Merhabalar sevgili dostlar,

Yeni bir hafta da beğeneceğinizi umduğum yaz aylarına uyan, lezzetli ve pratik bir tarif ile sizlerleyim.

Sütlü tatlılar olarak istek alan ve yapımı malzeme rahatlığı ve lezzeti ile memnun kalacağınız bir çoğunuzun zaten bildiği bir tatlı olan ''İRMİK TATLISI''na küçük bir dokunuş ile farklı bir görüntü ve lezzet katmaya ne dersiniz?

Pasta görünümü ile sevdikleriniz yada misafirlerinizle paylaşabilirsiniz.

MALZEMELER:

• 1lt süt

• 12 yemek kaşığı toz şeker

• 9 yemek kaşığı irmik

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 paket vanilya

TRUF İÇİN:

• 400 gr çikolatalı kek

• 200ml krema

• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

ÜZERİ İÇİN:

• Çikolata Sos

HAZIRLANIŞI:

• Önce truf'ları hazırlayalım.

• Bir kaseye kekleri ufalayın.(Kalan keklerinizi değerlendirmek için harika bir tarif.)

• Kremayı küçük bir kasede ısıtın.(kaynatmayın)

• hindistan cevizi ekleyin karıştırın ve keklere ekleyerek yoğurun.

• Hamur kıvamı alan trufları 10 adet top halinde yuvarlayın ve buzdolabına kaldırın.

• Şimdi irmik tatlısını pişirelim.

• Bir tencereye süt,şeker ve irmiği alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.

• Koyu kıvama gelince ateşten indirin ve vanilya ile tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın.

• 26 cm çapındaki ortası boş kek kalıbınızı strech ile kaplayın.

• İrmik tatlısının yarısını kalıba eşit şekilde boşaltın.

• Buzdolabında bekleyen truf'ları kalıba yan yana yerleştirin.

• Üzerlerine kalan irmik tatlısını yerleştirin.

• Üzerini strech ile kapatarak buzdolabında 3-4 saat soğutun.

• Tamamen soğuyan tatlınızı servis tabağına ters çevirin ve üzerini hazır çikolata sos ile süsleyin.

• Mevsim meyveleri ile ikram edebilirsiniz.

• Lezzet,nefaset ve ferahlık verecek yemek üstü için harika bir ikramdır.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...