Yaklaşık 3 buçuk yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nde gazetecilik mesleğini icra etmek için yaşıyorum. Doğum, ölüm, nikah gibi özel günlerde görüntülü konuşarak idare ediyoruz. ABD'ye ilk olarak 2011 yılında geldiğim zaman teknoloji bu kadar yaygın olmadığı için özlem de haliyle katlanıyordu....

Can Yücel’in ‘’Hiçbir dil gurbeti anlatacak kadar güçlü değil. İnsan bu yüzden özledikçe sessizleşir’’ sözü gerçekten doğru. Her ne kadar dostlarım ‘ne güzel ABD’de yaşıyorsun’ dese de davulun sesi uzaktan hoş geliyordu. Her ne kadar zor olduğunu düşünsem de, burada olmak kendimi geliştirmem ve belki de zorluklara göğüs germemde şüphesiz önemli!


Peki tüm bunları neden yazıyorum?

Bu yazıyı kaleme almama iten mesele Türkiye’deki sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı gösterebilmek için 3 gün süren dayanışma etkinliği. Neydi bu? Akşam 9'da ışıkların söndürüldüğü, kimilerinin ıslık çaldığı ya da alkışladığı videolar...  Bu videoları görünce duygulanmamak elde değil. Bir sağlıkçı değilim ama bu hareketin ne kadar etkili olabileceğini hissetmek için sağlıkçı olmanıza da gerek yok zaten. Zor zamanlarda ülkemin her köşesinden güzel yürekli ve düşünceli insanlarımız ortaya çıkıyor. Sadece Türkiye değil tüm dünya zorlu zamanlar geçiriyor fakar özellikle Türkiye’de önce Elazığ depremi daha sonra İdlib’teki Mehmetçiklerimizin şehit olması derken üzücü haberler ard arda geldi. Şimdi de tüm dünyanın savaştığı korona virüsü.


ABD’den Türkiye’deki sağlık çalışanlarına anlamlı destek

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın öncülüğünde ABD’deki Türkiye temsilciklerinde de sağlıkçılarımız alkışlandı. Bu düşünce ve nazik tutumundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum....

Başkent Washington, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami ve New York’taki Dışişleri Bakanlığı çalışanları ‘Sayın Bakanım Dr. Fahrettin Koca çağrınıza ABD’de Türkiye’yi yaşayan ve yaşatmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti Temsilcikleri’nin mensupları olarak, bizler de uyuyor ve değerli sağlık çalışanlarımızın burada da gururla anlattığımız cansiperane gayretlerini tüm kalbimizle alkışlıyoruz.’ notuyla paylaştı.


Mümkün olduğunca dışarı çıkmayın

Bu acı tecrübe umarım bize nasırlı elleri patlatırcasına alkışlayan güzel yürekli ülke insanımızın birliğini unutturmaz.

Unutmamamız gereken bir diğer şey de acil durumlar dışında ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkılmaması. Açık hava ve parklar kişisel alanları koruduğumuz sürece günde bir kaç saat nefes aldığımız yerler olabilir, olmalı da. Ancak ne kadar az sosyalleşme o kadar az vak'a demek. Vakit bulamadığımız için yapamadığımız ne varsa şimdi tam zamanı. Ailemize vakit ayırmak, rafta bekleyen kitaplar, belki yeni bir hobi, online dersler herşey mümkün..

Elimizden geleni yaptıktan sonra tevekkül etmek de biz insanoğlundan!