MALZEMELER:
650 gr.kuzu kaburga üstü kıyma (zırhla çekilmiş )
150 gr kuyruk yağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 büyük kapya biber
1 adet taze sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
(tuz ve baharat ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayın)
ALT KAT:
2 adet patlıcan
ÜST SÜSLEME;
2 adet büyük domates
3 adet sivri biber
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Kuzu etini ve kuyruk yağını zırh ile kıyma haline getirin.(kasabınıza hazırlatmadıysanız)
Kuru soğanları soyarak ortadan ikiye bölün ve yine zırh ile ufaltmaya başlayın.Soğanlara biber ve sarımsağıda ekleyerek hepsini birlikte iyice ufalanana kadar zırh ile küçültün.Sebzeler suyunu bırakacaktır.Suyunu elinizle sıkarak ayrı bir kaseye alın.(Sebze suyu bir kenarda beklesin)
Şimdi kıymayıda sebzelere katarak tuz ve biberlerini ekleyin ve zırh ile hepsini harmanlayın.Yarım saat buzdolabında bekletin.
Bu arada patlıcanları alacalı soyarak halka doğrayın ve tuzlu suda 5 dakika bekleterek tekrar yıkayın ve suyunu süzün.Kağıt havlu ile kurulayın.
35 cm.lik çapındaki tepsiyi zeytinyağ ile yağlayın ve patlıcanları dizin.(tepsinin kenarlarında bir parmak boşluk kalsın)
Patlıcanları biraz tuzlayın.Üzerini hazırladığınız kıyma ile kaplayın.Bu işlemi yaparken elinizi sebze suyuna batırın.Bastırarak düzgün kaplanmasını sağlayın.
Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın ve tepsinin yan boşluklarına yerleştirin.
Biberleri de ortadan ikiye bölerek üzerini süsleyin.Bir bıçak yardımıyla kıymayı üçgen dilimleyin. 
190 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.