MALZEMELER:
450 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 ad büyük bostan patlıcan
1 ad kapya biber
1 ad kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
25 gr  kaşar peyniri (dikdörtgen doğranmış)
6 ad köy biberi yada çarliston biber
3 ad domates
1/2 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tavukları zeytinyağ ile birlikte bir tavaya alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
Kuru soğanı küçük doğrayın. Kapya biberini halka halinde doğrayın.
Kavurduğunuz tavuklar yumuşamaya başlayınca önce soğanları ekleyin. 5 dak. sonra biberleri, salçayı, tuzunu karabiberini ekleyerek kavurmaya devam edin. Kısık ateşe alarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patlıcanı alaca ayıklayın tuzlu suda karasını çıkarın.
Bir parmak kalınlığında halka doğrayın. Büyük boy bostan patlıcanından 12 ad. halka çıkacaktır.
Sıvıyağını tava da kızdırın ve patlıcanları pembe renkte kızartın.
6 ad, halka patlıcanı tepsiye dizin. Ve üstlerine pişirdiğiniz tavukları eşit olarak yerleştirin. Diğer 6 ad halkayı üzerlerine kapatın.
Biberlerin sadece baş kısımlarından 2 parmak boyunda (5cm.) kesin iç kısmındaki çekirdekleri düzgünce (biberin şeklini bozmadan)çıkarın.
Domates leri 6 ad olacak şekilde halka doğrayın. Patlıcanların üzerine halka domatesleri yerleştirin.
Hazırladığınız biberlerin içlerini kaşar peyniri ile doldurun ve domatesin üzerine oturtun. Bunun için bir kürdan ile sabitliyebilirsiniz
Fırın tepsisine 1,5 su bardağı su ekleyerek patlıcanları 15 dakika kadar,180 derece de pişirin. Sadece biberler ve domatesler yumuşasın.. Sunumu ve patlıcanın tavuk ile uyumunu seveceksiniz.
Afiyet olsun.