MALZEMELER:
750 gr orta yağlı tek çekim dana kıyma
4 ad irice kemer patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ (tepsinin altına sürmek için)
1/2 çay bardağından az zeytinyağ
2 ad büyük domates
6-7 ad köy biberi
1 ad kuru soğan
8-10 diş sarımsak
tuz
kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Patlıcanları ikişer parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
(suyunu ara ara değiştirerek)
Bir kasenin içine kuru soğanı rendeleyin, soğanın suyunu süzün. Kıymayı, tuzu ve kırmızı biberi ekleyerek yoğurun. (tuz ve biber ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayın)
Yoğurduğunuz kıymayı 1/2saat buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra irice yassı ama tombik köfteler yapın.
Patlıcanların suyunu süzün ve tuz, limon suyu ile ovun.
Tepsinizi bolca yağlayın. Sırasıyla bir patlıcan bir köfte olarak sıralayın. Boşluk bırakmadan köfte ve patlıcanları tepsinize dizin. Biberleri üç parçaya domatesleri de dört parçaya bölün.Tepsinin orta kısmına ve yanlara yerleştirin. Aralara sarımsakları yerleştirin. Üzerine zeytinyağ gezdirin ve yağlı kağıt ile kapatın.
180 derecelik fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
ÜZERİNE SOS:
1 yemek kaşığı biber salçasını biraz su ve az yağ ile açın. Bir taşım kaynatın. Yemeğiniz pişince patlıcanların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.