MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 ad yumurta (1 ad.üzeri için)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un..(ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak)
Nutella..(350 gr.)
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye önce mayayı ve 1 tatlı kaşığı şekeri, üzerini örtecek kadar ılık suyu ekleyerek, mayanın kabarmasını sağlayın.
10 dakika içinde mayanız kabaracaktır.
Sıvıyağı, kalan suyu, 1 yumurtayı, tuzu, ilave ederek karıştırın. Unu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin. Takribi 1 kg undan 1,5 su bardağı eksik miktarda un yeterli olacaktır. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzun üzerini bir bez ile kapatıp en az 1-2 saat arası mayalandırın. Mayalanan hamurunuzu tezgaha alın ve tekrar yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Bu ölçü 2 adet çiçek ekmek içindir.
4 parça hamuru 2 paeçası alta 2 parçası üste gelecektir.
26-28 cm. çapındaki kelepçeli kek kalıbınızı önce margarin ile yağlayın ve üzerini yağlı kağıt ile kaplayın.
Aynı ölçülerde 4 adet hamuru merdane yardımıyla açın. İki kat hamuru üst üste koyun arasını nutella ile kaplayın. Diğer iki hamuru üzerine kapatın. Hamurun tam ortasına bir su bardağı kapatın. Hamuru önce 4 parçaya sonra 8 parçaya daha sonra da 16 dilim olacak şekilde kesin.Kapattığınız bardak hizasından..
Yan yana olan iki dilimi içten dışa 2 tur çevirin ve uç kısımlarından birleştirin.
Bu işlemi hepsine uygulayın.Kabında 45 dakika daha bekletin. Tekrar kabaran ekmeğinize yumurta sürün.
175 derece de ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...