Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında çok değerli bir galibiyet ve 3 puan aldı. Öyle ki Kasımpaşa deplasmanında son yıllarda kaybeden Beşiktaş için bu maç kaybetse beşinci, kazansa ikinci olacağı bir maçtı. Maçın ilk 15 dakikasında topu rakibine veren ve tam bir deplasman takımı gibi maça başlayan siyah beyazlılar, geçiş futbolunu ve kanat varyasyonlarını etkili kullanan Kasımpaşa karşısında ilk yarı etkisiz bir oyun ortaya koydu. 

Abdulllah Avcı'nın maça Adem Ljajic'le merkezden oyun kurarak başlaması fakat oyuncunun telaşlı oyunu ve top kayıpları Beşiktaş'ın istediği oyunu sahaya koymasını engelledi. Ljajic'in telaşlı oyunu Beşiktaş'ı hücum bölgesinde sıkıntıya sokarken, Burak Yılmaz'ın da etkisiz oluşu Beşiktaş'ı oyundan düşürdü. Geçiş futbolunu iyi oynayan ve Beşiktaş'ın kaybettiği tüm topları hızlı çıkarak alan Kasımpaşa Beşiktaş'ın zayıf yönlerini çok iyi kullandı. Kasımpaşa ekibi 2. golünü neredeyse sadece 3 pasla attı.

Hep Avrupa futbolunu örnek alarak Barcelona -M.City gibi merkezden çoklu pas organizasyonlarıyla etkili futbol hedefleyen Avcı'nın bazen rakip takıma karşı bu isteği yerini bulmayabiliyor. Nitekim bu maç özelinde Ljajic'le merkezden kurduğu oyunla rakibini yenmeyi düşünen Avcı, kanat oyuncularıyla kontra futbolunu hızlı oynayan Kasımpaşa karşısında 2 kez geriye düştü. Üstelik rakibinin maçın uzun bölümünde 10 kişi oymasına rağmen bu avantajı kullanamayan Beşiktaş, ikinci yarı yapılan değişikliklerle oyunun içinde ancak kalabildi. 

Sezon başladığından beri hücum hattında, özellikle son vuruşlarda sorun yaşayan Beşiktaş, bu maçta hızlı çıkışlarıyla rakip savunmayı etkisiz hale getiren Nkouduo'nun eksikliğini çok hissetti. İkinci yarıya Abdullah Avcı'nın oyuncu değişikliğiyle başlamaması Beşiktaş'ın skor almasını biraz geciktirdi. Kasımpaşa'nın oturmuş savunmasını geçmekte zorlanan siyah beyazlılar Abdullah hocanın 60 dakikada Diaby'nin yerine Umut'u, 72. dakikada Rebocho'nun yerine Lens'i almasıyla özellikle son 20 dakika biraz daha etkili oynamaya başladı ve kötü oyuna rağmen galip gelmeyi başardı. 

İki sezondur Beşiktaş taraftarının beklediği oyunu bir türlü sergileyemeyen Lens, son dakikada çizgiye yaptığı koşuyla ve Umut'a verdiği pasla maçta bir kırılma anı yaşattı diyebiliriz. Depslasmanda bu sezon üst üste 3. galibiyetini alan Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısında sergilediği oyun tehlikeli bir oyun. Nitekim bu maç Kasımpaşa'nın galibiyetiyle de bitebilirdi. Sahada çok riskli bir oyun sergileyen siyah beyazlı ekip şayet ligi zirvede tamamlamak istiyorsa hücum opsiyonlarını mutlak geliştirmeli. Beşiktaş'ın ara transfer döneminde bir sağ öne bir de hücum hattına takviye yapması şart. Yönetim bu konuda ne gerekiyorsa elinden geleni yapmalı. 

Her şeye rağmen son 6 maçta 18 puan toplayan Beşiktaş'ın, son haftalarda yaşadığı bu birlikteliği, olumlu havayı kaybetmemesi önemli...