Kitap Dünyası 

 CEMALNUR SARGUT CEVAPLIYOR

Mutasavvıf yazar Cemâlnur Sargut’un bir başucu kitabı  niteliğinde olan yeni eseri “Cemâlnur Sargut Cevaplıyor” Nefes Yayınevi’ nden çıktı.  Mutasavvıf araştırmacı yazar Cemâlnur Sargut yeni eseri “Cemâlnur Sargut Cevaplıyor” da  özellikle günümüz meselelerini ve Sıkça Sorulan Soruları tasavvufi bakış açısıyla cevapladı. Okuyuculardan gelen yoğun istek üzerine günümüzün en merak edilen ve konuşulan konuları üzerine cevaplar içeren bu eser, mutasavvıf yazar Cemâlnur Sargut’a katılmış olduğu televizyon programlarında ve kendisiyle gerçekleştirilen gazete röportajlarında yöneltilen sorulardan esinlenilerek soru cevap formatında hazırlandı.  Cemâlnur Sargut, bu yeni eserinde tasavvuf’ un “zaman ve mekândan bağımsız olarak insanlık âlemine barış ve huzur getirecek yegâne global lisan” olduğunu belirtiyor. Yazar Sargut’ un bu eseri okuyucuları için bir başucu kitabı olma niteliği taşıyor.  

Kim Kimdir ? 

EBRU BEKEN DİNÇEL 

Nova Medya Grup Başkanı & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebru BEKEN DİNÇEL  6 KASIM’da Mardin’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Çukurova Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünü tamamlayan Dinçel  halen Erzurum Atatürk Üniversitesinde uzaktan eğitimle Sosyal Hizmetler Lisansına ayrıca Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Avukatlık Lisansına devam etmektedir. Nova Medya Grup Başkanlığının yanında İnsan Kaynakları Başkanı da olan DİNÇEL aynı zaman da, Nova Medya Grubu tarafından çıkartılan birçok gazetede Köşe Yazarlığı, Dergilerde ise Editörlük yapmaktadır. Ebru Beken Dinçel Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Dinçel’in yardımcılığı başta olmak üzere çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir. Nova Medya Grup 25.yılına giren bir basın yayın kuruluşu olup Otonova , Sanayi & Teknik , Sekreterim , Serüven , Abı Hayat , Türkiye’nin sevgi çemberi , Belediye Bülteni , Seyri Alem , Sevgi Engel Tanımaz , Milliyetçi Bakış , İkra , Halktan gibi 23 dergi ve  Dikiz Aynası , sporova , Düz Kontak , Seyri Alem , Halktan , Milliyetçi Bakış , İkra , Belediye Bülteni , Sarus , Okulumun Sesi, Öğrenci Bileti , Bargah , Kerbela , Dergah , Divan , Darboğaz , Muhtar , Anatolya gibi 28 gazete neşretmekte toplam 51 yayının koordinesini Ebru Beken Dinçel üstlenmektedir. Ulusal çapta çok önemli medya hizmetleri devam etmektedir.  Ebru Beken Dinçel medya alanındaki yeteneği , birikimi , kendine özgü yazı tarzı , bu alandaki vizyonu ve başarısının yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Ebru Beken Dinçel tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Tuğba Yıldırım 

Tuğba Yıldırım 1992’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından çok sevdiği medya ve iletişim alanına yönelerek İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Henüz öğrenci iken sektörün içinde yer almaya başladı. Aynı zamanda Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nden Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi ardından da Spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Fox , Uçankuş Tv , Kanal T , BussineschannelTürk , haberingündemi.com, Aktüel gazete –dergi ve modaveyaşam.com gibi çeşitli yerlrede gazetecilik yaptı. Tuğba Yıldırım bugüne kadar pek çok kongre , basın toplantısı , siyasi parti etkinliği gibi özel etkinlik ve protokol törenlerinde sunumlar yaptı. Son olarak Kanal 34 Radyo’da Tuğba Yıldırım’la Gündem programında haber spikerliği yaptı. Meslek dışında Sanatla , Edebiyatla , yogayla , piyanoyla  yakından ilgisi bulunan Tuğba Yıldırım için vazgeçilmezlerden birisi de kitap okumaktır. Fransızca ve İngilizce eğitimleri de mevcuttur. Tuğba Yıldırım eğitimini de aldığı bu alandaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tuğba Yıldırım tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Yasemin Üstün 

