MALZEMELER:
6 ad.yufka

İÇ HARCI İÇİN:
Arzuya göre..
300 gr beyaz peynir + maydanoz
300 gr. dana kıyma + 1kuru soğan + 2 yem.kaş. zeytinyağ
500 gr ıspanak+1 kuru soğan + 3 yem.kaş.zeytinyağ

ARA SOS:
3 ad.yumurta (1nin sarısını uzeri için ayırın)
150 gr.tereyağ yada margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI:
Ara sosu bir kase içerisinde karıştırın.
İç harci için arzu ettiğiniz malzemeyi hazırlayın ve bir kaseye yerleştirin.
Yufkanın tekini mutfak tezgahına serin. Ara sos ile her tarafını ıslatın.
Alt kısımdan ortaya doğru yufkayı iki kat yapın.
Alt kısma iç harcinı yerleştirin ve önce kenarları kapatın daha sonra rulo kıvırın. Gül şekli vererek yağlı kağıt serili tepsinin tam ortasına yerleştirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve ortadaki gül şekli verilen böreğin etrafını sararak tepsiyi kaplayın.
Eğer ara sosundan arttı ise böreğin üzerine önce sosu gezdirin. Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla böreğin her tarafına sürün.
180 derece de ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis tabağına yerleştirin.

Afiyet olsun.