesi.

Yiğit Seferoğlu’nun yeni şarkısı “Bunlar Hep Cinayet” tüm dijital platformlarda yerini aldı.

************************************************************************************************

Tanıl'ın yeni şarkısı "Vay Ki Ne Vay" tüm dijital platformlarda

16 yılı aşkın süredir müzik kariyerine devam eden Tanıl, “Vay Ki Ne Vay” isimli 3. şarkısını 23 Nisan’da Avrupa Müzik markasıyla müzikseverlerle buluşturuyor. 

“Kokun Gelir" ve “Pervane” isimli şarkılarıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı, şu sıralar "Vay Ki Ne Vay" isimli yeni şarkısının heyecanını yaşıyor. 200’e yakın şarkı ve birçok ünlü sanatçının albümünde yer almış eserlerde imzası bulunan Tanıl, “Vay Ki Ne Vay”ın söz ve müziğine kendi imzasını attı. Aranjörlüğünü Ozan Sarıboğa’nın, mix & masteringini Aliş Kaygusuz’un yaptığı şarkının klip yönetmenliğini ise Akın Nergiz üstlendi. Şarkıda akustik gitar, keman, viyola, çello, klavye, ud, darbuka, tef, bendir shaker ve davul gibi enstrümanlar kullanıldı.

 Tanıl’ın yeni şarkısı “Vay Ki Ne Vay” tüm dijital platformlarda yerini aldı. Video klibi ise MuzikPlay kanalında yayında.

************************************************************************************************

Ferhat Polat “Olur Olmaz” İle Müzik Listelerinde!

Şarkı yazarı ve yorumcu Ferhat Polat, aşk mevsimi olarak bilinen kiraz zamanına yaklaştığımız, aşkı hatırlatan, güçlendiren, ayrılıkları büyüten bu günlerde terkedilen bir adamın ruhuyla sesleniyor bize yeni şarkısı ‘Olur Olmaz’da.

 Avrupa Müzik’ten çıkan bu ikinci single’da Ferhat Polat, yaza kırık kalple girenleri çağırıyor ve gerçek aşkları hatırlatıyor. 

“Olur Olmaz” tüm dijital platformlarda!

************************************************************************************************

MEHTAP MERAL’İN YENİ TEKLİSİ ÇIKIYOR!

Türkiye’nin en köklü edebiyat ödüllerinden olan  ‘Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne 2020 yılında layık görülen şarkıcı Mehtap Meral’in ‘Bir Bahar Aşkısın’ isimli teklisi DMC etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

Sözleri Aysel Gürel’e, müziği ise Banu Kırbağ’a ait olan ‘Bir Bahar Aşkısın’ı kadın duyarlılığıyla yazılmış bir şarkı olarak tanımlayan Mehtap Meral “ Bence aşka artık sadece kadınlar sahip çıkıyor. Bu şarkıyı da aşka sahip çıkan bütün kadınlara adıyorum’ ifadelerini kullandı.

İlk albümü ‘Aşk’ı 2011 yılında yayınlayan Meral, “Yana Yana” albümünün ardından iddialı şarkısı “Yanlışlar Kraliçesi” ile de adından söz ettirmişti. Şarkıcı, ‘Bir Bahar Aşkısın’ın klibini de karantina ortamına uygun olarak yönetmen Efe Balkan ve ekibiyle kendi evinde çekti.

Şiir kitapları “Kedi Mevsimi”, “Ses ve Toz” ve yirmi beş şairle gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan “Şair Gibi Sevmek” adlı söyleşi kitabından sonra yazdığı  “İncirin  İçindeki Arı” ile Yunus Nadi Şiir Ödülünü alan Mehtap Meral, idolünün ise şarkısına sözleriyle hayat veren Aysel Gürel olduğunu söyledi. Meral, “Büyüyünce Aysel Gürel olacağım. Aysel Gürel bu ülkenin kadınları için çok önemli bir figür. Özgür, özgün ve cesur. Ona büyük saygı duyuyorum ve çok seviyorum” şeklinde konuştu. Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü Keman Ana sanat dalını bitiren aynı zamanda yoga eğitmenliği de yapan Mehtap Meral, şu sıralar yeni kitabı için de çalışmalarına başladı.