Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar…

Kim mi bunlar? 

Yok canım…yeni dizilerin oyuncuları falan değil!

Bu kızlar jimnastiğin sultanları… Beş bıcır bıcır kızımız… 

Ukrayna’da düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde, 31 bin 150 puanla ülkemize altın madalya getirdiler. 

Şimdiye kadar ritmik jimnastikte böyle bir başarı alamamışken en büyük başarıyı aldılar ve Türkiye'ye bu kategoride ilk şampiyonluğu tattırdılar...  

Pırıl pırıl bu sporcu kızlar diğer gençlere de örnek oldular.

Tabii başarı uzun vadede gerçekleşmiş. İkibuçuk dakika için 12 yıl çalışmışlar. Dile kolay değil mi? Sabır hırs hedef böyle çalışıyor işte!

Kızlarımızı tebrik ediyor ve  alınlarından öpüyorum… Böyle yetenekli gençlere destek olunması şart.  Sponsorlara iş düşüyor. Onlar son aylarda iyice kaçan halimize umut ve mutluluk verdikleri, gururlandırdıkları, keyfimizi  getirdikleri için kocaman alkışı hak ettiler.

Bu yıl hep negatif  içeren yazılar yazıyordum. Ben de bu çizgiden hiç değilse bu haberle az uzaklaşmış oldum.

***

Yaşadığımız illet tam gaz hayatımızda devam etmekte. İlaçlar şöyle kullanılmalı. Böyle yapmalı. İkinci kez olan hastanelik oluyor söylemleriyle korkulu günler yaşamaktayız. 

Her geçen gün endişe artarken yasaklar yine geri geldi. Tabii dileklerimiz bir an önce bu illetin bitmesi. Lütfen yasaklara uyalım evlerimizde daha çok vakit geçirelim ve bir an önce eski özgür hayatlarımıza geri dönelim!

Aşı konusu ise karmakarışık. Ülkeler kendini gösterme çabalarında. Aşının yan etkileri, bir doz değil iki doz gerekliliğini bile düşünemiyorum. Çünkü;

Biz aşı siparişi vermişiz de kime yetecek? Kim önce olacak. Sıraya girerken birbirimizi mi yiyeceğiz. 

Duyduklarımla hele iyice şaşkınlardayım.

Biontech aşıların yurda girebilmesi için eksi 70 derecelerde taşınması, soğuğun kesintisiz olması, bu ısılarda depolanınca altı ay dayanması, çözülünce en geç beş gün içinde kullanılması gereği, dünyada ki şimdi kargo şirketinin bu derecelerde taşıma kapasitesinin olmaması, aşı bulsak şırıngaların yeterliliği…

Hepsi karmakarışık düşüncelere itiyor insanı... 

Pandemi başladığından beri bir maske bir kolonya formatı oturtamazken nasıl olacak bu aşı da bizi koruyacak bilinmez.

Bindik bir alamaete gidiyos kıyamete. Ameninnn…

***

İşte tam da burada ister istemez hayvanların kendi içinde nasıl denge kurdukları, birbirine saygı gösterdikleri bir durumu anlatmadan geçemeyeceğim. Darıca Hayvanat Bahçesi’nin Afrika Gözlüklü penguenleriyemek saatini bilerek kapının önünde sıraya giriyormuş. Örnek alsak iyi olur. Ahhh

Yine kötüleri yazmaya geçtim. Tamam güzel şeylere atlayayım.

Bu haberi duymayanlar mutlu olacak. İtalya’da omuriliğinde tümor olan bir hastaya ameliyathanede piyano eşlik etmiş. Dünyada ilk kez yapılan 4 saat süren ameliyatta, müzik dalgalarının beyin dalgalarını etkileyip hastayı  sakinleştirdiği gözlemlenmiş. Hadi bakalım. Bugünkü son tavsiyeme gelince;Paraları sayarken parmağınızı yalamayı bırakın!