Yasemin Üstün 2 Ağustos’ta Sakarya’da doğdu. İlk eğitim günlerinden itibaren yazı yazmaya başlayan Yasemin Üstün ilk yazılarını henüz orta bir öğrencisi iken yazmaya başladı. 2009 yılında ilk kitabı Aşk Tatmayana Başka romanını okuyucuyla buluşturdu. İmkanlarda İmkansız Aşk ( Roman ) , Sana Yazıldı/m ( Şiir – deneme ) Bab-ı Ebrar ( Roman) eserlerini sırasıyla okuyucu ile buluşturan Üstün Yorgun Gemi şiir albümü de çıkararak dinleyicilere ulaşmıştır. Uzun Yıllar Karadeniz bölgesine ait ve tirajı yüksek olan Taka Gazetesinde yazılar yazan yine Sakarya’ya ait gözlem dergisinde köşe yazarlığı yapan Yasemin Üstün pek çok sosyal sorumluluk projesinde de aktif olarak yer almıştır. Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü elçilik yapan Yasemin Üstün Sosyal sorumluluk projesi kapsamında cezaevlerini önemseyerek hükümlü bayanlara psikolojik destek vermek ve onları edebiyat Alanına yönlendirmek adına başlattığı “şiir ve müzik” programı ile büyük ilgi gördü.  “Her gün öğrendiklerimizle büyüyoruz, yolumuz uzun “ diyen Yasemin Üstün yaptığı okul söyleşilerinde aile kavramını , edebiyatın hayatımızda ki önemini, topluma faydalı bir şeyler üretmenin lezzetini vurgulamaya çalışıyor.. İlk eserlerinde Yasmin Korkut adını kullanan üç romanı ve bir şiir kitabı bulunan başarılı yazar Yasemin Üstün bundan sonraki çalışmalarında Yasemin Üstün adıyla kendisini takip edenlere eserleriyle ulaşacaktır. Yasemin Üstün edebiyat alanındaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü yazı dili gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Yasemin Üstün tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Sanat Dünyası 

Latino’dan Muhteşem Sezon Açılışı! 

20 yıldır yetiştirdiği dansçılarla Ankara'nın en köklü dans okullarından Latino  Dans Stüdyosu; yeni sezona muhteşem bir dans gecesiyle damga vurdu. Geceye katılanlar;  Latino Dans Stüdyosu eğitmenlerinin sergilediği gösteriyi ilgiyle izleyip, grup danslarına eşlik ettiler, Deejayrdf'nin çaldığı müziklerle doyasıya dans edip eğlendiler. Sezona dans gecelerinin yeni adresi Sheelter Stage'de merhaba diyen Latino ; ögrencileri için sertifika töreni de düzenlendi. Gecenin fotoğraflarını ise Latino eğitmenlerinden ünlü dansçı ve ödüllü fotoğrafçı Engin Orhan çekti. Latino Dans Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Salsa ve Sosyal Latin Dansları Eğitmen, Antrenör , TDSF Milli Hakem TDSF Salsa Hakem Kurulu Üyesi Çetin MEMMİ ile Salsa ve Sosyal Latin Danslar Eğitmeni aynı zamanda Haber Spikeri Bilgehan Atay Memmi’de gecenin dikkat çekenleriydi.

