Beşiktaş, maça tam iyi başladı derken Dorukhan'ın kendi kalesine attığı golle oyundan koptu. Bu sezon geriye düştüğü hiçbir maçı çeviremeyen Beşiktaş, Trabzonspor maçıyla bir kaosa sürüklendi desek abartmış olmayız. Sezon başladığından beri Beşiktaş çok kolay gol yiyor, ileri uçta istediği gibi etkili olamıyor ve gol atamıyor. İşin trajikomik tarafı maçtaki ilk iki golde de top, Beşiktaşlı oyuncuların kafasıyla ağlarla buluştu, ama yanlış ağlarla buluştu ve skor Trabzonspor'a yazıldı. Artık sahada nasıl berbat bir oyun var gerisini siz düşünün. 

Karadeniz ekibinin, oturmuş bir oyun anlayışı ve taktiği ne oynadığı belli olan bir oyuncu kadrosu var. Üstelik bordo mavililer, iki önemli oyuncusu eksik olmasına rağmen üzerine koyarak yılmadan oynamaya ve mücadeleye devam ediyorlar. Aldıkları galibiyeti sonuna kadar hakeden Trabzonspor'un bu galibiyetinde en büyük pay tartışmasız Sosa, Nwakaeme ve Kamil Ahmet'e ait. Aslında Trabzonspor maça deplesmandaymış gibi temkinli başladı kendi evinde baskı yapmayarak topu konuk takıma bıraktı. Belli ki Ünal Karaman bu taktikle önceki haftalarda aldığı travmatik kötü sonuçları geri çevirmek istiyordu ve nitekim öyle de oldu. 

Beşiktaş, o kadar kötü oynadı ki Trabzonspor çok iyi olmamasına rağmen Beşiktaş'ı farklı yenmeyi başardı. Trabzonspor, bu skorla 3 puandan öte kendisi için tam zamanında ve yerinde bir galibiyet alarak çıkışa geçerken, Beşiktaş aldığı bu sonuçla dibi gördü. Bu maç özelinde Beşiktaş'ın Burak Yılmaz'ın frikik attığı pozisyonda verilmeyen net bir penaltısı ve bir iki etkisiz pozisyonu var. Başka da hiçbir şeyi yok. Ne oyun kurgusu var, ne takım ruhu var, ne yönetimi var, ne başkanı var!

Ne savunma yerinde, ne hücum hattı gerekeni yapıyor. Ama yapmamaları gayet normal çünkü Beşiktaş böyle kötü durumdayken başkan Fikret Orman ortalarda yok. Takım deplasmana maça gitmiş, başkan maçı izlemeye gelmemiş, artık nasıl önemli bir işi varsa bilemiyoruz. Beşiktaş'ın başkanı takımın başında maça gelmelidir. Olumsuz bir durumda da sorulara göğüs germelidir. 

Hafta içi kongre kararı alan Beşiktaş Yönetim Kurulu anlaşılan o ki; sadece kendi menfaatleri için bu kararı almışlar. Acaba tekrar nasıl aday olabiliriz? Nasıl seçilebiliriz? Hesapları yapılıyor belli ki! Öyle olmasa takımın başında olurlardı. Başkan varken çıkıp konuşmak kimsenin işi değil, çünkü takımın bu durumda olmasında en büyük pay kendisine ait. Bu takımın en önemli iki sorunu savunma ve hücum attı olmasına rağmen bu transferler hangi amaçla yapıldı? Hesap vereceksiniz. Fikret Orman bu takım niye oynamıyor? Hesap vereceksiniz. Yapılandırma yapıldı bunlar gelecek olası bir yönetime de ayak bağı bunun hesabını vereceksiniz. Mali tablo nedir? Bilmek istiyoruz hesap vereceksiniz. Bu takımda oyuncuların maaşı ödeniyor mu? Hesap vereceksiniz... 

Bu kulüp ne efsaneler gördü. 116 yıllık geçmişi hiç kimse sadece kendine mal edemez, taraftarı asla karşınıza alamazsınız. Beşiktaş'ta eğer işler yoluna girecekse yönetiminden teknik heyetine, oyuncusundan taraftarına herkes gereğini yapmalıdır. Elini taşın altına koymayan, mücadele etmeyen hiç kimsenin kredisi kalmamıştır. Fikret Orman Beşiktaş'a geldiğinde güzel işler yapmış ve birçok başarıya imza atmıştır fakat olmadığı yerde de bırakıp gitmesini bilmelidir. 

Güneş gibi ol mesela Sayın Başkan batıyorsan da batışın muhteşem olsun, iz bıraksın... Yeter!