Müzik Dünyası 

 

Brilliant Dadaşova’nın ‘Para Para’ heyecanı

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Brilliant Dadaşova, Türkiye’deki ilk single çalışması olan ‘Para Para’yı Kemal Aslan Music Production etiketiyle çıkardı. Azerbaycan’ın Süperstarı olarak tanınan Dadaşova’nın ‘Para Para’ şarkısının sözleri kendisine, müziği Ferid Kerimli’ye, düzenlemesi ise Fırat Özbaylar’a ait. Şarkının video klibinde de yönetmen koltuğunda Erkan Nas oturdu. Daha önce çok kez böyle bir proje çıkarmaya karar verdiğini ancak yaşadığı talihsizlikler nedeniyle işinin bugüne kısmet olduğunu dile getiren Dadaşova “Türkiye’yi çok seviyorum ve uzun süredir burada yaşıyorum. ‘Para Para’ şarkımı Türk müzikseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını taşıyorum” diye konuştu.

 

22 YIL SONRA YENİDEN ‘BİTANEM’ CENGİZ İMREN’DEN ‘BİTANEM’

Fantezi müziğin güçlü seslerinden Cengiz İmren, 22 yıl önce piyasaya çıkardığı ‘Bitanem’ şarkısını yeniden yorumladı. Sözü ve müziği sanatçının kendisine ait olan şarkının aranjesini Ceyhun Çelikten üstlendi. İlk kez 1997’de yorumladığı şarkıyı yeniden müzikseverlerin beğenisine sunan İmren, şarkıya Akif Çalgın yönetmenliğinde video klip çekti.  Cengiz İmren Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle yayınlanan ‘Bitanem’ single’ı ile uzun zamandır üzerinde çalıştığı albümün de müjdesini vermiş oldu. İmren, çok yakında yeni bir albümle sevenleri ile buluşacak.

YASMİN SCHMIDT : “BITTER”   

YASMİN SCHMIDT, “BITTER” adlı ikinci teklisini sevenleriyle buluşturuyor.

Alman baba ve Türk anneye sahip olmanın avantajlarını yaşayan YASMİN, Türk Müzik Dünyası’nda gerek sesi gerek güzelliği ile kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Sanatçı, geçtiğimiz aylarda DMC etiketi ile çıkan, “İNSANIM” adlı şarkısına tam not almış ve Türkiye Müzik Sektörüne güzel bir giriş yapmıştı.  YASMİN SCHMIDT, şimdilerde yine sözü ve bestesi kendisine ait olan “BITTER” adlı şarkısını beğeniye sunuyor. DMC etiketiyle 10 Ekim tarihinden itibaren tüm dijital platformlarda yer alan “BITTER” şarkısının klibi ise rengârenk ve eğlenceli sahnelerden oluşuyor. YASMİN ise yine tüm güzelliği ile klipte boy gösteriyor. Şarkılarının ilginç hikâyeleri olması genç sanatçının hem duygusal yanını, hem de eğlenceli yanını ortaya koymaktadır. Kalp kırıklıkları ile gelen besteler! Yaşadığı kalp kırıklıkları, genç sanatçının ard arda gelen besteler yapmasını sağlıyor. Hissettiklerini söze ve müziğe döken YASMİN, kendini en güzel bu şekilde ifade edebildiğini belirtiyor. Ve böylece sevenlerinin severek dinlediği şarkılar ortaya çıkıyor.  “BITTER” adlı şarkısının hikâyesine gelince; sanatçı tutkuyla bağlı olduğu siyah yavru bir kediden ayrılmak zorunda kalması üzerine duygularını yazıya dökerek aynı zamanda bir çikolataya söylenebilecek sevgi sözcüklerini ortaya döküyor. Şarkının sözü ve bestesi sanatçıya ait; düzenlemesi ise yine ilk şarkısının da düzenlemesini yapan Zehra Belevi’ye ait. YASMİN SCHMIDT, İzmir Dokuz Eylül Devlet Konservatuarı Yan flüt bölümünü bitirdi. Ardından Almanya’da Musication Klasik Müzik Bölümü’nü bitiren sanatçı yan flüt ile birlikte piyano, gitar da çalmaktadır. Müzik yeteneğinin yanında; bale, oyunculuk ve modelliğin yanı sıra el becerileri gösterdiği heykelcikler yapmaktadır.  Sanatçı, şarkı çalışmalarını sürdürmekle birlikte, halen Almanya’da bir müzik okulunda müzik öğretmenliği yapmaktadır.